Apple pripreme za iPhone 15: odobrenje za masovnu proizvodnju displeja

Da su Apple pripreme za iPhone 15 lansiranje u toku, ukazuju izveštaji svetskih medija da je kompanija odobrila masovnu proizvodnju ekrana namenjenu ovoj seriji

Apple pripreme za iPhone 15: odobrenje za masovnu proizvodnju displeja

Američka kompanija dala je navodno svom primarnom dobavljaču ekrana, kompaniji Samsung, odobrenje za masovnu proizvodnju četiri različita OLED panela namenjenu iPhone 15 seriji, piše Mint. To znači da su Apple pripreme za iPhone 15 lansiranje sledećeg meseca u toku i da za razliku od prošle godine neće biti kašnjenja.

Kao primarni dobavljač OLED panela za Apple, Samsung Display će biti odgovaran za proizvodnju ekrana za sva četiri predstojeća modela odnosno: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max.

Predstojeće uređaje pratiće nove funkcije i dizajn, kao što su tanji okviri ekrana i periskopska kamera. Poznati novinar Mark Gurman koji često ima insajderske informacije o Apple proizvodima izvestio je da će Apple koristiti novu tehnologiju sa ekranom za oba Pro modela kako bi napravio „iPhone iz snova“.

Naime, LIPO tehnologija (low-injection pressure over-molding) koja podrazumeva „prelivanje sa niskim pritiskom ubrizgavanja“, trebalo bi da smanji veličinu granice ekrana na Pro modelima sa 2,2 mm na 1,5 mm.

Ovaj proces je prvi put korišćen u Apple Watch 7 seriji satova kako bi se povećavala veličina ekrana, a njegove ivice postale tanje. Uz iPhone Pro 15 modele, očekuje se da će LIPO proces biti primenjen i na iPad uređajima.

To znači da će i cena ovih modela telefona biti veća, a predviđanja idu i do poskupljenja za oko 200 dolara.

Iako su pripreme u toku za predstojeću seriju, kompanija je navodno već počela da radi i na telefonima koji će izaći posle iPhone 15, a koji bi trebalo da imaju još naprednije ekrane. Navodno je Apple uputio zahtev azijskim firmama Samsung i LG za razvoj i proizvodnju panela bez vidljivog okvira oko ekrana. Međutim, do tada ima još dosta vremena, a planovi možda naiđu na poteškoće ili izmene. Do tada, analiziramo najsvežiju iPhone 15 seriju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi