Nakon DPReview Amazon zatvara i Book Depository

Book Depository je jedan od najpoznatijih online šopova koji je poznat po tome što je po niskim cenama prodavao knjige koje su bile dostupne širom sveta

Nakon DPReview Amazon zatvara i Book Depository

U objavi na Twitter mreži se kaže da će Book Depository online šop biti zatvoren do kraja Aprila meseca, što je još jedan u nizu poznatih sajtova koje je Amazon zatvorio u poslednje vreme.

Book Depository je sajt koji je osnovan 2004. godine u UK od strane dvojice bivših zaposlenih u kompaniji Amazon, sa poslovnom mantrom: bolje je prodati više manjih stvari nego manje većih. Njihova ideja je i bila da se suprotstave kompaniji Amazon tako što su pokrivali najrazličitije žanrove, i nisu se fokusirali samo na bestselere. Amazon ih je kupio 2011. godine.

Prema poznatom časopisu Bookseller, u mejlu poslatom prodavcima i izdavačkim partnerima je objašnjeno da će se Book Depository zatvoriti i da je poslednji datum kada će kupci moći da obave porudžbine 26. april. “Tokom narednih nedelja završićemo gašenje poslovanja, uključujući izbacivanje naših lista kao prodavaca na tržištu i zatvaranje naše veb stranice”, izjavio je Endi Čart, direktor za odnose sa dobavljačima.

“Želeo bih da iskoristim ovu priliku da vam kažem veliko hvala, od svih u Book Depository i naših kupaca koji vole knjige, na vašoj podršci tokom godina u partnerstvu u pomaganju nam da štampane knjige učinimo dostupnijim čitaocima širom sveta,” zaključio je on.

Ovaj potez je deo šireg procesa otpuštanja i smanjivanja poslovanja tehnološkog giganta, a koji je najavljen na blogu u januaru. “U novembru smo saopštili tešku odluku da eliminišemo niz pozicija u našim preduzećima za uređaje i knjige”, ​​kao rezultat neizvesne ekonomije, napisao je izvršni direktor Endi Džesi. “Takođe sam rekao da nismo završili sa našim godišnjim procesom planiranja i da očekujem da će biti više smanjenja uloga početkom 2023. Ukupno, kompanija je planirala da otpusti nešto više od 18.000 ljudi,” dodao je Džesi. Amazon nije saopštio koliko će poslova biti ugašeno zatvaranjem Book Depozitory sajta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (7)
 1. jimmytza

  Našao sam jednu dostojnu zamenu https://www.betterworldbooks.com/

 2. Cineman

  Šalju li za Srbiju?

 3. kUdtiHaEX

  Amazon rešio da stegne kajiš.

 4. jimmytza

  Šalju li za Srbiju?

  Aha, worldwide

 5. Cineman

  Aha, worldwide

  Imaju jače cene od Book Depository. Ali kao shipping je free.

 6. nikolaq45

  Book Depository je vazda imao free shipping :)

 7. Cineman

  Book Depository je vazda imao free shipping :)

  Moj komentar se nije odnosio na Book Depository, nego na BetterWorldBooks.
  BWB ima free international shipping ako je porudžbina iznad 15$. Tako im piše na sajtu.
  Gledajući knjige koje sam poručivao u prethodnih par meseci sa Book Depository, mogu reći da BWB ima jače cene i do nekih 30%, sve zavisi od naslova.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi