Intel počeo izgradnju ne jedne, već dve fabrike procesora u Ohaju

Pal Gelsinger, direktor kompanije Intel, zajedno sa predsednikom Bajdenom i ostalim visokim političkim zvaničnicima, položio je kamen temeljac za novu fabriku procesora…

Predsednik SAD, Džo Bajden se pridružio direktoru kompanije Intel u ceremoniji polaganja kamena temeljca u okrugu Licking County u državi Ohajo, SAD. Zajedno su proslavili vrlo važan događaj za privredu SAD-a u kojoj Intel otvara ne jednu već dve fabrike, prve ove vrste nakon 40 godina čime se okreće nova stranica u poglavlju proizvodne deletnosti SAD-a. Intel je ranije tokom januara tekuće godine najavio ulaganje od 20 milijardi dolara u novu lokaciju za proizvodnju poluprovodnika i čipova vrhunskih performansi.
Ohio
Predsednik Bajden je ponovo govorio o zaštiti američkih proizvođača koji odnedavno kroz zakonske akte dobijaju zaštitu od strane države. Intel uveliko uživa ove povlastice za razliku od AMD i Nvidia konkurencije koje nemaju proizvodnju i fabrike na teritoriji SAD-a. Nedavno se oko toga podigla prilična bura, ali izgleda da Intel itekako planira da iskoristi pogodnosti državnih programa zaštite. Guverner Ohaja Mike DeVine i drugi savezni, državni i lokalni zvaničnici su takođe učestvovali na događaju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi