Koji auto ćete da vozite u metaverzumu? Pa Renault Megane 1.5 dCi, naravno

Renault Korea je potpisao partnerstvo sa The Sandbox, sa idejom promocije svojih automobila u metaverzumu.

Istorija automobila i metaverzuma ispisana je partnerstvom između korejske podružnice kompanije Renault i The Sandbox, metaverse platforme koja se bazira na Ethereumu. Partnerstvo omogućava kompaniji Renault da uspostavi prisustvo svog brenda u metaverzumu, i da prezentuje Renault automobile i sve novine u virtuelnom svetu.

The Sandbox želi da obogati sadržaj svoje plarforme, kako bi došli do šire publike i tako proširili postojeći bazu kupaca svojih proizvoda. CEO Sandbox platforme Sindi Li je izjavila: „Ovo partnerstvo je odličan primer saradnje. Sandbox se može razvijati bez ikakvih industrijskih granica. U mogućnosti smo da uvedemo nove vrste iskustava koja kombinuju automobile i digitalnu svojinu u The Sandbox.“

Detalji partnerstva i priroda iskustva ostavljeni su za neki naredni put, a Renault se sada pridružuje malobrojnom društvu velikih kompanija koje su prisutne na ovoj platformi. Da li će uvrstiti i legende automobilizma poput Renault 4, ili Megane 2 1.5 dCi, ostaje da vidimo.

Drugi učesnici

Renault nije prvi proizvođač automobila koji je došao na ideju da plasira svoje proizvode u metaverzumu. U stvari, metaverzum je postao popularna destinacija za kompanije ovog tipa. Volkswagen je u aprilu organizovao reklamnu kampanju pod nazivom „Game On“, u kojoj su korisnici morali da traže NFT-ove u metaverzumu.

Kompanija Nissan, japanski proizvođač automobila, koristio je metaverzum da pomogne u lansiranju jednog od svojih najnovijih električnih automobila – Sakura. Kompanija je postavila virtuelni svet u kojem bi potencijalni kupci mogli da voze automobil, ispitujući njegove karakteristike i forme. Ovo iskustvo je, prema kompaniji Nissan, pružilo „priliku da se povežete sa novom publikom kao nikada ranije“.

Hyundai je takođe predstavljao svoju viziju mobilnosti u virtuelnom motornom , kroz studiju koji se nalazi u metaverzumu zvanom Zepeto.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi