Xiaomi telefoni sada sa Xiaomi čipsetom

Da Xiaomi radi na čipsetu za telefon više nije vest za fanove mobilnih tehnologija. Kompanija je čak i na društvenoj mreži Weibo kreirala stranicu za Pinecone

Da Xiaomi radi na čipsetu za telefon više nije vest za fanove mobilnih tehnologija. Kompanija je čak i na društvenoj mreži Weibo kreirala stranicu za Pinecone, što je navodno ime za SoC koji razvijaju. Međutim, fanovi Xiaomi telefona mogu uskoro da vide i njegovo predstavljanje, jer je kompanija upravo zakazala Pinecone predstavljanje za 28. februar.
Samsung, Apple i Huawei su jedine tri kompanije koje razvijaju čipsete za svoje telefone i to su Exynos, A serija i Kirin čipseti. Međutim, Xiaomi će sada postati druga kineska kompanija koja će razvijati sopstveni SoC. Podsetićemo da je Xiaomi objavio Redmi 2A telefon pre dve godine, a to je telefon baziran na Leadcore čipsetu.
Sada će partnerstvo upravo sa kompanijom Leadcore doneti čipset koji nosi naziv Pinecone. Treba imati u vidu da je Pinecone direktan prevod sa kineskog, te da će kompanija možda uraditi adaptaciju naziva za zapadno tržište. Prvi telefon koji će imati novi čipset će biti Xiaomi Mi 5c.
Prvi Xiaomi mobilni čipset ima osmojezgarni CPU
Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi