Ethereum 'Merge' će smanjiti potrošnju struje prilikom kopanja i do 1000 puta

Ethereum Merge će biti najveći događaj u istoriji kriptovaluta!

Programeri Ethereum-a su konačno objavili datum za dugo očekivani događaj „Merge“, koji će znatno smanjiti potrošnju struje prilikom kopanja ove kriptovalute.
Fondacija Ethereum je u sredu otkrila da će se nadogradnja njene osnovne tehnologije odvijati u dve faze, pri čemu će se prva desiti 6. septembra 2022. Drugi i poslednji korak će biti završen u periodu između 10. i 20. septembra.
Očekuje se da će se tokom održavanja ovog događaja, Ethereum prebaciti sa “proof-of-work” na “proof-of-stake” protokol, što znači da više neće zahtevati ogromne količine računarske snage za kopanje novih jedinica kriptovalute i verifikaciju transakcija. Umesto toga, zainteresovane strane u poslu sa kriptovalutama će obaviti samo validaciju mreže, smanjujući pritom potrošnju energije za faktor 1.000.
„Nakon godina napornog rada, Ethereum-ovo unapređenje algoritma u vidu  “proof-of-stake” protokola je konačno stiglo”, napisali su programeri u sredu.
 ethereumvalue.jpg
“Merge”  je opisan kao „najiščekivaniji događaj u istoriji kriptovaluta“, iako se pokazao pomalo kontroverznim među rudarima Ethereum-a koji će ostati bez posla prelaskom na “proof-of-stake” protokol.
Nedavni skok vrednosti Ethereum kriptovalute, sugeriše da fluktuacija vrednosti ove kriptovalute nije jedini problem za kripto investitore, jer je Ethereum četiri puta nadmašio profit koji je ostvario u poređenju sa Bitcoinom i to samo u periodu od juna.
„Investitori trenutno ulažu u proizvode bazirane na Ethereumu kao izraz poverenja u budućem periodu zbog korišćenja novog  algoritma najavljenog na predstojećem “Merge“ događaju, rekao je Fuad Fatulajev, izvršni direktor Web3 platforme WeWay, a kako prenosi portal Independent.
„Dok se Ethereum  trenutno prodaje za oko 1.680 dolara, u nedeljama pred samo održavanje događaja, vrednost Ethereum-a bi mogla dodatno da ojača i probije tačku od 2000 dolara.”
Ethereum fondacija organizovala je kampanju sa nagradama za otkrivene greške u nadi da će identifikovati sve kritične probleme pre prelaska na novi protokol, nudeći do 250.000 dolara za sve one koje budu otkrivene!

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi