Instagram nudi ogromne bonuse za objavljivanje na Reels-u

Instagram povećava ulog na svom mesečnom Reels Play bonus programu

 
Kako je TikTok premašio cifru od 1 milijardu aktivnih korisnika mesečno, konkurentske platforme poput YouTube Shortsa, Snapchat Spotlighta i Instagram Reelsa, podstiču korisnike da umesto toga objavljuju svoj kratki sadržaj u njihovim aplikacijama. YouTube je osnovao fond za kreatore od 100 miliona dolara za Shorts, Snapchat nudi novčane nagrade za prijavu na Spotlight izazove, a sada Instagram povećava ulog na svom mesečnom Reels Play bonus programu.
Kreatori su zbunjeni oko toga koji faktori određuju koliko veliki bonus imaju pravo od Instagrama, a platforma im ne pomaže da se razjasne ovo pitanje. Instagram je rekao da je program eksperimentalan i da je još u ranoj fazi. Ali nedostatak transparentnosti može biti zabrinjavajući za kreatore koji koriste ove platforme kao izvor prihoda. Bonus program je čak doživeo grešku ove nedelje, zbog čega je kreatorima koji ispunjavaju uslove rečeno da zapravo ne ispunjavaju uslove za isplatu. Instagram je u međuvremenu izjavio da je ova greška ispravljena.
 
Ako ste propustili: Instagram testira opciju koja vas podseća da treba da odmorite od neprekidnog skrolovanja aplikacijom
Teško je utvrditi i kako se izračunava Instagramova bonus ponuda – jednom korisniku Reddit-a je ponuđeno do 35.000 dolara za preko 58 miliona pregleda mesečno. Migel Lozada, Twitch strimer sa oko 800 pratilaca na Instagramu, dobio je istu ponudu od 8.500 dolara kao kreator sa 24.000 pratilaca. Drugi korisnik sa 59.000 pratilaca rekao je da mu je ovog meseca ponuđen bonus od 850 dolara.
„Nastavljamo da testiramo isplate dok se plasiramo na sve više kreatora i očekujemo da će varirati dok se sve ne uhoda“, rekao je Instagram za TechCrunch. „Osmislili smo bonuse tako da možemo pomoći što većem broju kreatora na način koji je ostvariv i donosi značajnu zaradu. Naš cilj je da bonusi vremenom postanu personalizovaniji.”
Prema Instagramovoj stranici za podršku, ovi bonusi će stizati malo po malo i još uvek nisu dostupni svim korisnicima. Za početak, ovi bonusi su dostupni samo u SAD.
Instagram je rekao i da korisnici moraju da imaju najmanje 18 godina i da ispunjavaju politiku monetizacije partnera platforme, koje su pomalo nejasne. Prema politici, kreatori moraju da održavaju „dovoljnu bazu pratilaca“, ali Instagram ne precizira šta se smatra „dovoljnim“.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi