Xiaomi Redmi K50 Gaming telefon je ozvaničen, dolazi sa Snapdragon 8 Gen 1, 120W punjenjem

Telefon bi mogao da se pojavi na globalnom tržištu kao POCO F4 GT

 
Xiaomi je konačno predstavio naslednika prošlogodišnjeg popularnog Redmi K40 Gaming pametnog telefona. Novi Redmi K50 Gaming nije veliki skok u odnosu na svog prethodnika, ali nudi poboljšane performanse i mnogo brže punjenje.Novi Redmi K50 Gaming poseduje 6,67-inčni FHD+ AMOLED ekran sa brzinom osvežavanja od 120Hz i stopom uzorkovanja dodira od 480Hz. Radi na Qualcomm-ovom 4nm Snapdragon 8 Gen 1 čipsetu i dolazi sa novim sistemom hlađenja sa dvostrukom parnom komorom kako bi se osigurale optimalne performanse. Kao što ste i očekivali, vodeći čip je uparen sa do 12 GB LPDDR5 RAM-a i 256 GB UFS 3.1 memorije.Kada su u pitanju kamere, telefon ima postavku sa trostrukim sočivom na zadnjoj strani i primarnim senzorom Sony IMX686 od 64 MP, ultraširokim sočivom od 8 MP i makro sočivom od 2 MP. U rupi u vrhu ekrana na prednjoj strani je kamera od 20 MP za selfije. Svetla tačka je i baterija od 4.700 mAh sa podrškom za identične brzine punjenja od 120W kao i kod najboljih Xiaomijevih Android telefona.
 
redmiK50crni.jpg
Pošto je telefon uglavnom namenjen igračima, takođe uključuje par fizičkih dugmadi, CyberEngine x-axis haptički motor i dvostruke stereo zvučnike za koje se postarao JBL. Ostale bitne specifikacije Redmi K50 Gaming uključuju bočni senzor otiska prsta i podršku za Wi-Fi 6E. Telefon će se isporučivati sa MIUI 13 siftveru, zasnovanim na Androidu 12.Pored modela K50 Gaming, Xiaomi je takođe najavio specijalno izdanje telefona sa znakom i bojama Mercedes AMG Petronas tima Formule 1. Međutim, osim manjih dizajnerskih izmena, specijalno izdanje je identično standardnom modelu.Redmi K50 Gaming će biti dostupan u Kini od 18. februara po početnoj ceni od 3.299 juana (oko 520 dolara). Još uvek nema informacija o tome da li će i kada telefon biti lansiran na globalnom nivou, piše Android Central.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi