AMD najavio SkyBridge procesore koji kombinuju ARM i x86 arhitekturu

SkyBridge sa tehničke strane donosi spajanje dve arhitekture tako da su one pin-kompatibilne, uz mogućnost da bilo koji od dizajna bude korišćen na istoj matičnoj ploči bez ili uz minimalne izmene.

AMD je najavio ono što naziva “ambidextrous computing”, odnosno kombinaciju ARM procesora sa svojim x86 CPU-ima. Projekat nosi naziv SkyBridge i sa tehničke strane donosi spajanje dve arhitekture tako da su one pin-kompatibilne, uz mogućnost da bilo koji od dizajna bude korišćen na istoj matičnoj ploči bez ili uz minimalne izmene. AMD u ovaj projekat ulazi kako bi odgovorio tržišnim trendovima. Kompanija trenutno nema veliko prisustvo u mobilnoj industriji i planira da do 2016. godine ponudi sopstvene ARM-bazirane dizajne.
amd2.jpgK12, kako je njegovo ime, će imati 64-bitni dizajn. Navodi se da bi Skybridge trebalo da donese fleksibilnost, tako da bismo uskoro mogli početi da viđamo mnogo više mobilnih uređaja (prvenstveno tableta) koji nose AMD logo.Izvor: Phone Arena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi