Xiaomi Mi 13 i Snapdragon 8 Gen2, dobitna kombinacija na pomolu

Poslednje informacije govore da će Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 biti predstavljen u novembru, datum koji se poklapa sa izlaskom Xiaomi Mi 13 modela…

Danas kruži vest na društvenim mrežama koju je lansirao bloger @iBing Universe o tome kako je Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 u najmanju ruku impresivan čipset, sa izuzetno dobrim karakteristikama energetske efikasnosti. Novi Qualcomm procesor i njegovi derivati se očekuju u novembru mesecu tekuće godine.
U objavljenim informacija se kaže da je Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 zasnovan na TSMC procesu i usvaja novi osmojezgarni dizajn arhitekture „1+2+2+3“. U poređenju sa arhitekturom “1+3+4” koju smo videli na Snapdragon 8+, noviji model će imati još jedno veliko jezgro, dok je izostavljeno jedno štedljivo jezgro.
Xiaomi_Mi_12.jpg
Ne samo da je dobio jedno više jezgro boljih performansi, već su super jezgro i veliko jezgro u Qualcomm 8 Gen2 poboljšanih karakteristika. Naime super jezgro koristi ARM Cortex X3 arhitekturu, dok su dva velika jezgra unapređena u Cortex A720 klasu, dodatna dva velika su klase Cortex A710, dok je istovremeno dobio Adreno 740 grafičko jezgro.
Očekuje se da ovako pojačan Snapdragon 8 druge generacije, Qualcomm ponudi kupcima tokom novembra meseca. Kao i obično, priliku da prvi prikaže telefone na bazi novog Qualcomm čipseta, imaće Xiaomi u obliku Mi 13 serije.
Poput prethodnika, Xiaomi će istovremeno ponuditi dva modela u seriji: Mi 13 i Mi 13 Pro. Špekuliše se da bi jači model mogao biti napravljen od keramičkog materijala, a svakako ćemo imati u izboru i verziju kompletno napravljenu od stakla.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi