Sajber kriminal postao veliki biznis

Kompanija koja se specijalizuje na polju bezbednosti PC računara upozorava na "loše momke", odnosno novi nivo pretnje koju predstavljaju sajber-kriminalci. Naime, Symantec je upozorio da su napadi preko interneta izvršili tranziciju ka "velikom poslu", odnosno da ta pretnja poprima novo, ozbiljnije naličje, sa daleko većim potencijalom za prev

Kompanija koja se specijalizuje na polju bezbednosti PC računara upozorava na “loše momke”, odnosno novi nivo pretnje koju predstavljaju sajber-kriminalci. Naime, Symantec je upozorio da su napadi preko interneta izvršili tranziciju ka “velikom poslu”, odnosno da ta pretnja poprima novo, ozbiljnije naličje, sa daleko većim potencijalom za prevare, krađe i činjenje štete. Sajber kriminalci su profesionalniji nego ikada i sve veštije plasiraju i distribuiraju škodljivi softver. Tokom šest meseci istraživanja, od 1. januara do 1. jula ove godine, Symantec je otkrio više sofisticiranih alatki nego ikada, te da se kriminalci organizuju u udruženja radi lakšeg delovanja, oformljujući svojevrsna sajber-podzemlja, neretko uključujući u posao i klasične kriminalce. 212.101 sigurnosnih problema tokom ovog perioda predstavljaju uvećanje od čak 185 procenata u odnosu na isti period prošle godine. Više informacija možete pronaći u ovom članku.

Izvor: Dailytech

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi