Huawei Europe Roadshow 2023 u Srbiji: Digitalna rešenja za obrazovanje i zdravstvo

Huawei Europe Roadshow 2023 posetio je i Srbiju i tom prilikom su iz ove kompanije prikazali rešenja koja digitalizuju obrazovanje i zdravstvo

Huawei Europe Roadshow 2023 u Srbiji: Digitalna rešenja za obrazovanje i zdravstvo

Kompanija Huawei je u okviru svoje Huawei Europe Roadshow 2023 posetila Srbiju, i u svom čuvenom kamionu prikazala rešenja koja pomažu digitalizaciju obrazovanja i zdravstva. Naravno, u fokusu su bila i konkretna rešenja za data centre, skladišta podataka, ali i ona koja omogućavaju višeslojnu ransomver zaštitu i druga.

Plan je da se ova svojevrsna izložba IT tehnologija pojavi u više od 70 gradova širom Evrope do kraja oktobra, počevši od Švedske, preko Danske, Francuske, Portugalije, Poljske, Nemačke, Španije, Srbije, Mađarske, Holandije, Švajcarske, Luksemburga, Belgije, Norveške, Finske, Bugarska, Grčka, Turska, sve do Rumunije, Austrije, Češke i Irske.

Samo prošle godine, Huawei kamion je posetilo preko 8.500 ljudi, a ove godine Huawei Europe Enterprise Roadshow je povezao kupce, partnere i stručnjake iz industrije kroz diskusije o konkretnim pitanjima specifičnim za industriju u obrazovanju, vladi, zdravstvu, provajderima, maloprodaji, finansijama i transportu.

Tod Sun, potpredsednik Huawei odeljenja za evropski marketing i prodaju rešenja za preduzeća, rekao je: „Huawei je posvećen tome da bude pouzdan partner za digitalnu transformaciju preduzeća. Cilj ovogodišnjeg događaja jeste da podrži klijente i partnere u svim industrijama sa otvorenim forumom za saradnju na njihovim najhitnijim izazovima. Putem personalizovanih rešenja i lako prilagodljivih scenarija, cilj nam je da stvorimo realnu i opipljivu vrednost sa našim najnovijim, još inovativnijim proizvodima, servisima i rešenjima.“

Najvažnija rešenja

Huawei je ove godine predstavio asortiman standardnih i bežičnih LAN rešenja i infrastrukture za preduzeća, uključujući i CloudCampus 3.0 (sveobuhvatno rešenje za LAN, VLAN i WAN), CloudEngine svičeve (skaliranje mreže, automatizacija i programiranje za različite veličine mreže) i AirEngine VLAN pristupne tačke (AP), koje su već nagrađivano rešenje sa gigabitnim brzinama.

Huawei kamion 2023

Kompanija je prikazala veliki broj inovacija iz različitih sektora, kojima je demonstrirala svoju svestranost i rešenost da svakom preduzeću, bez obzira na njegovu veličinu, omogući održivije i pouzdanije poslovanje svuda i u svakom trenutku. Neka od rešenja prikazanih su:

Data centar za uštedu energije zasnovan na energetski efikasnim tehnologijama i pristupima za smanjenje potrošnje resursa i niže emisije ugljenika. Novi Huawei Data centar opremljen je naprednim sistemima za hlađenje, sistemima za upravljanje napajanjem i energetski efikasnim hardverom za značajno smanjenje uticaja na životnu sredinu.

OceanStor Dorado 2000 i OceanProtect X3000 predstavljaju portfolio primarnog i rezervnog rešenja za skladištenje podataka, namenjeno da pomogne malim i srednjim preduzećima u kreiranju lokalnih isplativih sistema za skladištenje podataka. Na ovaj način, mala i srednja preduzeća mogu da brzo i jeftino prevaziđu izazove kao što su visoki troškovi održavanja i cene zakupa u data centrima, te neizvesnih geopolitičkih dešavanja.

Rešenje za višeslojnu ransomver zaštitu (MRP) nudi enkripciju i zaštitu podataka kroz poboljšanu detekciju mrežnog skladišta, rešenja za krizne situacije i oporavak nakon njih. Ovaj sistem se bazira na nekoliko zasebnih slojeva, koji svaki pojedinačno nudi jedan nivo zaštite, koji zajedno sinergetski onemogućavaju da vaši podaci budu kumpromitovani.

Optical predstavlja potpuno optičko OTN zeleno rešenje zasnovano na velikom propusnom opsegu, širokoj pokrivenosti, visokoj pouzdanosti, inteligentnoj O&M i tehnologiji koja štedi prostor.

Green All-Optical OTN Campus je rešenje koji smanjuje potrošnju energije u velikim mrežama kao što su obrazovne institucije, istovremeno osiguravajući visoke performanse i dostupnost.

HEER 2023 rešenja za zdravstvo: Huawei već neko vreme intenzivno razvija inovativne medicinske servise, a među novim i prikazanim rešenjima su i ona za skladištenje zdravstvenih informacija. Na ovaj način industriji se pruža mogućnost da ostvari nekoliko ciljeva – pouzdanija IT odeljenja; i brza i stabilna baza podataka, kakav je centralizovana lokacija za podatke, koji može da pruži uslugu bilo kada i bilo gde, za pacijente i lekare.

Na ovaj način kompanija Huawei se pridružila partnerima u osmišljavanju i realizaciji telemedicinskih rešenja u sektorima dijagnostike, zdravstvene zaštite i mobilne medicinske nege, a bolnicama da pruže medicinske usluge na način na koji su pacijenti spremniji da ih prihvate.

HEER 2023 rešenja za obrazovanje: Pametna Huawei učionica, konvergentna mreža za kampuse i distribuirana rešenja za skladištenje i memoriju digitalizuju istovremeno predavanja i učenje (praćenje nastave). Konvergentna mreža kampusa omogućava nesmetan pristup nastavnicima i studentima, dok centralizovana onlajn obrazovna video platforma efikasno balansira obrazovne resurse cele zemlje, poboljšavajući nastavu, učenje i unoseći novu pokretačku snagu u digitalizaciju obrazovne industrije.

Huawei Smart Board

U toku je finalizacija projekta u kojem kompanija Huawei Enterprise zajedno sa ministarstvom obrazovanja Republike Srbije poklanja 150 pametnih tabli najugroženijim osnovnim školama u Srbiji, kako bi podstakla digitalizaciju i unapredila obrazovanje tamo gde je to najpotrebnije.

Ukoliko želite da saznate više o Huawei Europe Enterprise Roadshow 2023 posetite ovaj link.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi