Kinezi preuzimaju glavnu reč na LCD TV tržištu, LG fabrika navodno pada u njihove ruke

Da Kinezi preuzimaju glavnu reč kada je u pitanju LCD TV tržište, govori i to što njihova, domaća kompanija Skyworth izgleda preuzima lokalnu LG fabriku

Kinezi preuzimaju glavnu reč na LCD TV tržištu, LG fabrika navodno pada u njihove ruke

Iako su se južnokorejski giganti Samsung i LG uglavnom povukli sa kineskog lokalnog tržišta, LG fabrika LCD TV panela i dalje postoji u tamošnjem okrugu Guangdžou. Sada, međutim, izgleda Kinezi preuzimaju glavnu reč na ovom tržištu kao i pomenutu LG fabriku.

S obzirom na to da su cene LCD panela pale tokom prošle godine, LG se suočio sa velikim pritiskom, a tada su glasine ukazivale da će njegovo postrojenje u Kini kupiti TCL, međutim, to se nije desilo. U priču sada ulazi kineski gigant Skyworth.

On planira da kupi fabriku južnokorejske kompanije, ali i fabrička postrojenja drugih proizvođača, navode kineski portali. Posle toga, Skyworth navodno u planu ima kontrolu kompletnog tržišta LCD TV panela.

Nakon preuzimanja fabrike, ovaj kineski gigant zaposlenima navodno planira da obezbedi ugovore o radu od najmanje četiri godine, a istovremeno će promovisati obnavljanje proizvodnog kapaciteta.

Ovogodišnji kapacitet fabrike bio je samo 7 do 8 miliona LCD panela, a posle kupovine predviđanja u ovom pogledu rastu do 15 miliona komada u sledećoj godini. Ipak, ni Skyworth ni LG i dalje nisu potvrdili vest, a informacije o tome već par meseci objavljuju lokalni mediji u Kini.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi