Motorola RAZR 2022 test - nova generacija

Motorola RAZR 2022 test - nova generacija

Promene koje donosi Motorola RAZR 2022 su vrlo konkretne po mnogim pitanjima: dizajn, procesor znatno naprednije kamere - i vrlo upotrebljivi prednji ekran

  Sadržaj
   Motorola RAZR 2022 test – nova generacija

   Pozitivne ocene

   • Snapdragon 8+ Gen1 nudi puno procesorske snage
   • Odličan dizajn, izuzetan kvalitet izrade
   • Velik i upotrebljiv prednji ekran
   • Zvučnici impresioniraju kvalitetom
   • Osvetljenje i osvežavanje (144Hz) ekrana

   Negativne ocene

   • Verzija Gorilla Glass zaštite mogla je biti naprednija
   • Telefon ove klase morao bi da ima IP68 rejting
   • Inače odličan ekran je previše zakrivljen u uglovima
   • Ikonice u taskbaru na Motorola telefonima su preblizu ivici ekrana

   Novi Motorola RAZR 2022 je bukvalno – nov. Nije lako odustati od nekih principa na čijim osnovama je stasao čitav serijal, ali je i Motorola svesna toga da ne može doveka počivati na starim idejama. Zato je s pravom odlučila da pojedine stvari koriguje…

   Da me je neko pitao pre nekoliko godina koliku popularnost očekujem od telefona sa savitljivim ekranima, rekao bih, biće to veoma interesantna priča. Danas, nekoliko godina kasnije i dalje mislim da je u pitanju interesantna priča, ali da publika i dalje preferira standardni format telefona.

   I za ovih par godina, samo su Samsung, Huawei i Motorola imali određeni kontinuitet, svako od njih na sopstveni način, Xiaomi se pojavio na testu sa modelom koji se ne može kupiti i to bi bilo to. Prodaja ide…pa ide, ali mislim da nije opravdala očekivanja.

   Nakon pune dve godine stigao nam je novi Motorola RAZR, telefon koji vuče korene od kako vole da to nazivaju, iconic modela RAZR od pre više od 15-ak godina.

   Na predstavljanju prvog RAZR-a u formi pametnog uređaja bili smo u novembru 2019 u Londonu, godinu dana kasnije stigao je RAZR 5G koji je imao zadatak da popravi deo zamerki upućenih na adresu prethodnika i donese 5G podršku – a sada, dve godine kasnije stiže RAZR 2022 koga smo prikazali u našem unboxing videu pre desetak dana

   Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Osnovni utisak je da je novi RAZR odstupio od inicijalne ideje i RAZR koncepta: to nije laka odluka, sa kojom se neće svi složiti, ali je opravdana i donosi evidentne benefite novom uređaju. Neko će reći da podseća na Samsung FLIP ideju telefona sa savitljivim ekranom i ja u izvesnoj meri mogu da se složim sa time – jer podsećanje na uređaj iz 2020 godine jasno govori koliko je, makar iz današnje perspektive gledano, taj koncept načeo zub vremena.

   Jednostavno, ma koliko to bila prepoznatljiva karakteristika nekadašnjeg RAZR-a, taj ogromni beskorisni prostor na bradi telefona u koji je uranjala gornja polovina telefona – danas nema šta da traži. Jer, ako kada otvorite telefon imate samo 70 procenata odnosa displeja i prednje površine uređaja, o čemu mi da pričamo u 2022 godini.

   MOTOROLA JE ODABRALA JEDINI MOGUĆI PUT KAKO BI RAZR 2022 BIO U SKLADU SA OČEKIVANJIMA KORISNIKA: JER TRENDOVI SE MENJAJU, KO NE USVOJI PROMENE, TAJ NEMA ŠTA DA TRAŽI NA TRŽIŠTU

   Što se mene lično tiče, RAZR 2022 je spolja gledano jedan pravi, muški, elegantan telefon. Znam da ta podela na on, ona i ono danas baš nije preterano popularna jer preti opasnost da to neko okarakteriše na način  na koji nikome ni na kraj pameti nije, ali upravo to, RAZR je pravi telefon za gospodina u elegantnom odelu.

   U današnje vreme i raznim novim imenima koji karakterišu da li je neko baja, bumer, vuna, ali ja ću se pozvati na izraz iz nekih mojih, malo prošlih vremena – RAZR je šmekerski telefon. Naravno, ide i uz dame sa stilom, uz neku crnu toaletu posebno – jednostavno, Motorola je odlučila da cilja drugačiju publiku od Samsunga koji je Flip doneo u različitim kombinacijama boja i želi da se nametne različitim modnim ukusima.

   Ono što je recimo po meni bolje kod RAZR-a nego kod Flipa 4 jeste položaj sekundarnog ekrana koji je i veći i bolje pozicioniran – i upotrebljiviji. 2.7 inča  i 573×800 piksela naspram svega 1.9 inčnog ekrana rezolucije 250×512 kod Flipa 4.

   Kod Flipa 4 njemu je baš namenjena ta, sekundarna uloga, nekako baš ako morate da ga koristite, i smešten je na samom dnu telefona nu zatvorenom položaju – kod Motorole on iskače u prvi plan, možete da na njemu gledate video, da odgovorite na poruku ili držite otvorenu Gugl mapu.

   A ukoliko želite da napravite selfi primarnom, mnogo boljom kamerom od namenske selfi kamere, imaćete veći kadar. I te kamere, jer sada ih ima dve a prethodni RAZR je imao samo jednu, nekako su na pravom mestu i izuzetno se uklapaju u sveobuhvatni dizajn ovog uređaja

   Dizajn – izuzetan kvalitet izrade

   Izuzetna izrada, ali izuzetna, čvrst, kompaktan, nema šta da škripi, šarka iliti hinge je fantastična, sa odličnim osećajem pod rukom kada otvarate ili zatvarate telefon, tasteri kompaktni – mada, da, potrebno je malo vremena da se naviknete u recimo mraku da napipate gde se nalazi onaj koji vam baš treba, na primer, da uključite uređaj a ne da pojačate zvuk

   Plastika je proterana sa RAZR uređaja i to je ono što ide u prilog priči o kvalitetu izrade: Gorila Glass 5 i napred i na poleđini telefona, aluminjumski okvir, specifikacije navode aluminijum 7000 a hinge je izrađen od izuzetno kvalitetnog čelika. Aluminijum 7000 od koga je izrađen ram telefona je najotpornija, najbolja i najskuplja legura aluminijuma, sa primesama cinka i magnezijuma – i najmanje je podložna koroziji.

   Neko bi možda rekao a zašto nije Victus staklo umesto Gorilla Glass 5…e na to pitanje nemam odgovor, ali zato Motorola nudi plastične maske za oba dela telefona: kada sam išao da fotografišem za potrebe ovog testa, obukao sam RAZR u slučaju nekog eventualnog incidenta, moram priznati da mu nisu smetale niti su nešto posebno naružile uređaj.

   Ono što je jasno vidljivo čim vidite uređaj, naravno ukoliko ste prethodno bili u dodiru sa prethodnim generacijama RAZR-a: novi model za 2022 godinu je jasno širi a to se posebno oseti pod rukom. Ali je možda zbog toga izgubljen onaj deo magije otvaranja telefona jednom rukom: prisećam se tog događaja u Londonu kada su svi novinari upravo pokušavali to što je krasilo RAZR telefone pre nekih 16-17 godina, otvaranje jednom rukom.

   Ali, suštinski gledano, prijaju ove promene, budite sigurni da se radila izuzetno duboka analiza navika korisnika, praćenja njihovih navika, onoga što očekuju od ovakvog uređaja, pre nego je RAZR 2022 poprimio ovakvu formu. Širi za 8 milimetara, kraći za 5 i deblji za 0.7 mm. Jer, promena forme pri kojoj je gornji deo telefona uranjao u donji je nešto novo, ta promena morala je dovesti do drugačijih dimenzija uređaja iako je inicijalni RAZR i taj podatak potencirao. Ali i tu ima dobrih momenata: baterija telefona je mogla da poraste

   Kod ovakvog tipa uređaja mnoge je, naročito na samom početku telefona sa savitljiivim ekranom iritirao zazor kada je telefon zatvoren – danas skoro i da ga nema, ili je minimalan. A nekada ste komotno mogli da gledate kroz nemali otvor.

   Razlozi su višestruki: realno, na samom početku ovakve forme telefona nije bio dostupan niz tehničkih rešenja po pitanju savitljivih ekrana kako bi se zazor minimalizovao, a uvek postoji i onaj drugi deo priče – šta ako se neko iole krupnije zrnce peska ili mikro kamičak nađe na ekranu pre zatvaranja telefona? Šta će se dogoditi…? Ode ekran u paramparčad…

   I da zaključim priču oko kvaliteta izrade: Motorola je napravila izuzetan posao, bez ikakve dileme. Ono gde kaska za najvećim, u stvari jedinim konkurentom koji nudi ovakav format uređaja jeste IP rejting pa novi RAZR podržava samo neko lagano prskanje vodom, dok Z Flip 4 trpi i eventualni pad u vodu do 1.5 metar. I da…znam da se ovakvim uređajima nikako ne piše dobro prilikom eventualnog pada, ma koje staklo da je u pitanju, ali Gorilla Glass Victus + svakako bolje zvuči od Gorilla Glass 5 stakla

   Motorola RAZR 2022: P-OLED ekran, 144Hz

   A kada otvorite telefon kako bi ga koristili u njegovom punom potencijalu, doćekaće vas veliki, 6.7 inčni savitljivi P-OLED ekran rezolucije 1080×2400 piksela: daleko, daleko bolja kombinacija od one na RAZR-u od pre dve godine koji je imao za čitavih pola inča manji ekran. Odnos stranica je sada normalnih 20:9 naspram onog iz sadašnje perspektive gledano, vrlo čudnog odnosa stranica kod RAZR-a 5G.

   Vrlo dobar ekran sa maksimalnim osvežavanjem od čak 144 Hz neće nikoga ostaviti ravnodušnim: naravno, tih 144Hz možete koristiti samo u igrama koje podržavaju ovako visoku stopu osvežavanja, što se podešava u Moto podešavanjima. S druge strane, nema dinamičke stope osvežavanja pa možete samo da birate između 60 i 120 Hz, ili da to prepustite automatici.

   Iznenadilo nas je i to vrlo prijatno osvetljenje: izmerili smo, tačnije Manča sa njegovim sokoćalom, svih 1185 nita – što je sjajno. Čisto da vas zaintrigiram, skoro 200 nita veće osvetljenje nego Google Pixel 7 Pro

   Dolazimo i do onog izuzetno bitnog parametra, kako ekran izgleda na mestu preklopa: znate i sami koliko je to izgledalo ružnjikavo na prvim telefonima sa savitljivim ekranima kompanija Huawei i Samsung  pre 4 godine i da je Motorola još sa prvim RAZR-om pokazala kako se to radi.

   I ovog puta su dodatno unapredili ekran na mestu preklopa – ne mogu da kažem da je savršeno i da se ama baš ništa ne vidi ili ne oseća pod prstom ali je i dalje, najbolje u industriji. Bravo za napredak.

   Ali, postoji nešto što se meni lično nije dopalo kod ovog ekrana: baš sam sa Markom komentarisao, recimo njemu manje smeta nego meni – pogledajte bočne stranice ekrana, one su jasno zakrivljene jer je Motorola po svaku cenu jurila potrebu da oblik ekrana prati konture telefona a RAZR nije potpuno ravan po širini. Meni se to jednostavno ne dopada, jasno mi je da se jurio što je moguće bolji odnos pokrivenosti prednje površine ekranom, jasno mi je i da takvo rešenje verovatno prati postulate i pravila u dizajnu – ali jednostavno nisam navikao da mi ekran na taj način bude zakrivljen.

   I kada stavim prst na čelo, to je verovatno jedini propust u koncipiranju izgleda ovog telefona, gde je Motorola bila svesna da neke stvari moraju da se menjaju a da opet to negde mora da liči na originalnu ideju RAZR-a pa su se negde pravili kompromisi a negde ne. Neko će reći, pa tako nepravilan oblik smo imali i kod prethodnih generacija pa ti nije smetalo Peco – tačno, ali valjda ideje i navike napreduju vremenom, menjaju se, nešto vremenom usvajamo kao standard. Nekome možda ovo neće smetati i navići će se za dva sata, ja bih jednostavno voleo da je to malo drugačije

   I da, ostaje i dalje na snazi ona problematika kod ove vrste telefona, a to je prevlačenje palcem u stranu, tačno tamo gde palac po prirodi uobičajene upotrebe telefona najčešće završava, na sredini telefona – tačno tamo gde se nalazi hinge. Malo mi je inače neprijatno da koristim ovu reč, jer čak nije u pitanju anglicizam već potpuno strana reč, ali vidim da mnogima u prethodnim recenzijama nije bilo jasno šta znači šarka.

   Kako god, jednostavno palac uvek nailazi na tom mestu na čvrstu prepreku, ne sklizne sa ekrana kao kod konvencionalnih telefona. I ovo muči svaki uređaj ovog formata, tu leka nema, čisto kao upozorenje svakome ko razmišlja o ovom tipu uređaja – da ne bude, nisam razmišljao o tome, niko mi nije rekao. Ništa strašno, malo privikavanja i to je to

   Sekundarni ekran sada je još bolji

   Što se drugog ekrana tiče, on je zaista koristan, nije tu samo radi notifikacija ili da pokazuje tačno vreme, niti kao nekakav displejčić kada treba selfi da opalite.  Lepo je to Motorola uradila, pa sada možete da odaberete vrstu Always On prikaza, dizajn časovnika između nekoliko ponuđenih, možete da skrolujete to drugih ekrana kao što su kalendar, vremenska prognoza, brzo pozivanje željenih brojeva, a na tabu sa aplikacijama možete da definišete koje su to aplikacije kojima želite da pristupate i kada je telefon u sklopljenom položaju.

   Možete da gledate YouTube kada je telefon sklopljen, možete da slušate neki podcast, da svoj put kao cilju pratite na mini Gugl mapi – a možete i da odgovarate na poruke sasvim komforno, bilo da je u pitanju klasičan SMS, WhatsApp ili Viber

   Dobar deo tih mogućnosti imao je i prethodni RAZR, ali deluje da je to danas nekako lepše i bolje urađeno. I vrlo funkcionalno – a u opcijama imate sasvim dovoljan broj mogućnosti da sve to lepo sebi prilagodite i odaberete ono što vam zaista treba. Nažalost, jedna vrlo bitna opcija nedostaje, mogućnost da se intenzitet osvetljenja tog ekrana makar malo poveća da bi se bolje video i na jakom suncu. Ili tražimo previše?

   Snapdragon 8+ Gen1 – najjači mogući procesor

   A na planu hardvera prethodni Motorola RAZR uređaji bili su žestoko kritikovani od strane publike: kako to da se u telefonu koji ne samo da cilja premijum segment već toliko i košta, nalaze procesori srednje kategorije.

   Ovog puta Motorola je u RAZR implementirala ono najbolje, Snapdragon 8+ prve generacije, za beskompromisne performanse u svakom smislu, počevši od uobičajene upotrebe, naprednog gejminga na velikom ekranu sa visokim osvežavanjem, do mogućnosti izvanredne obrade signala koji stižu sa kamera senzora kako bi sve to rezultovalo kvalitetnim fotografijama i videom. Uparen sa 8GB RAM-a i 256G prostora za podatke, Motorola RAZR ima snage na pretek, u svakom smislu

   Motorola RAZR – Baterija i potrošnja

   Što se potrošnje tiče, s obzirom na znatno povećanu bateriju u odnosu na prethodnika (sa 2800 na 3500 mAh) i procesor sa visokim stepenom energetske efikasnosti, očekivao se koji procenat više preostalog kapaciteta baterije nakon 10 sati YouTube reprodukcije: svega 22 posto preostalog kapaciteta, naspram recimo 34 procenta koliko je ostvario direktni konkurent – Samsung Galaxy Z Flip 4.

   Verujemo da je razlog tome i izuzetna osvetljenost ekrana jer ovo je najsvetliji Motorola telefon pri vrednosti podešenoj na 50 procenata. Ali izguraće ovaj telefon čitav dan ukoliko uzmemo u obzir nekog prosečnog korisnika ovakve vrste telefona – nekako sam mišljenja da RAZR nije telefon za one koji ne ispuštaju telefon iz ruku već za one koji cene neke drugačije karakteristike: poslovni stil, eleganciju, minimalne dimenzije.

   Što se punjenja tiče, ono je malo brže od Samsung pandana, 30 naspram 25W a punjač – stiže u pakovanju telefona. Ali zato nije omogućeno bežično punjenje telefona, što konkurencija nudi

   Izvanredan kvalitet zvuka

   I pre nego se pozabavimo kamerama, da pomenemo da je kao i kod svih telefona ovog tipa senzor otiska prsta smešten u power tasteru, jer nekako telefon valja otključati i kada je zatvoren, nećemo ga valjda otvarati da bi ga pokrenuli.

   Druga stvar na koju bih želeo da skrenem pažnju jeste izvanredan zvuk koji dopire sa zvučnika, ali zaista izvanredan – i ove godine smo na nekoliko prethodnih modela kao što su Edge 30 Ultra i Fusion itekako pohvalili kvalitet zvuka, a to se dešava i ovog puta. Vidite kako se stvari menjaju…do pre menje od godinu dana redovno smo kritikovali Motorolu što na većini svojih modela čak ni nema stereo zvučnike – a sada su bez ikakve dileme, na tom planu jedni od najboljih u industriji. Zaista neobično…

   Motorola RAZR – Kamera sistem

   Po pitanju kamera, od savitljivih telefona smo nekako navikli da ne budu baš na nivou trenutnih flagshipa, iako po ceni spadaju u tu kategoriju. Slična situacija je i na novom Razr-u, mada daleko od toga da kamera sistem nije sposoban – naprotiv.

   Na zadnjoj strani su tu dva senzora, glavni od 50MP i ultraširoki od 13MP, dok je u izrezu na ekranu tu još i selfi kamera od 32MP, dakle samo esencijalno, što i nije tako loše – jednostavni recepti nekada znače i bolju implementaciju. Pogotovo kada uzmemo u obzir da sve ono što stigne sa kamera senzora treba da sažvaće i obradi najbolji procesor u Android svetu

   Senzor iza glavne kamere je u ovom slučaju Omnivision OV50A od 50MP, potpomognut faznim autofokusom i optičkom stabilizacijom. Onime što je on u stanju da postigne u dnevnim uslovima smo tokom testiranja bili veoma zadovoljni, čak iako se po performansama neće takmičiti sa onim najboljim što je dostupno u nesavitljivom formatu.

   Fotografije su na oko vrlo dopadljive, prirodnih boja, dobre oštrine i solidnog dinamičkog opsega, uvek sa ukusom odmerene da lepo reprezentuju ono što smo želeli da uslikamo. Sa malo većim zumom ćete primetiti da se oštrina pomalo nadoknađuje naknadnom obradom, ali se sa tim nije preterivalo tako da uopšte ne smeta kada fotografije gledate u izvornoj veličini. U svakom slučaju vrlo vrlo dobro.

   Ultraširoki senzor je Hi-1336 od 13MP potpisan od strane Hynix-a koji nam je stari poznanik kada su recimo memorije u pitanju. Fotografije koje on pravi očekivano nisu na nivou glavnog senzora kada su u pitanju detalji, a ponekad se pomalo razlikuju i u koloritu zavisno od situacije. Iako kvalitetom nije na nivou glavne, ova kamera je u par navrata uspevala da napravi veoma dobre fotografije, pa je svakako sasvim upotrebljiva kada vam treba širi kadar, a udaljavanje radi korišćenja glavne nije opcija.

   Kada padne mrak, Motorolin Night Vision mod preuzima stvari i možemo reći radi zaista dobar posao na glavnom senzoru. Odličan nivo detalja i dobro odmerena svetlina i kontrast daju vrlo atraktivne fotografije koje opet nisu preterane, već lepo reprezentuju ono što želite da ovekovečite. Čini se da je Motorola najzad unapredila Night Vision na pravi način, pa ako je sudeći po par poslednjih Edge modela i ovom telefonu, na pravom su putu i vrlo konkurentni sa najboljim rešenjima ovog tipa drugih proizvođača.

   Ultraširoki senzor se noću već nalazi na mukama, pa iako Night Vision izvlači maksimum iz njega i upotrebljive fotografije, kvalitet glavne kamere je dovoljan razlog da na ovu zaboravite posle 5 popodne, makar do proleća dok se dan ne produži

   Video snimanje je podržano u 8K sa 30, 4K sa do 60 i 1080p sa do 120 slika u sekundi. Kvalitet 4K videa na glavnoj kameri je vrlo dobar, sa solidnim nivoom detalja koji je najviši kada snimate u 30fps, dok je u 60fps snimcima nešto bolja stabilizacija, koja je kombinacija optičke i elektronske. I u ovom pogledu ovo nije novi iPhone koji nam je referenca za dobar video, ali je kvalitet videa više nego zadovoljavajuć u poređenju sa ostalima.

   Noćni video sa glavne kamere je takođe vrlo prijatno iznenađenje, ali sve dok ste relativno statični, pošto stabilizacija koja danju radi dobro, ali na granici da problematične krošnje drveća održi stabilnim, noću počinje da gubi korak i ne izgleda baš sjajno u hodu. Video sa ultraširoke kamere noću nije ni blizu nivoa glavne, najpre po pitanju šuma i detalja, ali je bolji nego što bismo očekivali, iako ipak preporučujemo da se držite odlične glavne.

   Da ne zaboravimo i prednju selfi kameru sa Omnivision OV32C senzorom od 32MP koja radi ok, ima korektnu reprodukciju boja, ali ne možemo baš reći da briljira nivoom detalja. Zanimljivo, noću se čini se bolje snalazi, pod uslovom da imate mirnu ruku. No, kako je ovo Motorola Razr, prednja kamera vam praktino nije ni potrebna, jer umesto nje možete koristiti glavnu koja je svakako bolja od bilo kog selfi senzora. 

   Realno, selfi kameru treba koristiti za komunikaciju putem video poziva i…pa ne vidim razlog zašto koristiti lošiju od bolje koja vam je uvek na raspolaganju, pri tome, ne morate ni da otvarate telefon

   Android 12, Moto mods

   Operativni sistem koji stiže sa Motorola RAZR telefonom je Android 12, a kao što ste videli u unboxing videu, dark mode je podrazumevani. Ono što mi je kao nikada do sada upalo u oči, naročito ovako u tamnom modu jeste da opcije u menijima sve više i neodoljivo podsećaju na ono što smo nekada viđali na Windows Phone platformi – da li i vi imate sličan utisak?

   Kao proizvođač koji ne odustaje od izvornog izgleda Android platforme, Motorola ne menja puno toga u korisničkom interfeksu, ali opet, Moto modovi nude neke jedinstvene funkcionalnosti koje nećete dobiti na drugim telefonima.

   Motorola međutim nastavlja da radi na prilagođavanju interfejsa što je bila velika slabost ovog proizvođača prethodnih godina, znali smo to ozbiljno da zamerimo – a svakako moram da pohvalim živopisan glavni wallpaper, koji izgleda znatno bolje od onih anemičnih koje smo godinama gledali na Motorola telefonima. Vidite da kritike kad tad daju rezultat.

   Ono što je posebno kod ovog modela jesu mogućnosti vrlo lepih prilagođavanja prikaza na sekundarnom ekranu, već sam govorio o tome kada sam opisivao funkcionalnosti displeja na spoljašnjem delu telefona – a kupcima RAZR telefona svakako preporučujem da pre početka upotrebe prođu kroz RAZR  Tips prezentaciju u Moto aplikaciji, kako bi na još bolji način razumeli kako da u punom potencijalu iskoriste sve ono što RAZR nudi. Pa posle lagano…

   Najbolji RAZR novog doba

   Sveukupni utisak o Motorola RAZR telefonu jeste da je ovo ubedljivo najbolji RAZR pametni telefon do sada. Kako kažu, sve u svoje vreme: industrija napreduje, bolji je izbor komponenti, materijala, tehnoloških rešenja. Slušao se glas publike, pratilo se i kuda ide konkurencija, evidentna je spremnost da se i odstupi od tvrdih principa i eto – dobili smo RAZR 2022

   Moderan dizajn, snažna hardverska platforma, displej odlične svetline, fantastično rešen ekran u tačci preklapanja, izvanredan zvuk koji dopire iz stereo zvučnika, vrlo upotrebljive kamere, lepe funkcionalnosti i kada je telefon u zatvorenom položaju su glavne karakteristike novog RAZR-a.

   Voleo bih da je ovaj telefon imao naprednije zaštitino staklo kao što je Victus, jer ovo je telefon koji želi da bude deo visoke klase, da postoji mogućnost da se napuni i bežičnim putem, da ima bolju vododotpornost kao konkurencija od koje je skuplji za nekih 125 evra, a i da mu baterija makar malo duže traje.

   Da li je i bolji…pa sad tu ima dosta argumenata koji pretežu i na jednu i na drugu stranu, teško je staviti ruku na bilo koji od ta dva uređaja i reći, vidi, ovaj je bolji. Ali mix najboljih osobina ova dva modela bi činio jedan skoro pa savršen uređaj malih gabarita

   Ono što se meni najviše dopada kod RAZR-a jeste što je baš onako, šmekerski telefon

   Da li vredi 145 hiljada dinara, to neka publika proceni. Oni koje ovakva forma uređaja sa savitljivim ekranom ne zanima odmah će da pričaju svoju priču: da, ima bržih telefona, ima telefona sa mnogo boljim kamerama, ali to je kao kada bi poredili SUV i kabriolet, ne mogu da se mere, ama baš nikako. I vole ih različiti tipovi korisnika

   RAZR 2022 ili ako neko voli da kaže RAZR 3, već se nalazi kod korisnika. I ako sad očekujete da kažem da možete dobiti i do 10 hiljada dinara popusta u Yettel-u ako odnesete stari telefon na reciklažu, ja to ovog puta neću reći. Novi RAZR se može kupiti isključivo u maloprodajama…što neće predstavljati prepreku onome ko ga je baš poželeo. Lep telefon, sa stilom

   Ostani u toku

   Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Možda vam se svidi