AMD je otvorio centar za inženjerski dizajn u Srbiji

Danas je kompanija   AMD otvorila novi centar za inženjerski dizajn u Srbiji, u Beogradu i u Nišu, jačajući svoje prisustvo u regionu Balkana.

AMD je otvorio centar za inženjerski dizajn u Srbiji

Danas je kompanija AMD otvorila novi centar za inženjerski dizajn u Srbiji, u Beogradu i u Nišu, jačajući svoje prisustvo u regionu Balkana. Novi centar za inženjerski dizajn će zapošljavati visoko kvalifikovane softverske inženjere fokusirane na razvoj softverskih tehnologija optimizovanih za AMD-ove vodeće računarske platforme, uključujući AMD ROCm ™ softverski stek za AMD Instinct™ akceleratore centara podataka i AMD Radeon™ grafičke kartice. Inženjerski centar je uspostavljen ugovorom sa HTEC-om, globalnom kompanijom za tehnološke usluge.

 „Softver ima kritičnu ulogu u otključavanju mogućnosti našeg vodećeg AMD hardvera. Naš novi centar za inženjerski dizajn će biti od ključnog značaja za omogućavanje dizajna i primene budućih generacija AMD Instinct i Radeon akceleratora kako bi pomogli da se AI rešenja od kraja do kraja učine dostupnijim kupcima širom sveta“, rekao je Andrej Zdravković, stariji potpredsednik i glavni softverski direktor u AMD-u.

Naše investicije u Srbiji su svedočanstvo snažnog inženjerskog talenta u regionu Balkana i uzbuđeni smo što ćemo sarađivati sa HTEC-om, lokalnim univerzitetima i živahnim ekosistemom u Beogradu i Nišu dok produbljujemo naše prisustvo u regionu u narednim godinama.

Kao AMD-ov dugogodišnji partner u inženjerskom, zadovoljstvo nam je što smo podržali uspešno uspostavljanje njegovog novog dizajnerskog centra u Srbiji. AMD-ove investicije će dodatno doprineti kontinuiranom rastu tehnološkog ekosistema u Srbiji“, rekao je Aleksandar Čabrilo , generalni izvršni direktor HTEC-a.

 Pod vođstvom industrijskog veterana Đorđa Simića, timovi AMD-a će   se fokusirati na   razvoj   AI, grafičkih i softverskih tehnologija za upotrebu u više proizvoda, kao i na optimizaciju alata, biblioteka i modela otvorenog koda kako bi bili jednostavniji i skalabilniji za pokretanje najnovijih AI aplikacija na AMD hardveru.

Kao inženjer, uzbuđen sam što ću se pridružiti AMD-u i voditi naše talentovane timove u Beogradu i Nišu“, rekao je Đorđe Simić, direktor razvoja softvera i menadžer za Srbiju u AMD-u. „Sjajno je biti deo kompanije koja je pionirska u napredovanju veštačke inteligencije i koja stalno pomera granice u poluprovodničkim i softverskim inovacijama.“

AMD je nedavno proširio svoje inženjersko prisustvo u regionu Balkana otvaranjem centra za istraživanje i razvoj 2021. godine u Jašiju, Rumunija, i nastaviće da radi sa HTEC-om i drugim regionalnim kompanijama za tehnološke usluge na dopuni projekata razvoja softvera i hardvera. Pored toga, AMD planira da uspostavi saradnju sa lokalnim univerzitetima kako bi obezbedio obrazovne resurse i programe inženjerske prakse, sa ciljem da dalje razvije lokalne inženjerske kapacitete kao podršku svojim budućim planovima rasta u Srbiji.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi