Povećanje broja Android korisnika koji prelaze na iPhone, može biti razlog slabije iPhone 15 prodaje

Zvuči kontradiktorno, ali sve veći broj korisnika koji prelaze sa Android na iPhone telefone se navodi kao jedan od mogućih razloga slabe prodaje iPhone 15 modela. Zašto?

Povećanje broja Android korisnika koji prelaze na iPhone, može biti razlog slabije iPhone 15 prodaje

Prelazak Android korisnika na iPhone postao je učestaliji u poslednje vreme. Zadnje tromesečje 2024. zabeležilo je najveći priliv korisnika koji su prešli sa Androida na iPhone. Ovo deluje kao pozitivan znak za Apple, s obzirom na to da dobija širu bazu potrošača, ali se slabija prodaja iPhone 15 serije u poređenju sa prethodnim modelima, povezuje sa sve većim brojem prelazaka.

Ranije je izveštaj Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) ukazao na nižu prodaju iPhone 15 serije u poređenju sa iPhone 14. Ovo je bio veliki udarac za Apple, s obzirom na velika očekivanja da će unapređena verzija nadmašiti sve prethodne modele.

Razlog za opadajući trend u prodaji pripisuje se pogoršanju ekonomske situacije i marginalnim poboljšanjima u novoj seriji telefona. Najnoviji uvidi istraživačke firme sugerišu da bi prelazak Android korisnika na iPhone, takođe mogao biti povezan sa slabijom iPhone 15 prodajom. Kako?

Povećani prelazak Android korisnika na iPhone ima negativnu stranu za Apple

Naime, broj kupaca iPhone-a koji su prethodno posedovali Android telefon, značajno je porastao u kvartalu za jun 2024. godine, dostigavši skok od 17 procenata, što je gotovo duplo više u odnosu na prošlu godinu. Ovo deluje kao pozitivna vest za Apple, s obzirom na značajan porast broja korisnika koji prelaze na iPhone, ali izveštaj sugeriše suprotno i ističe negativnu stranu toga.

Logika koja stoji iza ove tvrdnje je da Android korisnici nisu toliko fokusirani na kupovinu najnovijeg modela i radije bi se odlučili za stariji model, ako im to pomaže da uštede novac i dobiju dobru vrednost za novac.

Pošto su korisnici koji prelaze sa Androida više skloni starijim, jeftinijim modelima koji nude manje-više iste funkcije i softver, malo Android korisnika bira najnoviji iPhone model.

Ne samo da broj lojalnih korisnika iPhone-a koji su zainteresovani za najnoviji model opada, već i Android korisnici koji prelaze na starije modele iPhone-a, takođe doprinose slabijoj prodaji. Pošto novi korisnici ne nadograđuju uređaje često, ima više smisla zašto iPhone 15 serija nije postigla isti prodajni uspeh kao njeni prethodnici, piše wccftech. Kako vama zvuči ovo objašnjenje?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. nino77ns

    Uopste nw verujem da je tako... Pre bih reko da je obrnuto... Ko bi napustio Android zbog glupog ajfon sistema. Ne dovrsenih aplikacija...koje rade polovicno nego android... Ako smanjite ton melodije smanjili ste sve... Android korisnici dobro znaju da na ovim telefonima mozes smanjiti svaki ton posebno. Obavestenja. Medije. Zvuk zvona... Fali pola stvari... Krenete da rafite nesto i shvatite da ne postoji opcija za dalje da dovrsite nesto... Kom takav telefon treba uopste kada nije fumkcionalan. Krenem u lightroom da ubacim zip presets... Ne moze... Krenes ono ne moze... To je ocito za one koji se samo jave i ne koriste nista drugo

  2. NevisStarShine

    Kamo sreće da mogu. IPhone bolja "investicija" 100x, duže drži cenu, duža podrška, delova na sve strane.. Ali iOS nije operativni sistem, više sličnosti ima sa Nokiom 3310 nego sa bilo čime što ima file manager, Symbian je imao bolji. Pre bih se snalazio sa Huawei-em nego sa iPhone-on.

  3. TwistedMind

    Pa ne uzimas valjda telefon kao investiciju nego da ga koristis?!
    Ti si njemu gospodar, ne obrnuto.
    Razumem ideju da ako drzi cenu, upgrade ce te kostati manje pa cesce mozes da menjas, ali ja to nesto ne vidim u praksi u svojoj okolini.

  4. pajica123

    pa valjda oni koji prodaju svoj stari iPhone bivsim androidasima predju na noviji iPhone?

    ne znam, nikad se ne upustam u prepiranje po drustvenim mrezama oko toga da li je bolji android ili iPhone, svako koristi sta mu odgovra ali ja se nikako ne snalazim na iPhone-u.

    pola stvari koje sam navikao da koristim na androidu tamo nema, ili se ja ne snalazim jer sam oduvek na androidu.

    supruga je presla pre par meseci na iPhone, nismo uspeli da zeljenu pesmu u mp3 formatu postavimo za zvono 😆

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi