Wondershare Recoverit Photo Recovery

Kad backup zakaže, a bitne fotografije nestanu, softver za oporavak je nešto što može da pomogne

Na Benchmark sajtu vam retko predstavljamo softver, makar ako izuzmemo aplikacije koje su vezane za neki hardver, najčešće u vidu kontrolisanja njegovih naprednih funkcija. Ipak, postoje aplikacije koje vam uz malo sreće nikada ne zatrebaju, ali kada vam zatrebaju, drago vam je da postoje kompanije poput WonderShare-a koji se bave razvojem takvog softvera. Wondershare je kompanija osnovana 2003. godine u kineskom Shenzenu, širivši postepeno svoj biznis i na globalno tržište. U svom portfoliju kompanija poseduje rešenja namenjena video montaži i konverziji videa, obradi dokumenata i fotografija, održavanju telefona, roditeljskoj kontroli i oporavku podataka.

Kada smo rekli da vam neka od rešenja uz malo sreće nikada ne zatrebaju, mislili smo upravo na ovu poslednju kategoriju. Iako smo vam ranije predstavljali neka od rešenja za oporavak podataka, Wondershare poseduje aplikaciju za Windows i MacOS operativne sisteme koja je specifično namenjena oporavku fotografija i video fajlova. Kada se desi, a pre ili kasnije u eri digitalnog skladištenja podaka svi doživimo da nam otkaže neki hard disk, fleš, memorijska kartica, telefon ili tablet, uglavnom se hvatamo za glavu i pitamo zašto nismo čuvali backup. Onda počnete da premotavate film šta je sve otišlo od podataka i shvatite da od svega nekako i možete da se oprostite ili pronađete ponovo na netu, osim ličnih uspomena u vidu fotografija ili video snimaka.
recoverit13_resize.jpg
Upravo tu nastupa aplikacija pod imenom Recoverit Photo Recovery, koja funkcioniše poput sličnih rešenja namenjenih oporavku fajlova, ali sa specifičnim optimizacijama namenjenim multimedijalnim formatima, poput slika, video i audio fajlova. Prednost ovakvog rešenja je što oporavak možete obaviti u svojoj kući, a u većini slučajeva, priroda kvara i ne zahteva nošenje u specijalizovane servise ovog tipa čije usluge mogu biti i prilično skupe. U ovom prikazu, provešćemo vas kroz proceduru oporavka kao i opcije koje Recoverit Photo Recovery nudi.Najpre, sam softver možete pronaći na Wondershare sajtu, na ovom linku. Sam download je besplatan, pa softver možete probati bez bilo kakvog utroška novca i proveriti da li su fajlovi koje želite da oporavite tu i da li je oporavak moguć. Ovo je svakako fer, jer bi bilo zaista besmisleno platiti softver, samo da ustanovite da ne možete dobiti ono zbog čega ste dali novac.
recoverit01_resize.JPG
Početni ekran aplikacije vam nudi izbor uređaja, diska ili particije sa koje želite da oporavite podatke. Ukoliko ste fajl slučajno obrisali, biće dovoljno da izaberete odgovarajuću particiju na kojoj se on nalazio, dok u slučaju formatiranja particije ili njenog neplaniranog gubitka, možete izabrati ceo disk (u sekciji “I can’t find my partition”), koji će u tom slučaju biti pretražen sektor po sektor. Oporavak je moguć praktično sa svih vrsta internih i eksternih diskova i memorijskih kartica, kao i sa Android telefona, digitalnih i akcionih kamera i dronova različitih proizvođača među kojima su Canon, Nikon, Fuji, Sony, Panasonic, Pentax, GoPro, DJI, Polaroid i drugi.
recoverit02_resize.JPG
Klikom na Start kreće pretraga medija i algoritam pretražuje izabrani medij, sa indikacijom završenog procenta i preostalog vremena, kao i ažuriranjem pronađenih fajlova u realnom vremenu tokom procesa pretrage. Ukoliko tražite neki određeni fajl i on se pojavi na listi, nije neophodno da čekate da se završi pretraga, već ga možete i odmah povratiti.
recoverit03_resize.JPG
 
recoverit04_resize.JPG
Nakon završetka pretrage, moguć je prikaz pronađenih fajlova po tipu ili po njihovoj lokaciji u okviru strukture direktorijuma. Za formate slika je podržan i prikaz preview sličice kako biste, ukoliko tražite određene fotografije, mogli brzo da ustanovite koji od pronađenih fajlova su vam potrebni. Pored podrazumevanog pregleda u vidu liste, podržan je i thumbnail view, odnosno prikaz malih sličica koji će vam pomoći da brzo prepoznate ono što tražite.
recoverit06_resize.JPG
Lista podržanih formata je duga i sadrži JPG, TIFF, PNG, BMP, GIF, PSD, CRW, CR2, NEF, ORF, RAF, SR2, MRW, DCR, WMF, DNG, ERF i RAW, kao i AVI, MOV, MKV, MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, FLV, SWF, MPG, RM i RMVB video formate i najčešće korišćene audio formate. Pored multimedijalnih formata, softver će pronaći i druge tipove fajlova, sa poznatim i nepoznatim ekstenzijama, kao i bez ekstenzije.
recoverit07_resize.JPG
Fajlove koje želite da oporavite možete izabrati i obeležiti individualno, ili jednostavno obeležiti čitavu kategoriju ili određenu ekstenziju. U gornjem desnom uglu se nalazi i polje za pretragu, pa fajlove možete filtrirati i po imenu.
recoverit08_resize.JPG
Klikom na recover, aplikacija će vam ponuditi da u besplatnoj verziji povratite do 10 fajlova, konkretno slika, videa ili audio sadržaja. Nekim od korisnika će i ovo biti dovoljno, naročito ako ste u potrazi za određenim obrisanim fajlom. Nakon toga, potrebno je izabrati lokaciju na koju će oporavljeni fajlovi biti snimljeni i to je sve.
recoverit11_resize.JPG
Ukoliko je potreban oporavak većeg broja multimedijalnih fajlova, program nudi opciju kupovine Pro verzije koja nudi oporavak bez ograničenja. U zavisnosti od toga da li želite licencu u trajanju od mesec dana, godišnju ili doživotnu, ona vas može koštati između 36 i 50 dolara.recoverit09_resize.JPG
Takođe, ukoliko je potrebno oporaviti i neki drugi tip osim multimedijalnih datoteka, tome je namenjena Ultimate verzija koja vas, u zavisnosti od pomenutog izbora trajanja, može koštati između 56 i 70 dolara. U oba slučaja dostupna je i mogućnost kupovine sa popustom za veći broj računara, a Ultimate verzija nudi i opciju biznis i edukativnih licenci.
recoverit10_resize.JPGWondershare Recoverit Photo Recovery je jednostavno i efektno rešenje za oporavak fajlova, naročito multimedijalnog tipa, a pohvalno je što je biznis model takav da praktično garantuje da nećete baciti novac na nešto što ne radi. Program vam daje mogućnost da besplatno proverite da li su vaši fajlovi dostupni za oporavak, kao i mogućnost besplatnog oporavka do 10 multimedijalnih fajlova. Obzirom na cenu profesionalnih servisa za oporavak fajlova, čak i cene Pro i Ultimate licenci deluju razumno za oporavak dragih uspomena ili bitnih fajlova.

Korišćenje programa je izuzetno jednostavno, a Wondershare nudi i vodiče korak po korak za oporavak slika sa računara, SD kartica ili Canon kamera
Ukoliko imate potrebe za softverom ovog tipa, predlažemo da besplatno skinete ovaj program sa zvaničnog sajta, probate ga i proverite da li vam može pomoći.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi