HTC U11 Life (Video)

HTC U11 Life (Video)

Najvažnija stvar koju HTC želi da komunicira prema korisnicima jeste da je U11 Life zapravo U11/2. U prevodu, da je telefon dvostruko jeftiniji od vodećeg modela u ponudi tajvanske kompanije. No, to nikako nije jedina odlika ovog uređaja, iako će mnogima bez sumnje biti veoma interesantna ova činjenica koja telefon automatski svrstava u srednju klasu, kakvi su uostalom u Srbiji najpopularniji.

  Sadržaj

   Ivan Stojanović
   Šta još odlikuje ovaj telefon? Može li postati favorit iz senke u sferi pristupačnijih telefona, ili se možda radi o modelu koji će biti (još jedan) prosečan telefon u ponudi kompanije? Vreme će pokazati, ali naš utisak je da će HTC U11 Life biti veoma popularan, ne samo na našem tržištu. Prosto, ovo je telefon kakav je zapravo nedostajao u ponudi, uređaj koji bi se ravnopravno nosio sa mnogim modelima srednjeg segmenta kakve konkurenti imaju u izobilju u vidu raznoraznih Lite, Galaxy A/J, K i drugih varijanti. Verovatno vam je već iz ovih uvodnih reči u startu jasno da nam se telefon prilično dopao…

   HTC će zapravo ponuditi U11 Life u dve verzije. Obe će se bazirati na Android operativnom sistemu, s tim što će jedna imati dobro poznati i prepoznatljivi Sense korisnički interfejs. Druga, međutim, stiže u sklopu Android One inicijative, što u praksi znači stock operativni sistem, platforma, sa dve godine apdejtovanja operativnog sistema i tri godine bezbednosnih zakrpa koji izlaze na mesečnom nivou, što bi trebalo da veoma imponuje softverskim čistuncima među nama. Upravo takav telefon smo i dobili na test – HTC U11 Life sa Android One softverskom platformom.
   Raspakivanje i dizajn
   HTC svoje telefone tradicionalno isporučuje u pakovanju bele boje, sa bogatom stilizacijom. Na prednjoj strani je lepo oslikan U11 Life uređaj, dok sa zadnje strane imamo detaljne informacije o karakteristikama samog telefona. Na samom početku, na prednjoj strani ispod telefona imamo veliku Android One oznaku, što jasno sugeriše da je reč o telefonu koji podržava tu platformu, a ne HTC Sense korisnički interfejs. U pakovanju zatičemo najosnovnije – punjač, iglicu za SIM, USB-C kabl, kao i USB-C slušalice, neophodne pošto je HTC odbacio 3.5-milimetarski priključak.

   U suštini, U11 Life je, nimalo iznenađujuće, najlakše opisati kao nešto manju varijantu punokrvnog U11 telefona u domenu dizajna, što je i bio cilj. Doduše, ovde nemamo prefinjene materijale koji su korišćeni za izradu top modela, već je telefon izrađen od plastike. Ipak, tu je i dalje sjajan premaz, koji telefon čini sjajnim i ekstravagantnim, ali nažalost i prilično klizavim, te magnetom za razne otiske prstiju i druge prljavštine. Takođe, treba reći da je prednja strana zaštićena Gorilla Glass 3 staklom, što pozdravljamo.

   Ono što posebno impresionira kod nove generacije HTC uređaja su boje. Zaista, treba ih doživeti uživo. I HTC U11 Life je dobio nekoliko fantastičnih boja, koje se “prelivaju” i zaista daju divnu estetsku notu telefonu. Tu su i “mineralni” efekti, zahvaljujući kojima zaista možemo reći da U11 Life predstavlja jedan od najlepših telefona u klasi, ako ne i najlepši. U tom pogledu, kapa dole za HTC!

   Sve površine telefona su čiste i pregledne. Prednjom stranom dominira ekran, ispod koga je smešten otisak prstiju koji je istovremeno i srednji taster, a iznad su zvučnik slušalice i prednja kamera. Bokovi su blago zaobljeni i omogućavaju solidan hvat, što je spas budući da je ostatak telefona prilično klizav. Na desnoj strani imamo tastere za zvuk i paljenje ekrana, pri čemu je potonji blago nazubljen kako ga ne biste pobrkali sa drugima, te ostavlja specifičan taktični osećaj.

   Levo ne zatičemo ništa, a na gornjem delu je otvor za SIM i memorijsku karticu. Na donjoj strani zatičemo zvučnik, postavljen centralno, kao i USB-C konektor, izmešten prema desnoj strani, što nam je pomalo neobično, ali znamo da HTC veoma dobro zna šta radi i zbog čega radi kada je zvuk u pitanju, pa je verovatno zvučnik dobio primat u odnosu na USB-C port. Takođe, ovakvo pozicioniranje može dobro doći i zbog USB-C slušalica, pa su verovatno u kompaniji i na to mislili.

   Drugim rečima, U11 Life donosi istovetan Liquid Surface dizajn koji smo videli i na top modelu U11, uz jeftinije materijale korišćene u izradi. Da li vas iznenađuje ovakav kompromis? Nas sigurno ne, uostalom – zbog toga telefon i jeste dvostruko jeftiniji. U vizuelnom smislu itekako funkcioniše, i ovo je verovatno najlepši telefon srednje klase. Ukoliko spadate u poklonike metalnih telefona, onda Life nije telefon za vas, ali nismo sigurni da li bi odbacivanje uređaja samo zbog toga bio gubitak za HTC, koliko za samog korisnika…

     
   Hardver i performanse
   HTC je opremio telefon Snapdragon 630 čipsetom. Šta to u praksi znači? Nešto bolje performanse od dobro poznatog Snapdragon 625 čipseta, svima poznatog rešenja u srednjoj klasi. Od ostalih stvari, vredi istaći da telefon na naše tržište stiže sa 3 GB RAMa i 32 GB prostora za skladištenje, ali da postoji i 4 / 64 verzija. Koliko je to značajno? Iskreni da budemo, nismo ubeđeni da je obavezno korišćenje više memorije, a posebno zbog Android One platforme se pokazuje da je i ovakav uređaj više nego dovoljan da isporuči odlično korisničko iskustvo.
    [modul]specifikacija=9302[/modul]
   Snapdragon 630 stiže sa osam jezgara koja rade na do 2.2 GHz. U principu, u testovima će postizati oko 10-15% bolje performanse u odnosu na prethodnika. Nedovoljno da se ugroze top modeli, ali svakako dovoljno da se uređaj izdvoji od konkurencije. Međutim, stvari postaju još bolje kada se malo zagrebe ispod površine.
   u11l_cpuz_s.jpg
   Naime, novi čipset stiže sa raznim unapređenjima i optimizacijama. Jedno od njih je svakako – potrošnja. Zahvaljujući tome, trajanje baterije je još bolje, a i zagrevanje telefona nije izraženo. To pomaže iskustvu u igrama. Kada smo kod iskustva u igrama, Adreno 508 GPU, sa kojim dolazi Life, je dobio značajno ubrzanje! Naime, umesto na 650 MHz kao u Snapdragon 625 čipsetu, novi GPU radi na 850 MHz! E to je već razlika u odnosu na slične modele. Tako Life uspeva da isporuči veoma dobre gejming performanse, bolje od modela baziranih na 625 čipsetu, i naročito bolje od, recimo, Huwaei modela srednje klase baziranih na Kirin čipsetu, kojima je GPU sada već tradicionalna boljka.
   u11l_antutu_s.jpg
   Kao što rekosmo, kada se zagrebe ispod površine, svašta se pronađe. Snapdragon 630 ima i brži 4G modem, a jezgra se koriste u kombinaciji različitih klokova (štedljiva + performeri). Najzad, treba istaći da telefon podržava LTE Cat 11, a to indicira da bi njegova upotrebna vrednost mogla doći do izražaja sa razvojem telekomunikacionih mreža. Na samom kraju, ignorišite to što CPU-Z pogrešno detektuje hardver novije generacije, što smo primetili i na primeru Kirin 659 čipseta, a sada evo i sa Snapdragon 630. Definitivno mu je potrebno osveženje!
   u11l_geekbench_s.jpg
    
   Softver i utisci
   Šta je Android One? Reč je o Google inicijativi razvijenoj upravo u partnerstvu sa HTC-om, i koja rezultuje kvalitetnijim korisničkim iskustvom usled korišćenja fabričke varijante Androida u kombinaciji sa dve godine apdejta istog i tri godine objavljivanja bezbednosnih zakrpi svakog meseca. To znači da korisnici neće morati da čekaju da najpre proizvođači dobiju nove sisteme, da ih prilagođavaju i optimizuju za svoje korisničke interfejse, pa da ih puste u etar, nakon čega provajderi to proveravaju, pa lokalne kancelarije, pa…uh, verovatno vam je jasno šta hoćemo da kažemo. Uvek ćete biti na svežoj varijanti OS-a, i uvek maksimalno bezbedni.
   u11l_softver1_s.jpg
   HTC nije jedini proizvođač koji će nuditi uređaje u okviru ove inicijative, ali je, logično, premijum partner. Uskoro će se pojaviti i telefoni kompanija Motorola, Xiaomi i drugih, ali je upadljivo da osim pobrojanih nema nekih velikih imena, tako da će se u popriličnoj meri održati mera ekskluzivnosti. Android One odbacuje razne interfejse, dodatne aplikacije, duple aplikacije i slično, a modifikacije koje se čine su zaista minimalne i moraju biti prisutne usled specifičnih rešenja samog proizvođača. U prevodu, moguće je ostaviti Edge Sense, interfejs kamere ili eventualno olovku (s tim što Life, naravno, nema olovku) i tome slično.

   Naime, Google je odlučio da proizvođačima telefona ponudi sistem koji će biti „stock“ Android, sa tek jednom ili dve proizvođačke opcije, u zavisnosti od njihovog kvaliteta i upotrebljivosti u odnosu na Google rešenja. Na primer, uz Android One će stizati samo Google aplikacije (zbogom bloatware), ne i proizvođački duplikati, samo Google Launcher, Android bez proizvođačkog korisničkog okruženja, Google Settings meni, itd.

   Drugim rečima, HTC U11 Life u ovoj verziji – a postojaće i model sa HTC Sense interfejsom – donosi odlično iskustvo o kome se direktno stara Google. To znači da sistem prosto leti i zaista je uživanje raditi na ovakvom uređaju. Jednostavno, nemate utisak da postoji potreba za snažnijim hardverom ili da bi više memorije ili snažniji procesor tu nešto posebno doprineli. Kroz menije se prosto leti, sve klizi, užitak u radu je zaista maksimalan. Sa druge strane, obzirom da je skoro sve na stock nivou, nema ni potrebe da se nešto posebno zadržavamo opisujući to iskustvo. Jednostavno, sve je na visokom nivou, uz subjektivan utisak da su performanse i iznad ove kategorije.

   Kao što smo već spominjali, jedan od velikih aduta telefona je Edge Sense. I po tome HTC obezbeđuje iskustvo kao na svom U11 flegšipu. Naime, HTC je ugradio senzore pritiska donjim delovima bočnih strana, omogućavajući momentalno pristupanje pojedinim aplikacijama ili trenutno izvršavanje odabranih komandi. Dovoljno je samo pritisnuti uređaj šakom, i podešena akcija se izvršava. Na taj način, omogućeno je hitro lansiranje kamere, fokusiranje i okidanje fotografije, pravljenje screenshot-a, paljenje/gašenje LED-lampe, momentalno snimanje zvuka, paljenje/gašenje WiFi hotspot-a, i još štošta. Najlepša stvar je što to sve možete precizno podešavati, a prepoznaje se i jačina pritiska, pa tako možete da obavljate više akcija ovom operacijom.

   Najzad, želimo da kažemo da nas je ovaj telefon podsetio da jeftiniji materijali ne znače nužno slabije iskustvo, već da po nekim parametrima mogu biti i bolji za korisnika. Telefon se praktično ne zagreva. Ovo nam je upalo u oči jer smo imali prilike da testiramo dosta telefona ove kategorije baziranih na Snapdragon 625 čipsetu izrađenih od metala, dok HTC U11 Life sa Snapdragonom 635 i kućištem od plastike može sasvim udobno da se drži i prilikom intenzivnijeg igranja. To sa pomenutim konkurentima nije baš moguće. Zaista je očigledno da je kultura rada telefona na vrlo visokom nivou.
    
     
   Ekran
   Dok u višoj klasi gotovo da zahtevamo prisustvo AMOLED displeja za pozitivan utisak o ekranu, ovde je sasvim jasno da nema govora o tome. HTC se drži Super LCD displeja, i premda nismo uvek ljubitelji istih, moramo priznati da je u stanju da optimizuje njihov prikaz, te da u praksi korišćenje ekrana zaista nije remećeno po tom pitanju. Nema previše gubljenja pozadinskog osvetljenja kako se krećete ka uglovima, boje su sasvim korektne, i lako možemo prihvatiti gledište jednog broja korisnika koji tvrde da je Super LCD sasvim u rangu onoga što nudi konkurencija.
   htc_u11life_3_s.jpg
   Reč je o 5.2-inčnom ekranu, zaštićenom Corning Gorilla Glass 3 staklom. Njegova rezolucija iznosi 1920 x 1080 piksela, što je opet neki prosek u kategoriji. To u praksi donosi gustinu od 424 piksela po inču. Spomenimo i očiglednu stvar da je u smislu dizajna ovo tradicionalni telefon sa odnosom stranica 16:9, odnosno da pokrivenost prednje strane ekranom iznosi 68,6 procenata.

   Ono što uvek pozdravljamo kod HTC-a je obraćanje pažnje na minimalno osvetljenje, a ne samo na maksimalno. Tako je itekako uočljivo da pri uslovima slabog osvetljenja korišćenje telefona ne napreže oči, a kako automatski senzor funkcioniše odlično, upotreba HTC U11 Life predstavlja pravo zadovoljstvo. Sve u svemu, ekran bismo opisali kao prosek klase, ili čak nešto iznad njega. Voleli bismo da postoji i neka opcija za dodatnu optimizaciju, putem nekih modova ili ručnog setovanja RGB skala, ali šta je tu je. Sve u svemu, prikaz na telefonu od nas dobija pozitivne ocene.
   Zvuk
   Audio komponenta je tradicionalno jaka strana HTC telefona, ali ovog puta, iz sasvim razumljivih razloga, na tome se malo prištedelo. Naime, Life ima samo jedan zvučnik, smešten na donjoj strani telefona. Iako je prilično glasan, i sam po sebi korektan, ništa od raskošnog stereo zvuka. Opet, takva je situacija u čitavoj klasi, pošto ključni rivali manje-više stižu sa sličnom postavkom kada je zvuk u pitanju.

   Druga stavka koja je veoma važna jeste da je HTC izbacio 3.5-milimetarski priključak sa Life telefona, zadržavši samo USB-C konektor. Dobijate slušalice koje odgovaraju ovom konektoru, ali definitivno žalimo za izostavljanjem klasičnog bananica konektora, tim pre što kupci u ovoj klasi nisu skloni kupovini skupih alternativnih rešenja. No, U-Sonic slušalice koje dolaze sa telefonom karakteriše opcija podešavanja i prilagođavanja uhu korisnika. Nažalost, nismo imali telefon toliko dugo da se time detaljno bavimo, pošto je potrebno da prođe par nedelja da proces prilagođavanja protekne kako treba, ali smo ceo proces prošli u testu HTC U11 telefona, pa tamo možete pogledati naše utiske. Sve u svemu, HTC je ponudio korisnicima nešto novo i drugačije u ovoj klasi u odnosu na konkurenciju, i to svakako treba konstatovati i pozdraviti.
    
   Baterija
   HTC U11 Life stiže sa baterijom kapaciteta 2600 mAh. Već u samom startu je jasno da se radi o jednom od nižih kapaciteta u srednjopj klasi. Huawei Mate 10 Lite i Honor 7X, baš kao i Samsungovi telefoni A serije stižu sa većim kapacitetom. Da ne govorimo kako čuda čine sa softverskim optimizacijama, baš kao i, recimo, Motorola sa svojim Moto telefonima kojima je trajanje baterije jedna od udarnih karakteristika, a ti telefoni upravo koriste gotovo stock Android sistem.
   u11l_baterija_s.jpg
   U principu, jasno je da HTC U11 Life može da se izbori tek za prosečan rezultat u takvoj konkurenciji, i upravo to i uspeva da ostvari. Snapdragon 630 ima određena unapređenja po pitanju energetske efikasnosti, što pomaže dodatno, a telefon se definitivno oslanja samo na ugrađene Android optimizacije. Sve u svemu, rezultat ne oduševljava – mada, u praksi bi trebalo da bude sasvim dovoljan za dan solidne upotrebe. Skoro 8 sati rada tokom obdanice, i to bez neke posebne štednje i sa dosta igranja su rezultati koji bi trebali da daju jasnu indikaciju da je baterija nešto bolja nego što kapacitet sugeriše, ali ne mnogo više od toga. Teško ćete postići dva dana upotrebe osim uz apsolutnu štednju.
    
    Stižemo do velike nepoznanice, budući da je jasno da je u proteklim godinama kvalitet kamere, ili možda bolje reći pristup HTC-a problematici kamere na smartfonima, bio jedna od diskutabilnijih stavki. Naime, proizvođač se odlučivao za nestandardna rešenja i implementaciju raznih softverskih procesiranja koja prosto nisu donosila željeni rezultat, niti bila na nivou obećanja. Međutim, HTC U11 top model je sve iznenadio pruživši korisnicima fantastično korisničko iskustvo kada je kamera u pitanju, izbivši na sam vrh svoje klase. Može li U11 Life da pođe stopama starijeg brata?

   u11l_kamera_s.jpg
   HTC  softver je poznat po jednostavnosti, pa tako i ovog puta na ekranu zatičemo vrlo mali broj elemenata, pri čemu je put do željenih opcija veoma brz, ukoliko vam nešto od tih opcija zatreba. U gornjem delu se prevlačenjem centralne linije pristupa naprednim opcijama i biranju režima slikanja, a HDR i blic su veoma lako dostupni levo i desno pored te linije. Postoji više režima fotografisanja i snimanja videa, pri čemu su režimi za slikanje prednjom kamerom razdvojeni od režima koji se odnose na zadnju kameru, što je potez koji doprinosi jasnoći i koji pozdravljamo. Tu je i mogućnost manuelnog podešavanja opcija, uz snimanje u RAW formatu. Ko voli, nek’ izvoli.
   u11life_kamera8_s.jpg


   Najzad, same kamere…HTC se odlučio za 16/16 megapiksela, odnosno prednju i zadnju kameru identične rezolucije, kao i identičnog otvora blende od f/2.0. Ne, ovde nemamo dual kameru ili neku sličnu novotariju. Kamera ide od sjajne, preko samo prosečne, do slabe i – natrag. Doduše, možda je u ovoj cenovnoj kategoriji to i očekivano. Naime, u slučajevima kada postoji iole dovoljno svetla, slike su zaista odlične! Štaviše, garantujemo da biste se pomučili i morali da poredite originale sa fotografijama koje daju Dual Pixel kamere na top modelima mobilnih telefona.   Kada sve funkcioniše dobro, rezultati su zaista dobri. Možete videti priložene fotografije koje su uglavnom snimane po relativno tmurnom danu gde je bilo nešto sunca koje se pomaljalo iza oblaka. Pejzaž slike su posebno dobre. Dinamički opseg je za pohvalu, a HDR zaista funkcioniše odlično i u stanju je da izvuče zaista dosta detalja.   Ipak, kada se stvari malo poremete, dolazi do snižavanja kvaliteta. Dosta toga se plaća i zbog izostanka optičke stabilizacije, što je samo po sebi hendikep. No, dešavaju se stvari koje su zaista čudnovate, i to kako uslovi osvetljenja postaju možda ne toliko gori, koliko izazovniji, kada ima dosta mešanja prirodnog i veštačkog svetla. Recimo, uslikali smo fotografije u teretani jednu za drugom, i dok na jednoj deluje da ima dosta detalja, na drugoj su bukvalno svim osobama zamućena lica, baš kao i brojni delovi tela.   Ovakva nekonzistentnost je prisutna u velikom broju situacija i, što je najgore, teško je možete zapaziti na malom ekranu telefona na kome slike izgledaju veoma dobro, već tek kada pogledate originalnu fotografiju prebačenu na računar. Može biti da je i softversko procesiranje kumovalo ovakvom utisku, ali definitivno imamo situacije u kojima telefon ide, baš kao što smo rekli, od sjajnog do slabog i natrag.   Ono gde je HTC-u tradicionalna slaba tačka je noćno snimanje, i tako je i ovog puta. Istina, barem malo veštačkog svetla će popraviti situaciju dramatično, ali slike su uglavnom lišene finih detalja. Sve u svemu, HTC može da snimi fantastične fotografije po danu, ali noću je neka sasvim druga priča i ne očekujte da vas oduševi. Takođe, ukoliko volite bokeh, odnosno efekat zamućivanja za kojim vlada prava pomama u svetu mobilne telefonije, zaboravite na njega.


   Prednja kamera je u suštini prosečna. Pravi korektne fotografije danju, noću se bori da pruži iole korektan snimak, slično kao i zadnja kamera. Dok podatak o rezoluciji od 16 megapiksela deluje impresivno, ipak se pokazuje da mnogo toga zavisi od uslova fotografisanja, kao i od softverskog procesiranja. Ipak, pohvalili bismo prisustvo selfi panorama režima fotografisanja prednjom kamerom, koji će biti cenjen od strane velikog broja korisnika – bravo za HTC! Kada je video snimanje u pitanju, kamera je u stanju da snima i u 4K rezoluciji, kao i u slow motion režimu pri 120 fps u nižim rezolucijama. Rezultat je korektan, ali ne više od toga.

   Sve u svemu, HTC U11 Life nudi pristojnu kameru, ali na vrlo specifičan način. Njene fotografije će korisnike ili oduševljavati ili razočaravati, od jedne do druge fotografije. Naš savet jeste da obavezno načinite pokoju rezervnu fotku, nećete se pokajati. Zaključak je da U11 Life može da pruži i fotografije koje su iznad njegove klase, ali i da ima boljke. Reći ćemo stoga da je u nekom prosečnom nivou, te da kamera nije naročiti adut, ali ni boljka ovog telefona. Neutralno, tako reći.
    
    Suštinski, HTC je napravio sjajan potez. Sa jedne strane, ovo je odličan telefon srednje kategorije kakav je nedostajao kompaniji. Da li je šampion u toj klasi? Verovatno nije po mnogo čemu, ali je isto tako u mnogo čemu u samom vrhu. Naime, ovaj uređaj donosi praktično iskustvo koje donosi top model HTC U11, po daleko pristupačnijoj ceni. Tu su sva softverska unapređenja i sve što odlikuje jedan veoma dobar telefon, uz par razumnih kompromisa u odnosu na klasu. U ovom cenovnom rangu se ne može dobiti vrhunska kamera kakvu imaju top modeli, a isto tako konkurenciju odlikuje prisustvo jednog zvučnika, umesto fenomenalnog stereo zvuka sa kojim nas je HTC gotovo razmazio.

   Sa druge strane, ovo je Android One telefon, što takođe znači da nije samo jeftiniji od HTC U11 Life modela a donosi slično iskustvo, već i da je dosta pristupačniji od Google Pixel telefona, a da donosi ono što ovaj reprezent Android sveta nudi i čime se ponosi. U tom pogledu, telefon je zaista “prva liga”. Dizajn je sjajan, hardverski veoma solidan i dobro zaokružen, a HTC je implementirao taman toliko toga da telefon učini posebnim u odnosu na konkurente, i prepoznatljivim u masi velikog broja telefona srednje klase.
    award_htcu11life_s.jpg
   Stoga, iako nije telefon bez mana (a koji uređaj u ovoj klasi jeste?) možemo i moramo konstatovati da se radi o veoma solidnom i dobro zaokruženom proizvodu. Definitivno je reč o telefonu koji je nedostajao u HTC ponudi, baš kao što smo rekli i na samom početku ovog teksta, koji istinski nudi dobar deo iskustva top modela po daleko prihvatljivijoj ceni. Da li će to biti dovoljno da tržište reaguje i da podrži ovu potencijalnog favorita iz senke videćemo u narednom periodu. Nama ostaje da konstatujemo da je HTC U11 Life veoma dobar uređaj, te da mu dodelimo zasluženo priznanje Benchmark sajta, budući da smo dobili izuzetno lep, kvalitetan i funkcionalan telefon koji može da stane na crtu svakom rivalu.
   Prednosti:
   – Dizajn – Android One platforma – Sasvim koretkne hardverske mogućnosti – Edge Sense i njegove mogućnosti – Utisak u radu telefona
   Nedostaci:
   – (Uslovno) Prosečna baterija i kamera – Bez 3.5-mm priključka i stereo zvuka, na šta smo nekako ipak navikli od HTC-a – Lako klizanje i grebanje telefona
   Telefon na test ustupio HTC.
    
    

   Ostani u toku

   Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Možda vam se svidi
   Dell G16 7630 (2023) test - brz i glomazan