LG traži kompenzaciju od Apple-a nakon otkazivanja MicroLED Apple Watch projekta

LG traži kompenzaciju od Apple-a zbog otkazivanja microLED Apple Watch projekta, navodeći kao razlog velike troškove i investicije u pripremu za proizvodnju

LG traži kompenzaciju od Apple-a nakon otkazivanja MicroLED Apple Watch projekta

LG traži kompenzaciju od Apple-a nakon naglog otkazivanja projekta microLED Apple Watch-a, zbog značajnih investicija koje je uložio u pripreme za ovaj projekat, izveštava The Elec.

Zbog otkazivanja projekta, LG Display je navodno ostao sa značajnim nepotrebnim troškovima, uključujući troškove kupovine 14 patenata u SAD-u vezanih za microLED tehnologiju od tajvanske kompanije Ultra Display.

Sada se kompanija suočava sa potencijalnim zahtevima svojih partnera i dobavljača, od kojih su neki takođe investirali u projekat bez formalnih ugovora.

LG je takođe premestio opremu iz mesta Gumi u Južnokorejskoj severnoj Gjeongsang provinciji u Paju u Gieonggi provinciji u kojoj se nalazi i Seul, obezbedio prostor za microLED backplane proces i regrutovao specijalizovano osoblje za formiranje tima posvećenog projektu. Ukupno, LG je navodno potrošio stotine milijardi vona za pripreme za microLED Apple Watch.

Odluka Apple-a da otkaže projekat navodno je zasnovana na zabrinutosti u vezi sa ekonomskom isplativošću microLED tehnologije za Apple Watch.

Uprkos potencijalnim prednostima kao što su svetliji ekrani, poboljšana tačnost boja i bolja energetska efikasnost u poređenju sa postojećom OLED tehnologijom, Apple je zaključio da su troškovi proizvodnje povezani sa microLED tehnologijom preveliki da bi opravdali njeno uključivanje u Apple Watch.

Takođe su postojali značajni izazovi vezani za proizvodni proces, što bi otežalo proizvodnju displeja u potrebnim količinama, piše MacRumors.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi