„All-in” termin ne važi samo u pokeru, HP ga uvodi kao mesečnu pretplatu za štampanje

Mesečna pretplata za štampanje postaje realnost pošto će kompanija HP preko All-in paketa ograničavati broj štampanih stranica u skladu sa mesečnom pretplatom

„All-in” termin ne važi samo u pokeru, HP ga uvodi kao mesečnu pretplatu za štampanje

Hewlett Packard je u januaru mesecu izrazio svoju viziju i nadu o pretvaranju štampanja u pretplatu, a sada je to, na žalost mnogih poslovnih korisnika, i sproveo putem svog All-in paketa mesečne pretplate. Ovaj pretplatnički paket korisnicima ograničava broj stranica koje mesečno mogu da štampaju u skladu sa naknadom, kao i dvogodišnju ugovornu obavezu, čak i uz moguće dodatne troškove za prekoračenje štampanja i otkazivanje ugovora.

Kompanija HP tvrdi da je All-in plan sveobuhvatna pretplata koja pruža „izvanrednu pogodnost i podršku potrebnu da bi štampač radio besprekorno“. Međutim, važno je pažljivo razmotriti vrednost štampe redovnih dokumenata, s obzirom na obavezni dvogodišnji ugovor koji se zaključuje nakon 30 dana.

Korisnici, za sada deluje samo u SAD, mogu da biraju ponudu između tri modela štampača koji dolaze sa pretplatom koja se povećava kako broj mesečnih stranica za štampu raste: HP Envy sa početnom pretplatom od 6,99 dolara, HP Envy Inspire za 8,99 dolara ili HP OfficeJet Pro za 12,99 dolara mesečno.

Sva tri modela štampaju dvostrano u boji, a HP, srećom, bar nudi prednost šatampanja u boji bez dodatnih troškova. Envy je u osnovi jeftini lični štapač-skener, koji štampa 10 stranica u minuti, Envy Inspire nudi brže štampanje dok je OfficeJet Pro najbrži od svih i uključuje mogućnost faksa. U paketu usluga koje nudi kompanija HP, nalazi se besplatno mastilo za dopunu ketridža koje se dostavlja  dan nakon porudžbine. All-in pretplata uključuje podršku, servis i opciju nadogradnje za noviji model nakon dve godine.

Iako HP obećava da novina stiže „bez troškova unapred”, All-in plan ima svoje nijanse. Na primer, osnovni Envy plan počinje sa 6,99 dolara mesečno za štampu samo 20 stranica. Naknade se povećavaju za veći broj odštampanih stranica, uz mogućnost dodatnih troškova za prekoračenje. Problemi nastaju nakon prvih 30 dana probnog perioda, jer korisnici postaju „zaključani” u ugovor, čije je otkazivanje nakon tog perioda podložno dodatnim naknadama koje otežavaju izlazak iz pretplate.

Iako All-in plan donosi određene pogodnosti, prilikom odabira štampača bi možda trebalo da imamo na umu frazu – pažljivo i samo pažljivo, baš kao i u Texas hold’em pokeru, za slučaj da se trend naplaćivanja štampanja na sopstvenom štampaču prenese i u naš region.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi