Za koji dan stižu punjači snage 240 W, baterija od 0 do 100% za 9 minuta

Kompanija Realme u planu ima da prikaže nove modela telefona, najveću pažnju privukla je nova tehnologija brzog punjenja sa punjačima snage 240 W.

Poslednjih nekoliko dana sve više glasina kruži o potencijalnom prikazivanju novih modela Realme telefona na događaju zakazanom za 5. januara trenutne godine. Iako specifikacije samih telefona zasigurno neće biti loše, stavka koja je najviše pažnje privukla jeste nova, super-brza tehnologija punjenja snage 240 W. Novi adapter ima oznaku SuperVOOC, koja je inače rezervisana za punjače kompanije Oppo. Realme, i njegova matična kompanija Oppo dele isti razvojni tim, pa ostaje da se vidi da li će Realme ime punjača menjati i koje ime bi koristio, piše GSMArena.

Pored novog telefona najavljeno je da će biti prikazan i slabiji model sa, iako sporijim, i dalje izuzetno brzim punjenjem snage 150 W. Slabiji model će takođe imati bateriju kapaciteta 5.000 mAh, većeg od one u snažnijem modelu.

Sa 240 W do pune baterije za 9 minuta

Pomenuta tehnologija punjenja već je prikazana na MWC sajmu u Barseloni 2022. godine. Iako samo kao demo verzija, i nijedan uređaj nije bio najavljen sa mogućnošću korišćenja navedene tehnologije, publika se mogla uveriti da je za potpuno punjenje baterije bilo potrebno svega 9 minuta. Sada kada imamo i sliku sa specifikacijama samog punjača, kao i telefona, znamo kako to i postiže – dve ćelije baterije zajedno će imati kapacitet od 4.600 mAh, dok će se sama snaga punjača od 20 A/12 V u telefonu preraspodeliti na dva dela, pa će do svake ćelije stizati vrednost od 10 V/24 A.

SuperVOOC 240 W demonstracija

Realme će oboriti rekord kompanije Xiaomi

Trenutni rekorder kada je u pitanju tehologija brzog punjenja jeste model kompanije Xiaomi, tačnije Redmi Note 12 Discovery telefon, sa punjačem snage 210 W. Međutim, industrija pametnih telefona rapidno napreduje, pa će tako ovaj rekord biti oboren samo dva meseca nakon izlaska pomenutog modela.

Telefoni će biti prikazani u Kini, a kada će, i da li će pomenuta tehnologija biti dostupna na globalnom tržištu, još uvek nema zvaničnih informacija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi