Erik Šmit: samovozeći automobili će biti realnost za nekoliko godina

Govoreći na Alphabet-ovom godišnjem sastanku sa akcionarima, direktor kompanije Google Erik Šmit odgovorio je na pitanje publike u vezi realnosti samovozećih automobila

Govoreći na Alphabet-ovom godišnjem sastanku sa akcionarima, direktor kompanije Google Erik Šmit odgovorio je na pitanje publike u vezi realnosti samovozećih automobila. Na pitanje koliko smo blizu da samovozeći automobili postanu realnost, Erik Šmit je objasnio da različiti faktori doprinose napretku Google-ovih samovezećih automobila, uključujuči regulaciju. Ipak, opšti konsenzus unutar Google-a je da će to biti za nekoliko godina, a ne nekoliko decenija kako govore neke druge prognoze.
“Veoma je teško to znati, ali konsenzus unutar kompanije je da će se sve desiti za nekoliko godina. Mnogo zavisi od propisa, ali i od toga gde se nalazite. Očigledno je da je sve mnogo lakše uraditi u oblastima u kojima postoji mnogo mesta za parking.”
Šmitov komentar za parking je veoma interesantan. Jedna od stvari koje Google reklamira sa samovozećim aumotobilima je da će oni osloboditi parking prostor u oblastima gde je najviše zakrčen jer samovozeći automobil može da ode malo dalje i pokupi vozača. Google se nada da će na ovom projektu raditi sa regulatorima u narednim godinama, a ne decenijama.
Zakon star 45 godina stopira samovozeće automobile u Njujorku
Izvor: 9to5google

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi