Fossil objavio izlazak iz segmenta pametnih satova nakon 9 godina

Fossil će uskoro napustiti poslovanje sa pametnim satovima i usredsrediti se na druge projekte

Fossil objavio izlazak iz segmenta pametnih satova nakon 9 godina

Fossil je dugo bio prepoznat po proizvodnji modernih i vrhunskih pametnih satova, ali će uskoro napustiti poslovanje sa pametnim satovima i usredsrediti se na druge projekte. Da li je brend doneo namernu odluku da krene drugim putem, ili je ova odluka rezultat promena u zahtevima potrošača?

Tržište pametnih satova postajalo je sve zasićenije u poslednjih nekoliko godina. Fossil se suočavao sa žestokom konkurencijom za tržišni udeo, dok su rivali poput Apple-a, Samsunga i Fitbita sticali popularnost. S obzirom na toliko alternativa dostupnih potrošačima, tržišni udeo Fossila u ovom segmentu vremenom je opao.

Kako se tržište pametnih satova značajno promenio poslednjih nekoliko godina, doneli smo stratešku odluku da izađemo iz poslovanja pametnih satova. Grupa preusmerava resurse kako bi unapredila svoje osnovne snage i poslovne oblasti koje im pružaju snažne izglede za razvoj. Ove oblasti uključuju kreiranje i distribuciju uzbudljivih klasičnih satova, nakita i kožnih proizvoda pod vlastitim i licenciranim brendovima“, izjavila je kompanija.

Fossil je možda dakle odlučio da odustane od pametnih satova kako bi usmerio svoju strategiju i prilagodio se promenljivim potrebama potrošača. Potrošači biraju sve specijalizovanije proizvode kako tehnologija napreduje.

Shodno tome, kompanija sada može usmeriti svoju energiju na stvaranje proizvoda koji će zadovoljiti ove nove trendove izlaskom iz industrije pametnih satova. Napuštanjem poslovanja pametnih satova, Fosil ne odustaje od tehnologije u potpunosti i ima želju da se uspostavi kao lider u oblasti tehnologije, piše The Verge.

Šta ovo znači za vlasnike postojećih Fossil pametnih satova?

Potrošači koji trenutno poseduju Fossil pametne satove nemaju razloga za brigu jer mogu biti sigurni da će ova kompanija i dalje pružati softverske nadogradnje i podršku korisnicima za svoj trenutni asortiman pametnih satova. Čak i ako kompanija možda neće proizvoditi nove modele ručnih satova, vlasnici i dalje mogu koristiti funkcije i mogućnosti već kupljenih satova.

Fossil je doneo promišljeni izbor da odustane od pametnih satova kako bi preusmerio svoj fokus s uređaja na nove želje i trendove potrošača. Bez sumnje, ova kompanija se ističe na tržištu nosive tehnologije naglašavajući svoju orijentaciju na druge proizvode.

Iako još uvek postoji konkurencija u sektoru pametnih satova, posvećenost Fosila pružanju vrhunske korisničke podrške i softverskih nadogradnji garantuje da će trenutni korisnici pametnih satova moći da nastave da uživaju u svojim već kupljenim proizvodima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi