AMD najavljuje otvaranje centra za inženjerski dizajn u Srbiji

AMD sarađuje sa HTEC-om kako bi ubrzao AI i računarske inovacije visokih performansi uz širenje prisustva u oblasti softverskog inženjeringa u Centralnoj Evropi

AMD najavljuje otvaranje centra za inženjerski dizajn u Srbiji

AMD je danas najavio planove za proširenje svojih istraživačko-razvojnih mogućnosti u Srbiji, sa novim centrom za inženjerski dizajn, čije se otvaranje očekuje do kraja godine. Osnovan kroz strateški sporazum sa HTEC-om, globalnom kompanijom za tehnološke usluge, novi centar za inženjerski dizajn će se fokusirati na projekte razvoja naprednih softvera za ubrzanje inovacija u domenu AI i računarstva visokih performansi.

Srbija je poznata po izuzetnim inženjerskim talentima i jakim programima visokog obrazovanja, što je čini odličnom lokacijom za novi centar za inženjerski dizajn“, rekao je Andrej Zdravković, stariji potpredsednik i glavni softverski direktor u AMD-u. „Oduševljeni smo što sarađujemo sa HTEC-om, kako bismo okupili visokokvalifikovane softverske timove i time ubrzali razvoj AI, grafike i osnovnih softverskih tehnologija za upotrebu na različitim tržištima.”

Poslednjih godina, AMD je proširio svoje prisustvo u istraživanju i razvoju u Evropi sa centrima za istraživanje i razvoj u Irskoj, Rumuniji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Novi centar za inženjerski dizajn u Srbiji dodatno će proširiti prisustvo AMD-a u Evropi sa fokusom na razvoj AI okvira i mogućnosti mašinskog učenja.

Raduje nas što ćemo raditi zajedno sa AMD-om i podržavati njihove planove da ojačaju svoju poziciju u AI inženjeringu i računarstvu u centralnoj Evropi. Naša strateška saradnja će doprineti daljem rastu tehnološkog ekosistema u Srbiji “, rekao je Aleksandar Čabrilo, generalni direktor HTEC-a.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi