Snapdragon 8 Gen 3 dolazi sa brzinama od 3,7 GHz

Snapdragon 8 Gen 2 čipset je doneo ozbiljno bolje performanse, a Snapdragon 8 Gen 3 po svemu sudeći ima još ozbiljnije ambicije i visoke radne taktove

Snapdragon 8 Gen 3 dolazi sa brzinama od 3,7 GHz

Jedan od poznatijih insajdera otkrio je da će naredna generacija, odnosno novi Snapdragon 8 Gen 3 doneti novu CPU arhitekturu i značajno veće radne taktove, koji se opasno približavaju granici od 4 GHz.

Snapdragon 8 Gen 3 bi trebao da se pojavi sa Cortex-X4 CPU jezgrom na dosad neviđenih 3,7 GHz, čak pet performance jezgara i dva mala efikasna jezgra. Da podsetimo Snapdragon 8 Gen 2, čipset koji pokreće gotovo sve flegšip telefone ove godine dolazi sa velikim Cortex X3 prime jezgrom na 3,36 GHz i Adreno 740 grafikom, daleko moćnijom od svega što Android igre mogu da zahtevaju.

Prema Digital Chat Station, broj modela je SM8650, a GPU će se zvati Adreno 750. Očekivanja su da TSMC nastavi proizvodnju čipova, prelazeći sa N4 na N4P proizvodni proces, koji je i dalje 4 nm tehnologija, ali sa blagim porastom efikasnosti. N4P smanjuje složenost procesa i poboljšava proizvodni ciklus čipa smanjenjem broja slojeva, tako da je N4P bolji od N4, a jeftiniji od N3 u smislu troškova i proizvodnog kapaciteta.

Uzimajući u obzir bolje performanse koji donosi nova arhitektura i nova tehnologija, pretpostavlja se da bi AnTuTu performanse (ako se uopšte mogu uzeti kao merodavan test) Snapdragon 8 Gen 3 čipseta mogle prebaciti 1,5 miliona poena. Pored toga, kao i prethodnih godina, ostaje pitanje ko će biti prvi proizvođač koji će predstaviti telefon sa novim Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi