Huawei P50 Pro test - kralj fotografije i dalje?

Huawei P50 Pro test - kralj fotografije i dalje?

Nakon punih 15 meseci, ponovo na testu imamo Huawei telefon najviše klase. Huawei P50 Pro je ipak stigao u ponudu na domaćem tržištu i naravno, tu je, na testu

  Sadržaj
   Huawei P50 Pro test – kralj fotografije i dalje?

   Pozitivne ocene

   • Tradicionalno sjajne kamere
   • Gspace rešava brojen probleme sa aplikacijama i servisima
   • Izvanredna izrada, IP68 rejting
   • Bežično i reverzibilno bežično punjenje

   Negativne ocene

   • Cena
   • Autonomija nije kako nas je Huawei navikao, Snapdragon je zamenio Kirin

   Huawei P50 pro jedan od najkompletnijih telefona u ponudi kod nas. Premijum materijali, snažan hardver, IP68 sertifikat, bežično punjenje u oba smera, kamere tradicionalno odlične. Primećujemo znatna poboljšanja na softverskom planu, nema više onog – da, ali nemam ovo ili ono…Gspace veliki deo svega toga rešava

   Svesni smo koliki je trag za sobom ostavio Huawei, jasno nam je koliko se i dan danas govori o nekim zaista sjajnim telefonima ovog proizvođača, ali bićemo iskreni, nismo očekivali ovoliku dozu ljubavi, nade i podrške novom modelu ovog proizvođača i nakon toliko duge pauze. Jedan jedini post, jedna slika kutije Huawei P50 Pro telefona na društvenim mrežama pokazala je koliko Huawei i dalje ima svojih pristalica. Zaslužili su tu pažnju zbog svega što su učinili kao jedan od motora razvoja mobilnih telefona kakve danas poznajemo – i nisu zaslužili ovo šta im se događa.

   Godinu i kusur dana nismo imali na raspolaganju niti jedan Huawei telefon visoke klase: poslednji put to se dogodilo 16. novembra 2020. godine kada smo prikazali Huawei Mate 40 Pro.

   A modelu o kojem sada imamo zadovoljstvo da pričamo, a u pitanju je kao što svi znate Huawei P50 Pro, u jednom momentu prestali smo i da se nadamo, s obzirom da je još pre više od 6 meseci predstavljen na matičnom tržištu ove kompanije, ali u Evropu, stiže evo tek sada. Koliko može Huawei P50 Pro u odnosu na konkurenciju? Tu smo da probamo da ponudimo odgovore na ovo pitanje…

   Pre svega, započećemo ovu recenziju vrlo bitnim, korisnim i – dobrim informacijama. Nekima to čak i nije bitno jer sve češće možemo videti i one koji ne žele da koriste Google servise iz njima znanih razloga. Znamo da je po uvođenju sankcija ovom proizvođaču bilo veoma teško navići se na život bez uobičajenih aplikacija na koje smo navikli ali situacija tada i sada je značajno drugačija.

   Znate i sami da je bilo nekoliko načina da se Google aplikacije instaliraju na Huawei telefone: nije to baš bilo sve tako jednostavno, nije uvek htelo da radi ili proradi nakon bezbroj muka – a sada je sve to daleko jednostavnije.

   Ali pre nego predstavimo taj način za instalaciju svih aplikacija, moramo još jednom da napomenemo da je Huawei uradio ogroman posao i ostvario ogroman napredak na tom planu: App Gallery je apsolutno napredovao u svakom pogledu, ne znamo koji bi proizvođač telefona uspeo da uradi toliki posao za realno kratko vreme – iako dve i po godine nije malo, za toliki posao jeste.

   Do uobičajenih aplikacija se danas stiže značajno brže i lakše, ili instalacijom iz App Gallery-ja ili korišćenjem Petal Search aplikacije, koja je instalaciju najčešće korišćenih aplikacija značajno pojednostavila. A nikako ne treba smetnuti sa uma da ni Petal Maps nisu za bacanje, iz dana u dan sve su bolje, niti da je lokalno korisnih aplikacija iz dana u dan sve više.
    
   A ukoliko pomislite – da, sve je to lepo ali ja hoću Google aplikacije, navikao sam… nikada jednostavnije nije bilo doći do njih i instalirati ih na Huawei telefonu od momenta kada se dogodilo to što se dogodilo. Dovoljno je da u App Gallery-ju pronađete i instalirate aplikaciju pod imenom Gspace. I onda iz nje, instalirate kao iz bilo koje druge prodavnice aplikacija sve što vam padne na pamet.

   Gmail, YouTube, Google Maps, Google Drive, Meet, sve, sve, sve… jer praktično po instalaciji prve Google Aplikacije a recimo da će većina prvo instalirati Gmail, ulogovaćete se sa svojim korisničkim nalogom i dalja instalacija svih aplikacija ide kao da ste uobičajeno ulogovani na Android telefon.

   Gspace ima listu aplikacija koju će verovatno veliki broj korisnika redom instalirati, ali na raspolaganju vam je zaista sve do čega se može doći na Play Store-u – i to je zaista jedna velika, velika promena u odnosu na sve dosadašnje metode.

   Šta smo primetili tokom instalacije? Telefon se na Google servise prijavljuje kao Huawei 8x pa je ovo svojevrsni hack, i to ćete videti kada vam stigne mail na do sada korišćeni uređaj gde se od vas zahteva da potvrdite da ste svom nalogu pristupili sa Huawei 8x telefona. Realno, briga nas, samo neka radi – i zaista, sve radi, posle dužeg vremena više ne moramo da koristim Vanced da bismo konzumirali YouTube sadržaje a čak i nama neophodna aplikacija YouTube studio radi bez greške.

   Znači, sve ono što može da se instalira na regularan način kao na bilo kom drugom Android telefonu je tu. Malo umeju da nerviraju reklame ali i to se sa par dolara rešava ako vam baš toliko smeta – uz napomenu da svim tim tako instaliranim aplikacijama pristupate unutar Gspace aplikacije, a možete i najnormalnije izvući shortcut-ove tamo gde želite.
    
   Jedino što smo primetili jeste odsustvo notifikacija u pojedinim situacijama – na primer kada je Gmail u pitanju i stigne novi mail, ili kada ne koristite telefon neko vreme pa ga uključite, stiže brdo različitih notifikacija, ali to je problem nedostataka GMS-a i to je nerešiva situacija. Naravno, ukoliko vam je sve to baš neophodno, ukoliko možete da živite bez toga, onda je sve daleko jednostavnije.

   Prvi put bez Kirin procesora

   Što se samog telefona tiče, ovo je prvi Huawei flagship telefon koji je stigao na recenziju a da ne sadrži čuveni Kirin čipset ovog proizvođača. Budimo iskreni, nije Kirin uvek bio najbrži čipset, ali fantastičan balans mogućnosti, brzine i kvalitetne optimizacije najviše je zaslužan za sve ono najbolje što pamtimo kada su Huawei telefoni u pitanju. Barabar u ravni sa uvek konkurentnim, često i najboljim kamerama na mobilnim telefonima.

   Dakle, Huawei P50 Pro stiže sa prošlogodišnjim najbržim, najboljim procesorom kompanije Qualcomm – Snapdragon 888 je u pitanju (mada će neki nad ovim najboljim postaviti upitnik), međutim lišen 5G funkcionalnosti iz dobro poznatih razloga.

   Nama u Srbiji to i dalje ama baš ništa ne znači budući da je 5G i dalje tabu tema o kojoj niko ništa ne govori – dok se neke druge stvari tamo negde ne odluče. Tako da, imali čipsetovi 5G sposobnosti ili ne, mi smo na istom, ne znači nam ništa.

   E sad, Kirin je Huawei-jev procesor, pravili su ga onako kako je njima trebalo jer su ga koncipirali samo za svoje potrebe – i po pitanju performansi, potrošnje i zagrevanja, ali isto tako i kada je ISP deo u pitanju jer znamo kakve su dobre fotografije pravili najbolji Huawei telefoni. Eto, nehotice govorimo u prošlom vremenu, nema razloga, jer tu je P50 Pro.
    
   A sada imamo Snapdragon 888 u kombinaciji sa 8GB RAM-a (tu je inače i 256GB skladišnog prostora mada ovaj uređaj dolazi u različitim konfiguracijama, govorimo o ovoj koja je stigla kod na test) i po sredi je izuzetan čip koji se nalazi u ovom Huawei telefonu – i sada imamo obrnutu situaciju, da se optimizacija sistema vrši prema mogućnostima procesora a ne kao do sada da se sve pažljivo izbalansira i unapred pripremi da sve samo legne na svoje mesto.

   I kakvi su utisci? Pa kad neko ume, on ume i ovako i onako. Što se performansi tiče, ne bismo trošili reči, to jednostavno sve radi kako treba i tu dvojbe nema – a posebno smo impresionirani koliko unapređenje u pogledu performansi smo osetili kada je noćno fotografisanje po sredi. Dva do tri puta kraći je taj proces nego na prethodnim premijum telefonima ovog proizvođača.

   Po pitanju zagrevanja tokom intenzivnije upotrebe telefona, čitaj, dužeg gejminga, možemo biti sasvim zadovoljni i subjektivni osećaj govori da je ovo jedna od solidnijih implementacija Snapdragon 888 čipa po pitanju toplotne disipacije – ne najbolja, ali mnogo bolja od nekih drugih pokušaja. Telefon je topao i ne više od toga.

   Autonomija, baterija, punjenje

   Verovatno vas jako zanima kako stvari stoje po pitanju potrošnje odnosno autonomije uređaja na dnevnoj bazi: neki imaju verovatno nekakve druge mogućnosti na umu kada pomisle na Huawei telefone, većini je verovatno kamera prva stvar na koju pomisle – a nama je svakako autonomija koju nismo iskusili na niti jednom drugom Android telefonu koji smo koristili u poslednjih par godina.

   Taj osećaj da si bezbrižan tokom celog dana, ma koliko intenzivno koristio telefon je jednostavno primaran i nažalost niti jedan drugi telefon nije pružio dovoljno dobru alternativu na tom planu. Iako je postojala određena bojazan, kako će to Huawei uraditi kada više nema Kirin procesor na raspolaganju – nestala je već posle pola sata. 

   Uprkos tome što P50 Pro nema neku, za današnje pojmove veliku bateriju, od 4360 mAh – to je i dalje autonomija za ceo dan intenzivne upotrebe. Jer, prilikom onog inicijalnog setupa telefona, podešavanja parametara i svega onoga što uobičajeno instaliramo i pokrećemo kada je novi telefon na testu – nakon dva sata vrlo intenzivne upotrebe, baterija je sa 100 posto pala na 80 procenata.

   Neki drugi telefoni bi pri tom intenzivnom korišćenju, instalacijama, isprobavanjima, intenzivnom igranju, nakon nekih dva sata već pali na nekih 60-65 procenata baterije – govorimo iz iskustva. Doduše, moramo priznati da naš desetočasovni YouTube test nije impresionirao jer je baterija ostala na svega 36 procenata, ali u realnom radu, sve je to apsolutno kako treba.

   Treba svakako pomenuti i brzo punjenje od 66W i punjač koji stiže u pakovanju, pa ćete bateriju ovog telefona dopuniti za nekih 36-38 minuta koliko je nama trebalo. Svakako treba napomenuti i izuzetno brzo bežično punjenje telefona snagom od 50W ukoliko vam je takav neki bežični punjač na raspolaganju – naravno, tu je i reverzibilno punjenje drugih uređaja, na primer ukoliko želite da dopunite svoj pametni sat ili priteknete u pomoć prijatelju čija je baterija na izmaku, naravno pod uslovom da i taj drugi telefon podržava bežično punjenje.

   Huawei P50 Pro – dizajn

   Što se dizajna telefona tiče, on je apsolutno na svom mestu i izrađen je u maniru kompanije Huawei, koji kvalitet izrade stavlja na prioritetno mesto, činjenica je da dizajn telefona karakteriše ono po čemu se telefon razlikuje u odnosu na konkurenciju. Huawei je u tom smislu uvek radio dobar posao kada je P serija u pitanju: u rasponu od solidnog do odličnog.

   P50 Pro je estetski sasvim neobičan i zasigurno je da ima onih koji to vole i ne treba previše zalaziti u lične preference. Napomenućemo i da u pakovanju telefona dolazi i zaštitna maska. Što se boja samog telefona tiče on kod nas dolazi u dve varijante – standardna crna sa zlatnim detaljima, i skroz zlatna opcija za neku možda specifičniju ciljnu grupu.

   Estetiku po strani, na telefonu je zaista sve urađeno u vrhunskom maniru, utegnuto, profesionalno. Blago zakrivljeni ekran na bokovima je nešto što nikada ne izlazi iz mode, posebna ojačanja na ivicama uređaja su tu da spreče dobar deo oštećenja ukoliko dođe do neželjenog pada a sada su i gornja i donja ivica telefona lepo zaravnjene kako to diktiraju aktuelni trendovi u izradi.

   Jednostavno, oseti se tradicionalni način izrade kada su Huawei telefoni u pitanju, imate taj osećaj solidnosti u izradi. Ram telefona je od metala a napred i nazad je neimenovano zaštitno staklo. RAM telefona je ispresecan sa svih sedam proreza koji omogućavaju nesmetanu bežičnu konektivnost. Težina telefona iznosi 194 grama, i telefon dolazi sa najvišim IP68 sertifikatom zaštite od vode i prašine.
    
   Desno, crvenom bojom, označeni power taster, iznad klackalica zvuka, leva strana potpuno prazna. Naravno, stereo zvučnici gore i dole, i možemo potvrditi da jako lep zvuk izlazi iz unutrašnjosti P50 Pro telefona, jasno kvalitetniji od zvuka na većini telefona. Primećujemo nekoliko mikrofona za snimanje zvuka, da budemo precizniji – četiri.

   Huawei je uvek obraćao dodatnu pažnju na taj detalj kako bi zabeleženi zvuk bio dobrog kvaliteta, bilo da je u pitanju samostalno snimanje zvuka ili kvalitetan zvuk pri snimanju video zapisa. Fioka za dve SIM kartice nalazi se na donjoj površini a postoji mogućnost da postavite Nano SD karticu na mesto jedne od kartica, naravno, ukoliko pronađete ovakav format koji realno, nikada nije zaživeo.

   Displej je OLED tipa, dijagonala 6.6 inča, 1228×2700 piksela, lepih 450 piksela po inču, naravno osvežavanje 120Hz dinamičkog tipa, mada kao korisnik možete da definišete fiksnih 60 ili 120 Hz ukoliko želite da prištedite bateriju ili da vam refresh rate uvek bude na maksimumu. Ekran karakteriše vrlo oštar prikaz i izuzetno dobro osvetljenje, bez zamerki.

   A kada je softver u pitanju, dobro prepoznatljivi EMUI verzije 12: ko god je koristio neki Huawei telefon u prethodnim godinama zna koliko je ovaj korisnički intefejs upeglan, brz i sređen. Naravno, ispod haube je i dalje Android sistem mada se on na bilo koji način ne pominje u podešavanjima – ili mi barem nigde nismo naišli na to.
    
   Kao što rekosmo u uvodu, pristup aplikacijama je značajno bolji nego ranije: jeste, morate se malo potruditi kako bi do svake od aplikacija došli na neki način ali su sada baš sve tu, gde i treba da budu.

   Kamere – uvek fokus Huawei P serije

   A kada su kamere u pitanju, P seriji je to uvek bio fokus i Huawei je generacijama unazad svakim novim modelom pomerao granice, ne samo svojih uređaja već kompletne industrije.

   I ponovo ćemo naglasiti da Huawei ne samo da je svaki put uspevao da nadmaši sebe, već je i od konkurencije izvlačio ono najbolje, nagonio ih da budu uvek bolji i inventivniji – i zato smatramo da je nemerljiv doprinos kompanije Huawei u pogledu kvaliteta fotografija na mobilnim telefonima.

   Da li je tako i ovog puta?

   Pa, možemo reći da unapređenja ima, ne baš u svakom pogledu kako bi neki voleli da tako bude. U nekim stvarima P50 Pro briljira, baš kao što i očekujemo od najnovijeg i najboljeg Huawei telefona, ali smo primetili i neke detalje koji su u direktnom poređenju sa prošlogodišnjim Mate 40 Pro možda čak i korak unazad. Pogled na specifikacije, iako brojke ne govore sve, otkriva da je to možda bilo i realno očekivati.
    
   Najpre, glavni senzor je identičnih 50 MP, iste širine i sa kombinovanim faznim i laserskim autofokusom i optičkom stabilizacijom, baš kao onaj na Mate-u 40 Pro, ali sa nešto većim otvorom blende, f/1.8. Kako je tu i dodatni 40 MP f/1.6 crno beli pomoćni senzor i naravno Laica optika, za očekivati je da i performanse glavne kamere budu zaista dobre.
    
   S druge strane, ultraširoka kamera je sada 13 MP f/2.2 umesto 20 MP f/1.8, dakle manja blenda i manje megapiksela. Kod telefoto kamere imamo 64 MP umesto 12MP, ali sa 3.5x umesto 5x optičkim uvećanjem, f/3.5 umesto 3.4 otvorom blende i sa istim faznim autofokusom i optičkom stabilizacijom.

   Naravno, tu je i još jedna bitna razlika – procesiranje se oslanja na Snapdragon umesto Kirin čipset, što je sigurno zahtevalo prilagođavanje svih onih algoritama koje je Huawei godinama pažljivo doterivao i optimizovao. Ali ima tu i nekih pozitivnih elemenata jer recimo noćno fotografisanje nikada nije bilo tako brzo kao na P50 Pro telefonu.

   Pa hajde da vidimo kakav je krajnji rezultat

   Fotografije sa glavne kamere danju su mahom izvanredne, sa visokim nivoom detalja, odličnom oštrinom i vrlo živim bojama, ne obavezno realne, ali po pravilu malo atraktivnije od onih koje pravi recimo S21 Ultra. U nekim situacijama je to i vrlo očito, čak i u poređenju sa Mate 40 Pro, iako su fotografije sa dva Huawei modela mahom vrlo sličnog izgleda. P50 Pro ima čini se i najbolji bokeh efekat kad slikate nešto sa većom dubinom scene i zamućenjem pozadine, a rekli bismo da ima običaj da pravi i nešto svetlije fotografije koje ponekad umeju da izgledaju lepše na oko.

   S druge strane, nekada ume i da pretera u tome, pa se dešavalo da dobijemo fotografije sa preeksponiranim nebom u kontrastnim dnevnim uslovima, što na Mate-u recimo nije bio slučaj, kao i u situacijama kada se kroz oblake probija sunce, gde je umeo i da malo pretera sa obradom.
    
   Ovo važi za glavnu kameru, dok na ultraširokoj to nismo viđali i možemo reći da ona daje veoma dobre fotografije, vrlo atraktivnih boja, dobrog kontrasta, nešto šire nego na Mate 40 Pro, pa uglavnom i vizuelno lepše. Istina, detalja je nešto manje, što je razumljivo s obzirom na manju rezoluciju senzora, ali ne toliko da to bude primetno – ukupno, zbog veće širine, rekli bismo da je ultraširoka kamera na P40 Pro zapravo upotrebljivija i korisnija.

   Što se telefoto kamere tiče, na umerenom nivou zuma, odnosno optičkih 3.5x se ona odlično snalazi, a kako je ovo i nešto više od standardnih 3x, za većinu korisnika će to biti sasvim dovoljno, iako smo možda očekivali i više. Ipak, kvalitet telefoto fotografija nije baš na nivou Mate-a i S21 Ultra, a razlog najpre možda treba tražiti u optičkoj stabilizaciji na ovom senzoru koja rekli bismo nije baš idealna, pa se nekada dobija manje oštrine od onoga za šta je sam senzor sposoban.
    
   Ono što ide u prilog P50 Pro je noćni mod, koji izgleda bolje nego ikad i možda je to upravo onaj nivo unapređenja koji smo i očekivali od ovog telefona. Deluje nekako da noćne fotografije snimljene P50 Pro telefonom više vuku ka toplijim bojama (konkretno uticaj crvene boje je primetniji), dok na Mate 40 Pro uređaju više vuče ka nekoj hladnijoj, zelenoj. Treba istaći i da je noćni mod na P50 Pro dosta brži nego na Mate-u, pa okidanje traje 2 umesto 6-7-8 sekundi, a rezultat su solidno oštre fotografije sa manje šuma i boljom reprodukcijom boja.

   Noćni mod odlično radi i na ultraširokoj kameri, pa je u par situacija P50 Pro baš izdominirao, dok je telefoto kamera noću nešto lošija od glavne i ultraširoke, mada i dalje apsolutno korisna i upotrebljiva.
    
   Još jedna stvar koja je doživela unapređenje je i video snimanje, pa su snimci sa P50 Pro glatkiji, sa boljom stabilizacijom i ukupno dobrog izgleda sve dok ne snimate neku scenu sa puno kontrasta i jakim izvorom svetla, gde mane pomenute kod fotografija dolaze do izražaja, pojavljuje se šum, pa redukcija šuma, pa rezultat ume da izgleda pre kao Full HD nego kao 4K snimak. I da, 4K je i maksimalna rezolucija, ništa od 8K snimanja, a da li će vam to praviti neku razliku – čisto sumnjamo.

   Noćno snimanje je korektno sa glavne, interesantno čak i sa telefoto kamere, dok se jedino ultraširoka kamera noću snalazi vidno lošije od ostalih i tek je upotrebljiva. Sve ukupno gledano, video snimanje je unapređeno i bolje nego na Mate 40 telefonu i to je segment u kome je taj telefon značajnije zaostajao za konkurentima – setite se našeg prošlogodišnjeg uporednog testa kamera na najboljim mobilnim telefonima. Ta razlika u odnosu na najbolje sada jeste smanjena, ali je i dalje evidentna.

   Što se prednje kamere tiče, 13 MP, f/2.4 je identična specifikacija kao na Mate 40 Pro, a i rezultat je veoma sličan – i veoma dobar, iako bismo ipak rekli da je Mate tu malo boli, nijanse su u pitanju. Noćni selfiji su korektni, mada lošiji od Mate 40 Pro, a pogotovo u odnosu na recimo S21 Ultra.
    
   Pomenimo i par impresija koje se tiču softvera kamere i tog nekog osećaja u radu koji je uvek bio na visokom nivou kada su Huawei telefoni P serije bili po sredi. Jer, ovi telefoni vas nekako teraju da fotografišete stalno i iznova, nemamo baš taj subjektivni osećaj kod nekog velikog broja telefona. Uostalom, kao korisnik ste nagrađeni dobrim rezultatima i sve deluje lako i fluidno. Jedna promena je lako uočljiva: opcije menjanja kamera u sistemu se sada nalaze pri dnu ekrana dok je na Mate 40 Pro ali i nekim drugim modelima ta opcija bila sa strane, mnogo je lakše sada rukovati jednom rukom.

   Sve u svemu, kada su kamere Huawei P50 Pro telefona u pitanju, dobili smo dozu pomaka koji nije u toj meri primetan u odnosu na poslednji premijum telefon ovog proizvođača, koliko bi to možda verna publika priželjkivala, ali napredak postoji.

   Cena, utisci

   I dolazimo do cene Huawei P50 Pro telefona – budimo realni, najslabije karike ove ponude. Cena ovog uređaja u maloprodaji iznosiće između 140 i 150 hiljada dinara, znači preko 1200e, i to nije malo. Svesni smo argumenata dobrog dela publike i oni jesu takvi kakvi jesu, to jeste puno novca… a istovremeno, kada pogledamo šta sve sadrži ovaj telefon, kakvim se tehničkim karakteristikama može pohvaliti, on mora da košta jer svaki telefon sa recimo ovakvim kamerama kakve se nalaze u ovom telefonu košta toliko. 

   Premijum materijali, snažan hardver, IP68 sertifikat, bežično punjenje u oba smera. Skoro pa smo sigurni da je publika očekivala manju cenu, ali i da je 20 procenata jeftiniji, opet bi bilo pritužbi, i u to smo sigurni. Normalno je da publika ima svoje mišljenje i barem na ovim prostorima, prvenstveno se ravna prema dubini novčanika.

   Vi ćete za mnogo manje novca kupiti jako dobar uređaj, tu dileme nema, ali nećete dobiti ovakav uređaj – i to treba da se razumemo. Ali ovakvi telefoni se većinom kupuju kod operatera a P50 Pro stiže i u ponudu kod naših prijatelja u Telenoru, Yettelu kako vam je lakše – pa onda cela ova računica poprima neke druge oblike kada cenu ovakvog uređaja razložite kroz rate.

   Da li je P50 Pro opravdao velika očekivanja publike je pravo pitanje sa mnoštvom individualnih odgovora. Da li je najbolji ili nije? Ono što možemo zasigurno reći je, da je Huawei P50 pro jedan od najkompletnijih telefona u ponudi kod nas. Nećemo nabrajati sve ono dobro što nudi ovaj telefon jer toga toliko ima što smo naveli u ovoj recenziji. Nekoga će možda odbiti dizajn uređaja, ali to se opet ni na koji način ne odnosi na funkcionalnost koja je opet, prioritet svakog korisnika.

   Primećujemo znatna poboljšanja na softverskom planu, nema više onog – da, ali nemam ovo ili ono… – imamo na raspolaganju, pa skoro sve i do toga se dolazi na vrlo jednostavan način. Pregršt snage na raspolaganju, veoma dobre kamere, mada su ponekad naša očekivanja veća od realnih, ali iz naše perspektive jedan od najboljih i najvažnijih utisaka jeste ta bezbrižnost da li će uređaj izdržati do kraja dana, jer sa ovakvim jednim telefonom, takva briga nestaje…

   Huawei P50 Pro je tu, prodaja počinje za sedam dana, 7-og februara. Nakon toliko dugog perioda bez Huawei flagshipa i dalje možemo da kažemo da telefoni ovog proizvođača i dalje imaju ono nešto što se teško da primetiti kod proizvođača koji se nalaze u naponu snage. Neki će naučiti, a neki verovatno neće nikada. U svakom slučaju, lepo je videti ponovo jedan Huawei uređaj iz premijum segmenta na recenziji, nadam se da je P50 Pro samo jedan u nizu nekih budućih modela koji će opet igrati bitnu ulogu u ponudi.

   Ostani u toku

   Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Možda vam se svidi