Google je prepolovio svoj udeo u deonicama CrowdStrike-a, neposredno pre najveće IT havarije

Sreća ili dobar poslovni predosećaj, tek Google je izbegao gubitak više od 72 miliona dolara prodajom u pravom trenutku

Google je prepolovio svoj udeo u deonicama CrowdStrike-a, neposredno pre najveće IT havarije

Google, matična kompanija ogranka Alphabet, prepolovila je svoj udeo u kompaniji za sajber bezbednost CrowdStrike i to samo nekoliko nedelja pre nego što se dogodio globalni IT pad.

19. jula, greška u ažuriranju CrowdStrike-ovog softvera izazvala je globalni internet prekid koji je uticao na letove, poslovne operacije i hitne službe. Akcije kompanije su od tada  u velikom padu zbog povećane brige njenih pogođenih klijenata. Izveštaji govore da je prekid koštao svaku kompaniju sa Fortune 500 liste koja koristi softver najmanje 44 miliona dolara.

Delta je bila jedna od najteže pogođenih kompanija. Aviokompanija tuži CrowdStrike zbog gubitka od 500 miliona dolara zbog posledica prekida u radu.

Ispostavilo se da je Google imao sreće. Kompanija je smanjila svoj udeo u CrowdStrike-u sa 855,789 akcija klase A na 427,895 akcija do 30. juna. Akcije CrowdStrike-a su od 30. juna pale za 44%, što znači da je Google izbegao gubitak od oko 72,8 miliona dolara prodajom u pravom trenutku.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Sama kompanija CrowdStrike je izgubila oko 25 milijardi dolara tržišne vrednosti u prvih dve nedelje nakon globalne IT havarije. Međutim, sreća Google-a sa CrowdStrike-om nije se prelila na sve oblasti poslovanja.

Cena akcija Google-a je pala prošle nedelje nakon što su velika ulaganja u veštačku inteligenciju i slabi prihodi od YouTube-a, razočarali investitore. Akcije Google-a su pale za gotovo 9% od kada su objavljeni rezultati zarade prošle nedelje, prenosi Quartz.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi