Čovek koji je slučajno bacio hard disk sa 8.000 bitkoina vredan pola milijarde dolara, sada tuži lokalno gradsko veće zbog odbijanja da odobre iskopavanje deponije

Čovek tuži gradsko veće za 647 miliona dolara zbog odbijanja iskopavanja deponije sa hard disk-om koji sadrži 8.000 bitkoina**

Čovek koji je slučajno bacio hard disk sa 8.000 bitkoina vredan pola milijarde dolara, sada tuži lokalno gradsko veće zbog odbijanja da odobre iskopavanje deponije

Džejms Hauels, koji je postao poznat po tome što je slučajno bacio hard disk na kojem se nalazi Bitcoin koji je danas vredan više od pola milijarde dolara, preduzeo je veliki korak u pokušaju da ih povrati.

Šta se dogodilo: U poslednjem pokušaju, softverski inženjer iz Velsa podneo je tužbu protiv gradskog veća Njuporta, tražeći oko 495,31 milion britanskih funti, što je oko 647 miliona dolara, kao odštetu zbog višestrukog odbijanja njegovog zahteva da se iskopa deponija na kojoj se nalazi bačeni hard disk sa oko 8.000 bitkoina.

Hauels je objasnio da je tužba strategija kojom pokušava da ubedi savet da dozvoli iskopavanje deponije, a ne odraz stvarne situacije.

Hauels je okupio tim stručnjaka kako bi izvršio iskopavanje bez ikakvih troškova za grad. Takođe je predložio da savetu pokloni 10% vrednosti ukoliko povrati bitkoine.

Slučaj je zakazan za saslušanje u decembru. Međutim, gradsko veće  Njuporta je tužbu nazvalo “slabom” i izrazilo zabrinutost zbog mogućih ekoloških posledica predloženog iskopavanja, prenosi Yahoo Finance.

Zašto je važno: Bizaran slučaj datira još iz 2013. godine kada je Hauels slučajno bacio hard disk sa 8.000 bitkoina dok je čistio svoju kancelariju.

Odšteta koju Hauels traži zasniva se na maksimalnoj vrednosti bitkoina ranije ove godine, kada je vodeća kriptovaluta dostigla novi rekord. U trenutku pisanja, 8.000 bitkoina vredi 514,37 miliona dolara, po tržišnoj ceni od 64.296,34 dolara po jedinici kripto valute.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi