Schneider Electric i Microsoft: Na izazove održivosti odgovaramo svi zajedno

Schneider Electric i Microsoft su dugi niz godina posvećeni pitanjima održivosti, a sada udruženi nude neke od odgovora i rešenja

Schneider Electric i Microsoft: Na izazove održivosti odgovaramo svi zajedno

Događaj pod nazivom: “Na izazove održivosti odgovaramo svi zajedno” je otvorio g. Milan Dobrijević, državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija, a sve prisutne u uvodnom delu pozdravili su Ksenija Karić, generalna direktorka kompanije Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru i Milan Gospić, direktor kompanije Microsoft Srbija.

Državni sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija, Milan Dobrijević, pozdravio je učesnike konferencije ispred Ministarstva i izrazio zadovoljstvo što su danas, i u Srbiji, kao i u mnogim razvijenim zemljama, efikasnost i održivost teme o kojima se sve više i glasnije govori. On je istakao da to znači da sazrevamo kao društvo, da smo otvoreni da prihvatimo primere dobre prakse i da postajemo društveno odgovorna zajednica.

“Održivost nije samo trend već nešto sto investitori zahtevaju, ali i nove generacije zaposlenih koje žele da rade u kompanijama čiju misiju dele. Schneider Electric jedna od najodrživijih kompanija na svetu, globalni je lider u rešenjima za upravljanje električnom energijom. Kontinuiranim inovinarenjem proizvoda i usluga, već nekoliko decenija unazad pomažemo našim korisnicima da budu efikasniji u svom poslovanju. Naš cilj je da našim korisnicima budemo partneri i savetnici, a lokalnoj zajednici primer i saveznik“, izjavila je Ksenija Karić, generalna direktorka kompanije Schneider Electric.

“Kompanija Microsoft napreduje ka održivijoj budućnosti, kako globalno tako i regionalno. Ubrzali smo istraživanja na području održivosti i omogućavamo svojim klijentima i partnerima izgradnju održivih rešenja snagom AI i digitalne tehnologije”, rekao je Milan Gospić direktor Microsoft Srbija. “Sproveli smo studiju koja je pokazala da Microsoft Azure rešenja smanjuju karbonski otisak za do 98%. Gradimo i Planetarni kompjuter, katalog globalnih podataka o životnoj sredini, a dodatno smo posvećeni postizanju negativnog karbonskog otiska do 2030. sa ciljem da do 2050. godine, uklonimo sve dosadašnje tragove svojih emisija i proizvodimo nula otpada.”

Najviše reči je bilo o praktičnim rešenjima za data centre i održivim Cloud uslugama, odnosno načinima na koje je moguće ograničiti povećanje emisija štetnih gasova i efikasnih performansi u operacijama. Događaju je prisustvovao veliki broj partnera i predstavnika medija.

Schneider Electric i Microsoft su kompanije sa širokim portfoliom održivih rešenja koje na ovaj način, udružujući se po pitanju koje se tiče svih, daju dodatni doprinos u borbi za održivu i sigurnu budućnost.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi