Google ulaže ogroman novac u crypto kompanije

Američki tehnološki gigant uložio je više novca u “startup” kompanije koje se bave blokčejn uslugama i kriptovalutama, nego bilo koja druga javna kompanija…

matična kompanija Google-a koja nosi naziv Alphabet, uložila je više od bilo koje druge javne firme u blokčejn i kripto kompanije između septembra 2021. i juna 2022. godine, prema najnovijem izveštaju.
Brojke koje je prikupila kompanija za analizu tržišta Blockdata, otkrile su da je američki tehnološki gigant uložio 1,5 milijardi dolara u ovu vrstu posla tokom devet meseci, fokusirajući se na samo četiri blokčejn kompanije: Fireblocks, Dapper Labs, Voltage i Digital Currenci Group.
Među ostalim velikim investitorima su bile finansijske kompanije BlackRock i Morgan Stanley, koje su zajedno uložile više od 2 milijarde dolara, kao i južnokorejski proizvođač elektronike Samsung, koji je uložio skoro milijardu dolara u 13 blokčejn kompanija.
Kriptovalute_2.jpg
Para na paru ide
Prema pisanju Independent-a, 40 javnih kompanija koje prati Blockdata između septembra i juna uložilo je oko 6 milijardi dolara u ukupno 61 startup koji se bave blokchain uslugama i kriptovalutama.
Banke i finansijske institucije čine veliki deo javnih kompanija koje ulažu u tehnologiju, a Blockdata napominje da korporacije istražuju specifične slučajeve upotrebe koji dopunjuju njihovu osnovnu ponudu. Jednom rečju ulažu tamo gde je visoka zarada izvesna.
„Banke su počele da povećavaju svoju prisutnost u oblasti kripto i blokčejn usluga s obzirom na povećanu potražnju klijenata“, napisao je Blockdata u postu na blogu.
Kriptovalute_1.jpg
„Ovo ih je navelo da više ulažu u čuvanje kriptovaluta, upravljanje imovinom i trgovinu. Što se tiče tradicionalnih korporacija (Samsung, Microsoft, itd.), One već podržavaju blokčejn biznis, kao što ukazuje trend finansiranja tokom proteklih godina. Sada je pitanje pronalaženja inovativnih kompanija i sa dobrom ponudom usluga, koje dodaju vrednost rastu osnovnog poslovanja.”

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi