DJI počinje da pravi e-bicikle, kad već dronovi ne mogu u USA

DJI se velikim koracima širi na tržište električnih bicikala sa svojim novim Avinox pogonskim sistemom i Amflow brendom e-bicikala

DJI počinje da pravi e-bicikle, kad već dronovi ne mogu u USA

DJI kompanija pre svega poznata po dronovima, lansira svoj prvi e-bicikl – karbonski Amflow PL električni mountain bike model – do kraja godine, opremljen srednjim Avinox motorom i baterijom sa sistemom brzog punjenja. Biće to bicikl sa mnogo pametnih i moćnih funkcija, upakovanih u relativno lagan e-bicikl, čime će DJI definitivno privući pažnju konkurenata poput Bosch-a i Specialized-a.

Kao demonstracija DJI novog Avinox pogonskog sistema, Amflow PL e-bicikl se ističe impresivnim maksimalnim obrtnim momentom od 120 Nm i boost snagom od 1000 W za prevazilaženje čak i najstrmijih uspona. Inače, njegov “izuzetno tih” „mid-drive“ pogon ima nominalni izlaz od 250 W sa maksimalno snagom u pojedinim trenucima koja dostiže 850 W. Njegova odvojiva baterija od 800 Wh može se brzo napuniti od nule do 75% za samo sat i po pomoć uz Amflow 2A/508W GaN punjača.

Uprkos atraktivnim podacima o snazi i kapacitetu baterije, Amflow PL teži samo 19,2 kg, zahvaljujući delom karbonskom okviru teškom svega 2,27 kg i Avinox pogonskom sistemu teškom 2,52 kg. Bicikl ima OLED ekran osetljiv na dodir od dva inča integrisan u ram, kao i Avinox aplikaciju za bežični pristup podacima o vožnji. Bicikl će se oglasiti alarmom u slučaju problema i obavestiti vas o svojoj poziciji putem aplikacije. Ima četiri režima asistencije pri pedaliranju, uključujući automatski režim koji prilagođava isporuku snage na osnovu otpora pri vožnji.

Pored ostalog, ističu se prisustvo USB priključka za punjenje telefona ili biciklističkog računara, potpuni sistem suspenzije od Fox-a i ram koji može primiti zadnje točkove od 27,5 inča i 29 inča.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

“Naša stručnost u oblasti tehnologije baterija i motora koje smo stekli u izradi dronova i sistemima stabilizacije kamera, doveli su nas do stvaranja Avinox-a”, kaže Kristina Zhang, direktor u kompaniji DJI. “Za nas je prirodan korak proširenje na ovu oblast jer smo usavršavali tehnologije ključne za sistem električnog bicikla, u pogledu pouzdanog razvoja motora, upravljanja baterijom, mehaničkog dizajna i inženjeringa.”

Kompanija takođe razvija inteligentna rešenja za vožnju automobila u Kini tokom poslednjih nekoliko godina, neka od kojih se već mogu naći u nekoliko modela automobila.

Amflow PL se očekuje u prodaji u četvrtom kvartalu. DJI je izneo podatak o ceni između 7.000 i 12.000 evra ($7.500 i $12.850), što ga stavlja u direktnu konkurenciju sa premijum električnim sportskim biciklima poput Specialized Turbo serije. DJI navodi da će Amflow PL biti dostupan kod ovlašćenih prodavaca u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Australiji i ostalima, prenosi TheVerge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi