Samsung Neo QLED 2023 TV dobio sertifikat "Smanjenje CO2" od strane "Carbon Trust" instituta

Sertifikat potvrđuje da šest modela televizora Samsung Neo QLED 8K i Neo QLED 4K imaju smanjeno emitovanje ugljenika u poređenju sa svojim prethodnicima

Samsung Neo QLED 2023 TV dobio sertifikat "Smanjenje CO2" od strane "Carbon Trust" instituta

Kompanija Samsung Electronics objavila je da je šest modela u liniji Neo QLED za 2023. dobilo certifikat „Smanjenje CO2“ od „Carbon Trust“ instituta. Ova oznaka se dodeljuje proizvodu kada se dokaže da se njegovo emitovanje ugljenika smanjuje iz godine u godinu, što je potvrda nastojanja kompanije Samsung da poboljša održivost tokom celog životnog ciklusa proizvoda. Najnoviji modeli koji su dobili sertifikat su iz Samsung Neo QLED 2023 serije televizora.

“Zadovoljstvo je videti kako ova priznata organizacija prepoznaje misiju održivosti kompanije Samsung, budući da smo i dalje predani stvaranju proizvoda kojima je budućnost naše planete na prvom mestu”, rekao je Seokwoo Yong, Izvršni potpredsednik i direktor Tima za Istraživanje i Razvoj divizije za Vizuelne Prikaze u kompaniji Samsung Electronics. “Kao najveći svetski proizvođač televizora, prepoznajemo svoju odgovornost da budemo primer i nastavićemo da koristimo tehnologiju za podsticanje pozitivnih promena.”

Carbon Trust je globalna klimatska konsultantska kompanija koju je osnovala vlada Ujedinjenog Kraljevstva s misijom da odgovori na klimatske promene i smanji stakleničke plinove (GHG). Organizacija izračunava sertifikat o emitovanju ugljenikaprocenom količine stakleničkih plinova stvorenih tokom celog „životnog“ ciklusa proizvoda, u rasponu od proizvodnje do odlaganja, na temelju međunarodno priznatih standarda. Značajno je da oznaka ne uzima u obzir CO2 kompenzaciju.

Modeli Neo QLED 2023 televizora dobili su sertifikat kao priznanje nastojanjima kompanije Samsung da smanji težinu proizvoda i njihovu potrošnju energije tokom faze korišćenja u poređenju sa svojim prethodnicima. Šest sertifikovanih modela uključuje tri Neo QLED 8K i tri Neo QLED 4K ekrana. Budući da Samsung namerava da proširi opseg ovih napora, očekuje se da će ove godine zaraditi sertifikat o smanjenju emitovanja ugljenika za više od 20 modela u svojoj najnovijoj liniji QLED, Crystal UHD i OLED TV-a, kao i monitora, te proizvoda za označavanje.

Godine 2021. Samsung Neo QLED postao je prvi ekran koji je dobio sertifikat među televizorima 4K i više rezolucije. Sledeće godine, 16 modela u Samsung liniji za 2022, uključujući 11 modela iz asortimana QLED, Crystal UHD i Lifestyle TV, kao i pet monitora i proizvoda za označavanje, takođe je dobilo certifikat.

Kao globalni TV lider 17. godinu zaredom, Samsung divizija za Vizuelne Prikazenastavlja da predstavlja ekološki osvešćene proizvode i prakse za svoju tehnologiju ekrana koja se koristi na televizorima i monitorima.

Za više informacija o Samsung liniji televizora za 2023. posetite https://www.samsung.com/rs/tvs/

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi