Huawei Mate RS Porsche Design (Video)

Huawei Mate RS Porsche Design (Video)

Kako se odrediti prema proizvodu koji je dizajniran da bude ekskluziva? Podrazumeva se da je to nešto posebno, verovatno ne toliko posebno da nama, koji smo ubedljiva većina korisnika, deluje kao isplativa investicija. Međutim, za jednu grupu korisnika, to je najbitnija stavka - izdvojiti se po svaku cenu. Za takav profil korisnika, Huawei ima nešto sasvim posebno - Mate RS Porsche Design. Stoga, da vidimo kakve utiske jedan ekskluzivan telefon ostavlja na nas...

  Sadržaj

   Filip Majkić
   U samom startu moramo da napravimo jednu ogradu – da, naravno da smo svesni da je ovaj telefon praktično duplo skuplji od telefona na kome je baziran i da je za većinu korisnika nešto drugo ipak razumnija kupovina. Nemojte očekivati da to konstantno ponavljamo. To je stavka koja se prosto podrazumeva u ovakvim situacijama.

   Još jedna stvar mora biti u startu objašnjena – iako Mate RS Porsche Design dolazi u sklopu Mate linije, ali je u suštini ovaj telefon nastao na bazi Huawei P20 Pro telefona. Da, možete reći da je u neku ruku i P20 Pro blisko vezan sa Mate 10 linijom, naročito Pro modelom, ali se ipak radi o različitim proizvodima. Bliskost za P20 Pro se ogleda kako u zajedničkom hardveru, tako i u postavci trostruke glavne kamere. Uostalom, videćete uskoro, zašto da vas prisiljavamo da čekate? Važno je da smo vam u startu objasnili da je telefon nominalno deo Mate linije, ali da najviše zajedničkih stavki zapravo deli sa vodećim uređajem P serije.
   huaweimatersporsche9_s.jpgž
   Dizajn
   Huawei svoje telefone isporučuje u gotovo tradicionalnom pakovanju, a to je posebno slučaj sa ovim specijalno dizajniranim uređajem. U ekskluzivnom paketu zatičemo mnoštvo dodataka. Za početak, u odvojenoj kutiji dolazi bežični punjač što je prava retkost, budući da telefoni ne dolaze sa bežičnim punjačima, mada nismo ni toliko iznenađeni, s obzirom na cenu. U pakovanju je i standardni turbo punjač sa USB-C kablom, što će obradovati sve koji puno koriste telefon. Takođe, tu su i bubice, koje se povezuju na USB-C port, budući da telefon ne podržava 3,5-milimetarski konektor za slušalice. Najzad, u pakovanju nalazimo i futrolu sa poklopcem koji se otvara, tako da je sve spremno za maksimalno udobno korišćenje već od samog starta.
    
   Čim ugledate telefon, biće vam jasno da se definitivno razlikuje od skorašnjih trendova. Naime, Huawei nije implementirao izrez na Mate RS Porsche Design telefonu. Postoji jasan razlog zbog čega – na tome je insistirao Porsche. U jednom intervjuu, direktor dizajna Porsche Design je istakao da je Mate RS Porsche Design do sada najintenzivniji projekat na kojem su dve kompanije sarađivale, te da se diskutovalo o svakom detalju, te da je Porsche Design od početka insistirao da se ne implementira izrez u ekranu. Prema njima, izrez ne odgovara ukupnom dizajnu telefona. Ukoliko pratite naše testove, znaćete da se – u potpunosti slažemo!
    
   Još jednu stvar ćete ubrzo ugledati. Mate RS Porsche Design koristi 6-inčni OLED displej, koji je tik nešto manji od Huawei P20 Pro. No, on je i zakrivljen na stranama, veoma nalik na Samsungov Galaxy S8/S9. Zapravo, u neku ruku se može reći da je ovaj telefon u suštini u dobroj meri inspirisan modelom velikog konkurenta. Ipak, Huawei je puno više uradio na eliminisanju okvira ispod i iznad ekrana, koji su izuzetno minimizovani. Tu zatičemo dve izuzetno uske trake.
    
   Partneri su imali diskusiju i kada je senzor otiska prsta u pitanju. Tu Porsche Design nije uspeo da se izbori za svoju ideju. Naime, Mate RS Porsche Design ima dva senzora otiska, a za ovo rešenje se na kraju odlučio Huawei. Porsche Design je želeo da se implementira samo senzor otiska u ekranu, ali je Huawei istakao da je tehnologija još uvek nova i da se korisnici možda neće osećati komforno tokom korišćenja ovakvog senzora. Zbog ovoga je drugi senzor smešten na poleđinu uređaja. Da, telefon ima dva senzora otiska prsta, pri čemu je jedan implementiran na donjem delu ekrana, a drugi je klasičan, ugrađen na zadnji deo telefona, na poziciju koju mnogi vole.

   U suštini, to su stavke po kojima se telefon izdvaja u odnosu na top modele drugih kompanija, ali i same kompanije Huawei. Ako telefon poredimo sa Huawei top modelima, on je negde između P20 i P20 Pro po dimenzijama. Sa 18:9 FullView ekranom, odlično leži u ruci, proporcije su takve da je hvat odličan, a ništa manje nismo ni očekivali. Telefon je prekriven staklom sa obe strane, dok je ispod stakla aluminijumski frejm. Otporan je na vodu i prašinu u skladu sa IP67 sertifikatom, što znači da može da bude potopljen na do 1 metra dubine u trajanju do 30 minuta.
    
   Na zadnjoj strani se nalaze čak tri kamere, što je sada već veoma dobro poznat sistem koji koristi Huawei P20 Pro, sa tri senzora koji pružaju fantastične fotografije. Tu je i logo koji predstavlja kombinaciju slova P i D, što aludira na Porsche Design. Nema 3,5-milimetarskog konektora, a na donjem delu zatičemo USB-C port.
   Pretpostavljamo da veoma dobro znate šta sada sledi, zar ne? Pogodili ste! Huawei se čvrsto drži svoje namere da u svoje telefone ugrađuje sopstveni hardver, kao i svog veoma dobro poznatog čipseta, koga smo veoma dobro upoznali u većem broju Huawei i Honor telefona. Drugim rečima, ukoliko tražite posebno hardversko iskustvo, ovde ga ipak nećete naći, barem kada je korišćeni čipset u pitanju. Sa druge strane, ima određenih razlika u odnosu na standardne top modele.
   maters_cpuz_s.jpg
   Huawei Mate RS Porsche Design koristi Hisilicon Kirin 970 čipset. Reč je o 10-nm čipu koji raspolaže sa više hardverske snage u odnosu na svoje prethodnike, ali i koji je nešto sporiji od konkurentskih rešenja, gde prvenstveno mislimo na Snapdragon 845. No, to se može registrovati samo u benchmark aplikacijama, dok u realnom svetu telefon radi izuzetno brzo i efektno.  
   [modul]specifikacija=9501[/modul]
   Čipset ima osam jezgara, od čega četiri rade na 2.4 GHz, a četiri štedljivija na 1.8 GHz. Za grafiku je zadužen Mali-G72 MP12 GPU, gde broj 12 označava broj njegovih jezgara. Istovremeno, ovo je prvi čip koji ima ugrađeni NPU, odnosno Neural Network Processing Unit. Huawei voli da kaže da njegov telefon ima AI, a svedoci smo da su mnogi preuzeli taj rečnik od ove kompanije. Zapravo, Huawei je neko vreme razvijao veštačku inteligenciju, sa idejom da korisnik koristi uređaj kako želi, a AI je tu da mu pomaže putem naprednih algoritama, nudeći mu opcije poput prepoznavanja objekata, prilagođavanja scena u realnom vremenu tokom fotografisanja, asistencije u prevođenju u letu, učenje njegovih navika i slično. Jednostavno, Huawei je zahvaljujući hardverskoj ugradnji logike za AI dobio mogućnost da ga koristi u većoj meri i “prožme” funkcije telefona raznim vidovima asistencije kojoj nije potrebno vreme za učenje i prilagođavanje, ili pak konekcija sa internetom.
   maters_antutu_s.jpg
   Stižemo do stavke u kojoj se Porsche Design razlikuje od standardnih top modela. On ima 6 GB RAMa, slično kao i P20 Pro. No, raspolaže sa 256 GB ili čak 512 GB interne memorije, dok su do sada top modeli ove firme bili ograničeni na 128 GB. Ta stavka je posebno važna jer se skladišni prostor na P20 seriji ne može proširiti, a tako je i na Mate RS Porsche Design modelu.
   maters_geekbench_s.jpg
   Sintetički testovi ipak ne pokazuju neku posebnu razliku u odnosu na druge telefone bazirane na Kirin 970 čipsetu. Nije ni bilo razloga da to očekujemo, budući da su radni taktovi jezgara ostali potpuno neizmenjeni. No, to ne znači da smo radom telefona nezadovoljni – naprotiv, telefon je izuzetno brz. Munjevito radi u svakodnevnim operacijama i sve se obavlja veoma tečno i učinkovito.
   maters_3dmark_s.jpgHuawei uz ovaj premium telefon isporučuje najsvežiju iteraciju Android operativnog sistema. Tako Mate RS Porsche Design stiže sa Android 8.1 Oreo operativnim sistemom, uz koji dolazi i 8.1 iteracija EMUI korisničkog interfejsa, dobro poznatog interfejsa koji Huawei koristi na svim svojim telefonima.
   maters_softver1_s.jpg
   Sad, zavisno od svojih afiniteta, možete reći i da je to dobro i da nije dobro. Ukoliko spadate u poklonike Huawei filozofije i navikli ste na EMUI, snalazićete se kao riba u vodi. Sa druge strane, možda vam neće prijati njegovo šarenilo. Kako bilo, bez obzira kojoj grupi korisnika da pripadate, sigurno nećete imati neko posebno iskustvo u tom pogledu zato što ste odabrali Porsche Design telefon jer je iskustvo u suštini identično kao na Huawei telefonima više kategorije. Nije puno učinjeno na softverskoj diferencijaciji telefona, kao što bi se to možda očekivalo.

   Ipak, moramo reći da smo, slično kao i kod njegovih rođaka, veoma zadovoljni kako telefon radi. Nema nikakvih seckanja, problema sa animacijama, sve se odrađuje veoma brzo. Kretanje kroz menije je takođe momentalno i sa veoma tečnim prelazima i animacijama. Drugim rečima, sve se odvija fluidno, i u tom pogledu ćete biti veoma zadovoljni iskustvom koje Huawei nudi.
   Sam EMUI stiže sa izuzetno puno opcija, ali o tome smo već govorili toliko puta da u suštini nema potrebe da se ponavljamo. Pored toga, telefon nema izrez, pa samim tim nije bilo potrebe za softverskim “odsecanjem” dela ekrana, kao što smo to videli na P20 i P20 Pro uređajima.

   Odlična strana sistema jeste što nudi obilje opcija za detaljno podešavanje i prilagođavanje. Doduše, ne vidimo potencijalne vlasnike ovog telefona kao osobe koje su posebno zainteresovanje za isprobavanje velikog broja opcija, ali je uvek bolje da su razne mogućnosti tu i na raspolaganju, pa ako korisnici žele da ih koriste, uvek to mogu da učine. Tu je i inteligentna pretraga, koja će vam pomoći da brzo pronađete ono za čime tragate, ukoliko niste sigurni gde se opcija nalazi i na koji je način smeštena u sistemu menija.

   Što se bezbednosnih opcija tiče, na raspolaganju je nekoliko stavki. Face Unlock je nešto što smo do sada već dobro upoznali i prilično pouzdano radi na ovom uređaju. Novina su skeneri otiska prstiju – dva ukupno. Jedan je na zadnjoj strani, na tradicionalnom mestu. Drugi je smešten ispod ekrana i takođe radi odlično. Njegova pozicija je na sredini, nešto ispod centralnog dela. Verujemo da će ovo biti budućnost telefona u narednim godinama, tako da je Mate RS zapravo vesnik ove tehnološke novine u pravom smislu te reči.

   Telefon stiže sa velikim brojem raznih aplikacija koje Huawei i inače isporučuje uz svoje telefone. Kao i do sada, veoma nam se dopada Translator, univerzalni prevodilac baziran na AI tehnologiji koji će biti sjajan partner na bilo kakvim putovanjima u inostranstvo. Takođe, tu su razne health aplikacije, menadžeri ovoga ili onoga (da, i dalje mislimo da tu Huawei pomalo preteruje…). Sve u svemu, iskustvo je veoma dobro. Da li jedinstveno i posebno? Tu se već ne bismo mogli složiti, naročito zbog toga što postoje i tri puta pristupačniji telefoni u odnosu na Mate RS Porsche Design.

   Najzad, finalni utisak je – intenzivno zagrevanje telefona u situacijama kada se telefon optereti. Intenzitet zagrevanja je priličan i kada pokrećete igre ili benchmark aplikacije vrlo brzo dolazite u situaciju da se telefon bukvalno usija. Nikakvih problema nećete imati dok ne pokrenete zahtevnu igru ili aplikaciju, pošto se u regularnim situacijama telefon ne zagreva natprosečno. No, baš kao i P20 Pro, kada se pokrene nešto zahtevno, veoma brzo ceo telefon postaje izuzetno topao i o tome treba voditi računa. 
   Ekran
   Mate RS Porsche Design ima fantastičan ekran! U pitanju je OLED ekran koji se, kao što smo rekli, prostire preko svojih bočnih ivica, za razliku od standardnih varijanti koje imaju vidljive okvire sa leve i desne strane. Naravno, do sada ste upoznati sa našim mišljenjem da su OLED ekrani najbolji izbor za mobilne telefone bez obzira na klasu, i njijovu implementaciju uvek pozdravljamo.
    
   Sam ekran ima dijagonalu od 6.1 inča. Odnos stranica je standardnih 18:9, odnosno 2:1, po čemu se telefon takođe blago razlikuje od P20 Pro uređaja, kod koga je taj odnos bio nešto veći. Rezolucija iznosi 2880 x 1440 piksela, što čini Mate RS telefonom kompanije Huawei sa ekranom najveće rezolucije, budući da P20 Pro ima nižu rezoluciju ekrana, samim tim i gustinu piksela po inču. Ona je ovde odličnih 538 ppi, naspram 408 ppi kod “običnog P20 Pro modela”, ako se takav izraz uopšte može upotrebljavati. Podignuta je i pokrivenost prednje strane ekranom, sa 81.9% na 83.5% i, ukoliko se ne varamo, po tom pitanju je ovaj telefon rekorder. Barem od onih telefona koje smo imali priliku da isprobamo na testu. Čak je i Xiaomi Mi Mix 2S, koji vizuelno može da oda utisak telefona sa još većom pokrivenošću prednje strane, morao da se zadovolji sa manje od 82%.
   maters_ekran_s.jpg
   Prikaz je odličan, sa živahnim i jarkim bojama. OLED ekrani su štedljivi, pa samim tim i dobri za bateriju, dok je crna boja zaista crna jer se dobija gašenjem piksela. U softveru postoji ogroman broj opcija za podešavanje i prilagođavanje ekrana. Stoga uvek možete da podesite ekran po želji, promenite temperaturu prikaza, “ukrotite” jarkost ili prejako/preslabo osvetljenje, sve u svemu broj opcija u tom smislu je zaista veliki i nećete imati nikakvih problema.
   maters_igra_s.jpg
   Audio
   Huawei je opremio telefon dual SLS stereo zvučnicima. Nešto slično smo videli i na P20 Pro modelu, i svakako se radi o napretku u odnosu na druge modele Huawei linije. Ne, nije reč o sistemu koji, recimo, može da se takmiči sa HTC BoomSound zvučnicima, ali svakako jeste sasvim korektan sistem koji će u praksi pružiti više nego dovoljno dobro iskustvo po pitanju zvuka.
   maters_audio_s.jpg
   Takođe, treba reći da je i ovde na raspolaganju dosta opcija podešavanja. Podržana je Dolby Atmos tehnologija, a i ovde postoji oslonac na AI, koji bi trebao da prepoznaje ambijent i da blago prilagođava zvuk okruženju. Nažalost, telefon nema 3,5-milimetarski priključak.
   huaweimatersporsche8_s.jpg
   Baterija
   Huawei Mate RS Porsche Design stiže sa baterijom od 4000 mAh, sličnu onoj koju smo videli na Mate 10 Pro telefonu, kao i P20 Pro modelu. S obzirom da koristi isti čipset, logično bi bilo očekivati isti rezultat, zar ne? U praksi je bilo upravo tako, budući da Mate RS više naginje ka P20 Pro koji nije imao sjajne rezultate po pitanju baterije, nego Mate 10 Pro modelu koji se sa praktično istom konfiguracijom prilično dobro pokazao – još jedan pokazatelj zašto je bolje porediti ovaj telefon sa P20 Pro uređajem pre nego sa modelom koji nosi oznaku Mate.
   maters_baterija_s.jpg
   Telefon je zabeležio sledeći rezultat – na našem YouTube video testu je video od 10 sati puštao negde oko 9 sati pre nego što se kapacitet baterije opasno spustio. U praksi, možete da očekujete do dva dana rada, čak i ako ste zahtevniji korisnik, ali treba znati da zahtevnije aplikacije neproporcionalni više troše bateriju, pa ćete je tako veoma brzo iscediti ako puštate igru, ali će trajati ekstremno dugo ako ne koristite ništa zahtevno. Na ovom telefonu, ta pojava je drastično više izražena nego inače. Takođe, bateriju možete veoma lako da dopunite korišćenjem Turbo punjača, koji stiže u pakovanju i podržava Supercharge tehnologiju brzog punjenja.Kada smo opisivali kameru u P20 Pro testu, tada smo potanko prolazili kroz apsolutno svaku opciju i potkrepljivali je primerima. Ovaj put nije bilo potrebe za tako ultra-detaljnim prikazom, budući da Mate RS Porsche Design koristi istovetan sistem kamera. Pogađate, to znači i da su rezultati identični. Naravno, moći ćete da pronađete dovoljno primera da se uverite u naše reči. U suštini, sve što smo rekli za kameru P20 Pro telefona važi i ovde. I to je dobra stvar, budući da je reč o najboljoj kameri na mobilnim telefonima.
   maters_kamera_s.jpg
   Aplikacija za kameru je identična kao i kod ostalih top modela kompanije Huawei. Jednostavna je za upotrebu i najvažnije opcije su dobro raspoređene na glavnom ekranu. Jedino moramo reći da HDR morate da palite kao poseban režim snimanja. Postoje prečice za galeriju, video, strelice za dodatne menije, izbor modova, zasićenosti boja, otvora blende. Svajpovanjem na desnu ili levu stranu otvaraju se nove opcije i meniji, koji su zaista brojni. Postoji i Pro režim, ali slično kao i kod drugih AI telefona, on je zapravo sušta suprotnost onome što ti telefoni teže da vam obezbede, a to je maksimalno opušteno iskustvo fotografisanja bez brige o pojedinim parametrima.
   foto_materspd_33_s.jpg


   Verovatno ste svesni partnerstva kompanija Huawei i Leica. U tom smislu, ne iznenađuje što je i Porsche Design varijanta njihovog najboljeg telefona opremljena tehnologijom razvijenom u saradnji sa poznatim proizvođačem foto opreme. U praksi, imamo sistem od čak tri kamere pozadi, sa senzorom od čak 40 megapiksela sa stabilizacijom, monohromatskim senzorom od 20 megapiksela, te telefoto senzorom od 8 megapiksela sa 2X optičkim zumom. Oni imaju otvore blende od f/1.7, f/1.6 i f/2.4. U kombinaciji sa ostalim senzorima i Leica sočivom sa 3X optičkim zumom, telefon donosi 5X hibridni zum, koji je u rangu 5X optičkog zuma.   Slično kao u testu P20 Pro modela, konstatujemo da 40 megapiksela nije baš najbolji izbor. Podrazumevana rezolucija je postavljena na 10 megapiksela, dok režim od 40 megapiksela morate ručno aktivirati. Isto tako, određene softverske opcije dostupne su isključivo u 10 Mpx režimu, a ugašene i nedostupne u 40 Mpx režimu snimanja. U praksi, fotografija od 10 megapiskela je “ono pravo.” Njen ukupan prikaz je bolji, kolorit je bolji, dinamika isto tako, manje je grešaka i zamućenja, što je pomalo paradoksalno, ali je tako. U testu P20 Pro smo potrošili veliki broj snimaka i puno teksta da dokazujemo da je 10 Mpx bolji izbor za snimanje, nema potrebe da to činimo ponovo. Slobodno se vratite pa pročitajte detaljnu priču oko toga. Jednostavno, podrazumevani režim snimanja u 10 Mpx je bolji izbor i to je to.   Upravo je standardan režim od 10 Mpx nešto što toplo preporučujemo. Fotografije odlikuju sjajan kolorit i dobra dinamika snimka, kao i u tom režimu prisutna AI asistencija sa nekih 400-ak scenarija u samom startu prema kojima optimizuje parametre snimanja. Takođe, kamera omogućava 3X i 5X zum na ovom telefonu, pa zaista možete da snimite neke kvalitetne kadrove na ovaj način. Ponovo, samo u 10 Mpx režimu, dok u 40 Mpx režimu zum nije moguće upotrebljavati. Evo i nekih primera.
   foto_materspd_11_s.jpg

   Mate 10 Pro je doneo veoma dobro noćno snimanje, dok je P20 Pro prosto postavio nove standarde. Kombinacija odličnih senzora i softverskih algoritama donosi fenomenalne rezultate. Telefon uspeva da izvuče gotovo nestvarne detalje u noćnim snimcima, da se prosto zapitamo da li je moguće da smo zapravo tamo bili. Mračna okolina biva osvetljena i više nego lepo dočarana, daleko detaljnije, svetlije i bolje nego što je naše oko vidi. Drugim rečima, ovo je i dalje fantastičan telefon za snimanje noćnih fotografija, što će puno značiti u provodu, zar ne?
   foto_materspd_40_s.jpg   Prednja kamera je takođe odlična. Reč je o senzoru od 24 megapiksela, sa otvorom blende od f/2.0. Fotografije su prepune detalja, na raspolaganju je puno opcija i mogućnosti, a podržan je i autofokus, što nije uvek slučaj kod prednjih kamera, kao i mogućnost zamućivanja pozadine. I ovde radi AI, koji se stara o opcijama ulepšavanja. No, šlag na torti je podjednako fantastičan režim snimanja noćnih fotografija, što će neizmerno značiti za vaše selfija u noćnim izlascima. Prosto, Huawei je po pitanjima fotografisanja ove godine definitivno uspeo da se izdvoji od konkurenata.
   foto_materspd_1_s.jpg


   No, po pitanju video snimanja, to nije uspeo. Da nas ne shvatite pogrešno, video snimanje je dobro, ali nije nešto najbolje što smo videli, i to je karakteristika svih Huawei telefona, pa je tako i ovde. Prosto, nije načinjen iskorak sličan onom koji smo videli sa fotografijom. Ponovo, kao i kod P20 Pro, nije podržano 4K snimanje u 60 fps, a nedavno smo u testu HTC U12+ konstatovali da je tamo upravo to izvedeno na sjajan način. Možete snimati 4K u 30 fps, FullHD u 60 fps – premda je naše iskustvo takvo da je bolje držati se 30 fps – kao i ultra-slow motion u 720p rezoluciji u 960 fps, koji može da snima akciju koja traje tek deo sekunde. Iskreno, ne vidimo neku posebnu primenu ovog moda, ali ukoliko ste Instagram zvezda, možda vam tako nešto baš treba? U tom slučaju je ovo verovatno idealan telefon za vas.
    

    Na kraju balade, ostaje nam da sumiramo utiske, što nije nimalo lako. Ukoliko smatrate da je ovaj telefon veoma poseban i da je njegov dizajn ono što vas može kupiti, te želite da se razlikujete od drugih, Huawei Mate RS Porsche Design je to u stanju da učini. No, razlike se ne protežu duboko, tj. ne idu ispod površine. No, moramo biti svesni da osobe koje kupuju ovakve ekskluzivne uređaje i nisu toliko zainteresovane šta se dobija ispod površine.
    
   Stoga, veliki broj korisnika će ovaj telefon smatrati izuzetno skupim bez dovoljno valjanih razloga. Da, njegov dizajn je izuzetan, ali se to osećanje ekskluzivnosti ne proteže na hardver, korisničko iskustvo, neke posebnosti po drugim pitanjima…Jednostavno, većini će i P20 Pro biti sasvim dovoljan i obaviće 99% posla na isti način.
   award_porschedesignmaters.jpg
   No, ovo nije telefon za 99% korisnika. Namenjen je onima koji žele samo najbolje, ali i da se istaknu po svaku cenu. U tom smislu, ovaj telefon ispunjava zadatak. Stoga mu dodeljujemo više nego zasluženo Advanced Design priznanje Benchmark sajta. Sad, da li je vredan čak 220 hiljada dinara, koliko košta u varijanti sa 256 GB skladišnog prostora? Verovatno većini nije, ali u tome i jeste trik – većini i nije namenjen.
   Prednosti:
   – Fenomenalan dizajn i izrada – Najbolja kamera – OLED ekran – Performanse – AI i način funkcionisanja u praksi – Inovativan skener otiska prsta ispod ekrana
   Nedostaci:
   – Zagrevanje u intenzivnijim operacijama – Bez microSD slota i 3,5-mm konektora – Izuzetno skup – Visok stepen zagrevanja kada se telefon optereti
   Cena: 219.999 dinara
   Telefon na test ustupio Huawei.

   Ostani u toku

   Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Možda vam se svidi
   Dell G16 7630 (2023) test - brz i glomazan