Kakvi nas iPhone ekrani očekuju do 2027. godine?

Prema informacijama analitičara iz DSCC, narednih godina nas očekuju velike promene na iPhone modelima kada su u pitanju ekrani

Kakvi nas iPhone ekrani očekuju do 2027. godine?

Iako već postoji dosta informacija koje ukazuju kako će izgledati ovogodišnji novi iPhone, analitičari iz DSCC (Display Supply Chain Consultants) su objavili tekst u kome se otkriva roadmap Apple telefona u narednim godinama, uključujući i displej tehnologije na kojima će se oni bazirati.

Ros Jang iz DSCC je bio prvi koji je objavio da Apple planira novi hole-punch + pill dizajn na iPhone 14 Pro, kao i da će standardni modeli zadržati stari notch. Iz DSCC sada tvrde da će budući modeli imati senzore ispod ekrana, kao i Pro funkcije poput Always-On ekrana i ProMotion, za sve modele.

Ako Apple neke od planova ne odloži, evo šta bismo mogli videti na budućim iPhone Pro modelima:

  • 2023. – Izrez u obliku pilule
  • 2024. – Izrez u obliku pilule
  • 2025. – Face ID ispod ekrana + okrugli izrez
  • 2026. – Face ID ispod ekrana + okrugli izrez
  • 2027. – Face ID ispod ekrana + kamera ispod ekrana

Ipak, iPhone će zadržati izgled sličan 14 Pro modelu i naredne godine. Zatim, sa iPhone 17 Pro kompanija će početi sa ugradnjom Face ID senzora ispod ekrana, što će Dynamic Island verovatno učiniti manjim.

2027. godine stiže iPhone sa kamerom ispod ekrana

iPhone 19 Pro – ako Apple zadrži istu šemu imenovanja, bi najzad mogao biti telefon sa ekranom bez ikakvih izreza, kod koga bi senzori bili sakriveni iza ekrana.

Što se ne-Pro modela tiče, kod njih stvari stoje ovako:

  • 2023. – Izrez u obliku pilule bez AOD i ProMotion
  • 2024. – Izrez u obliku pilule bez AOD i ProMotion
  • 2025. – Izrez u obliku pilule sa AOD i ProMotion
  • 2026. – Izrez u obliku pilule sa AOD i ProMotion
  • 2027. – Face ID ispod ekrana + okrugli izrez sa AOD i ProMotion

Dakle, Apple će ProMotion i Always-On display dodati na standardne iPhone 17 modele 2025. Zatim, 2027. bi i oni mogli dobiti Face ID senzor iza ekrana, ali sa izrezom za razliku od Pro modela.

U svakom slučaju, deluje da će Apple malo bržim tempom nego inače ispratiti trendove iz Android sveta, kao i da će Pro modeli doneti vredna unapređenja u odnosu na prethodnike.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi