Potpisivanje ugovora bez papira od sada omogućavaju Yettel i Mobi Banka

Yettel i Mobi Banka u Srbiji omogućile su potpisivanje ugovora bez papira, a onda i podizanje beskamatnog kredita za kupovinu mobilnih telefona na ovaj način

Potpisivanje ugovora bez papira od sada omogućavaju Yettel i Mobi Banka

Yettel i Mobi Banka su prva telekomunikaciona kompanija, kao i prva banka u Srbiji koje omogućavaju potpisivanje ugovora bez papira, što će važiti i za drugu dokumentaciju. Na taj način njihovi korisnici moći će da podignu beskamatni kredit pri kupovini mobilnih uređaja.

To znači da će korisnici Yettela i Mobi Banke za pojedine transakcije u Yettel prodavnicama uneti svoj potpis maksimalno tri puta umesto dosadašnjih 16, a iz poslovnice izlaziti bez ugovorne dokumentacije u papirnoj formi. Umesto toga, sva dokumenta potpisana na ovaj način biće dostupna u digitalnom obliku, u aplikacijama Yettela i Mobi Banke.

Uvođenjem potpisa na tabletu, transakcije sa korisnicima mobilnih usluga biće brže i jednostavnije, a vreme zadržavanja u prodavnici kraće. Korisniku je dokumentacija dostupna u svakom trenutku, dok je čitav proces efikasniji. Na ovaj način smanjujemo i negativan uticaj na životnu sredinu, jer se potrošnja papira značajno redukuje“, kaže Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor Yettela.

Cilj Yettela je da smanji upotrebu papira za više od 90 odsto, kao i da se sam proces potpisivanja ugovora za korisnike značajno pojednostavi.

Mobi banka planira da u narednoj godini digitalizuje proces otvaranja tekućeg računa po istom principu, čime će ovaj procenat porasti na 100 posto.

Mobi Banka i Yettel godinama neguju jako partnerstvo, a sada je vreme da zajedno pokrenemo novi talas u bankarskom i telekomunikacionom sektoru. Mi smo na pragu velikih promena, ovaj značajan korak ka potpunoj digitalizaciji je samo prvi u nizu ka našem cilju da budemo najbolja banka za stanovništvo u Srbiji, uz punu društvenu odgovornost. Veliku zahvalnost dugujemo i Narodnoj banci Srbije, koja je prepoznala značaj ovog projekta i podržala potpisivanje ugovora bez papira u Yettel prodavnicama, sve to u cilju pružanja najboljeg doživljaja digitalnog bankarstva za građane Srbije“, poručuje Bojan Dimić, izvršni komercijalni direktor Mobi Banke.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. Cineman

    Još malo kad bi se smirili sa cenama i imali iole dobru banku, pa da kažeš wow. :D
    Ali svakako pozdravljam uvođenje gore navedene opcije.

  2. miskec986

    Samo da li korisnik moze da trazi jedan primerak ugovora da mu @Yettel Srbija odstampa? Gde su sve deponovani ti ugovori i kako se cuvaju? Da li NBS kao regulator i sudovi imaju ristup istima u slucaju potrebe?

  3. Alister

    Jos jedan laksi nacin, do duznickog ropstva !!!

  4. Cineman

    Dobijaš ugovor na mejl.
    Deponovani su u cloudu verovatno.
    Imaju, jer prvo ti imaš pristup tom ugovoru, pa samim tim sa pravne strane ima i sud ako dođe do toga.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi