Xiaomi Smart Door Lock M20 Pro je pametna brava sa 3D prepoznavanjem lica

Unapređena pametna brava Xiaomi Smart Door Lock M20 Pro koju je predstavio kineski gigant ima 3D strukturalno prepoznavanje lica podržano AI tehnologijom

Xiaomi Smart Door Lock M20 Pro je pametna brava sa 3D prepoznavanjem lica

Nova pametna brava za obezbeđivanje vrata Xiaomi Smart Door Lock M20 Pro je nadograđena verzija standardnog modela M20 koji je lansiran ranije ove godine u Kini. Za razliku od prethodne koja ima tehnologiju skeniranja otiska prsta i NFC, nova, podržana veštačkom inteligencijom uz to može i 3D skenirati ljudsko lice, piše GizmoChina.

Kako radi pametna brava Xiaomi Smart Door Lock M20 Pro

Tehnologija 3D strukturalnog svetlosnog prepoznavanja lica neretko se koristi u sigurnosnim sistemima kao što su finansijska plaćanja, kontrola pristupa i drugo. U Xiaomi bravi dvojezgarni AI čip sa strukturalnim svetlosnim modulom na taj način trebalo bi da poboljšava tačnost i otpornost uređaja na lažne pokušaje otključavanja pomoću fotografija, video zapisa ili maski.

Kada čovek pristupi vratima sa ovom bravom, ona automatski prepoznaje lice korisnika hvatajući 30 hiljada svetlosnih tačaka kako bi mapirala jedinstvene crte lica, a kompanija tvrdi da je šansa za pogrešno prepoznavanje manje od 0,0001 posto.

Brava u sebi sadrži „pametno mačje oko“ koje pokreće veštačka inteligencija sa funkcijom ultra-širokougaone kamere sa uglom od 180 stepeni preko kog je moguće pratiti dešavanje ispred ulaznih vrata u realnom vremenu. Sistem naravno sadrži i ekran koji omogućava vlasnicima da provere ko se nalazi ispred njihovih vrata i automatski se uključuje kada se neko pojavi, a podržava povezivanje na ekrane drugih uređaja, daljinsku proveru preko pametnih telefona i vizuelnu interfonsku funkciju.

Iako ona ima svetlosnu 3D tehnologiju, može funkcionisati u različitim uslovima osvetljenja uključujući dnevnu svetlost i noć, a na taj način olakšava korišćenje deci i starijima jer ne moraju skenirati otisak prsta.

Međutim, s obzirom na to da je novi uređaj u stvari nadograđeni model, brava takođe sadrži i funkcije koje su predstavljene na prethodnoj verziji. To znači da podržava različite metode otključavanja u koje spadaju unos lozinke, skeniranje otiska prsta, privremene lozinke, Bluetooth, NFC sistem i ključevi za hitne slučajeve, kao i povezivanje sa Xiaomi pametnim satovima i narukvicama.

Podržava je baterija jačine 5000 mAh koja navodno može da traje 12 meseci, a napajanje u hitnim slučajevima može se pokrenuti putem bežičnog „obrnutog“ punjenja preko pametnog telefona ili USB-C kabla.

Brava je trenutno dostupna u pretprodaji na kineskom tržištu za 2800 juana što je oko 350 evra, međutim i dalje nema naznaka da li će ovaj kao i prethodni model biti dostupan samo u Kini ili će se proširiti i na međunarodni nivo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi