TECNO i MediaTek osnovali zajedničku AI laboratoriju za ubrzanje inovacija u AI tehnologiji

TECNO i MediaTek zvanično su predstavili svoju zajedničku AI laboratoriju u Šenženu, označavajući novo poglavlje u njihovoj saradnji u pomeranju granica inovacija u AI

TECNO i MediaTek osnovali zajedničku AI laboratoriju za ubrzanje inovacija u AI tehnologiji

TECNO i MediaTek zvanično su predstavili svoju zajedničku AI laboratoriju u Šenženu, označavajući novo poglavlje u njihovoj saradnji u pomeranju granica inovacija u AI. Integracijom svojih vodećih tehnoloških resursa u oblasti veštačke inteligencije, dve kompanije imaju za cilj da ubrzaju primenu i popularizaciju AI tehnologije u pametnim terminalima, stvarajući pametnije i praktičnije mobilno iskustvo za korisnike na globalnim tržištima u razvoju.

Događaju su prisustvovali gospodin Shi Tuanwei, generalni direktor TECNO TEX AI centra, gospođa Liu Longzhi, globalni šef PR-a u kompaniji TECNO, dr Lu Zhongli, zamenik generalnog direktora MediaTek-ove poslovne jedinice za računarstvo i AI tehnologiju, i gospodin Li Shaoding, pomoćnik direktora MediaTek-ovog odeljenja za razvoj softvera za bežične proizvode.

U godinama iza nas, pametni telefoni su postali ključna platforma za AI aplikacije zahvaljujući njihovoj mobilnosti, širokoj bazi korisnika, sveobuhvatnom ekosistemu aplikacija i moćnim mogućnostima obrade. Novoosnovana zajednička laboratorija za veštačku inteligenciju će se fokusirati na inovativne aplikacije velikih jezičkih modela, inteligentne agente, AI asistente i slikanje na mobilnim uređajima. Cilj je obezbeđivanje više rešenja za primenu i optimizaciju za generativnu veštačku inteligenciju, promovišući istraživanje i razvoj usluga i mobilnih aplikacija koje pokreće veštačka inteligencija za mase.

TECNO i MediaTek ubrzavaju implementaciju AI tehnologije

Kao vodeći brend pametnih telefona na tržištima u razvoju, TECNO nastavlja da ubrzava implementaciju svoje AI tehnologije, istražujući velike modele, tehnologije povezivanja, AIGC tehnologije slikanja i tehnologiju AI glasovnog asistenta na mnogim manjinskim jezicima. TECNO AI vizija je da stvori praktičnu veštačku inteligenciju koja se neprimetno integriše u svakodnevni život korisnika.

Njihov inovativni AI asistent, Ella, služi kao pametan saputnik, pomažući korisnicima da efikasno upravljaju svakodnevnim zadacima i pružajući raznovrsnu podršku od inteligentnog postavljanja pitanja i planiranja rasporeda do uređivanja fotografija. Glavne funkcije Elle, kao što su pisanje uz pomoć AI, prevođenje i pretraga, duboko su integrisane sa lokalizovanim prepoznavanjem jezika i lokalnim aplikacijama za život, čineći je sveobuhvatnim inteligentnim asistentom za korisnike na tržištima u razvoju širom sveta.

U ovoj saradnji, TECNO će iskoristiti svoje obimno iskustvo u industriji pametnih telefona na tržištima u razvoju, nenadmašne uvide u lokalne životne scenarije i tehnološke prednosti AI kako bi pružio snažnu podršku algoritmima i aplikacijama za laboratoriju. U međuvremenu, MediaTek će koristiti svoje vodeće mogućnosti dizajna čipova i snažnu računarsku platformu kako bi omogućio efikasno funkcionisanje AI algoritama, zajednički promovišući inovacije i proboje u AI tehnologiji.

Gospodin Shi Tuanwei, generalni menadžer TECNO TEX AI centra, izjavio je: “AI tehnologija predvodi talas tehnološkog razvoja u narednih dvadeset godina, donoseći novu rundu tehnoloških inovacija i prilika za razvoj pametnih telefona. Kroz osnivanje ove zajedničke AI laboratorije, TECNO i MediaTek će integrisati resurse za razvoj modela, algoritama, hardvera i softvera kako bi dodatno poboljšali iskustvo primene AI na pametnim uređajima, donoseći novu generaciju AI pametnih telefona korisnicima.”

Dr. Lu Zhongli, zamenik generalnog menadžera MediaTek-ove poslovne jedinice za računarstvo i AI tehnologiju, rekao je: “Generativna AI, multimodalna i agentna inteligencija su tri glavna trenda u budućem razvoju AI. MediaTek se nada da će raditi sa više partnera u ekosistemu kako bi zajedno izgradili novi AI ekosistem od clauda do terminala. Korišćenjem TECNO-ovih prednosti u algoritmima i MediaTek-ove mobilne računske platforme, AI laboratorija će zajednički istraživati i podsticati razvoj edge AI tehnologije, donoseći revoluciju ekosistema aplikacija terminala.”

Osnivanje ove zajedničke AI laboratorije predstavlja značajnu saradnju između TECNO brenda i MediaTek-a u oblasti AI, dodatno promovišući duboku integraciju pametnih telefona i AI, ubrzavajući napredak industrije pametnih telefona ka novoj eri AI i redefinišući iskustva korisnika sa pametnim telefonima. Kroz ovu saradnju, TECNO će dodatno produbiti svoje pionirsko vođstvo kako bi učinio AI pristupačnim za globalna tržišta u razvoju, poboljšao produktivnost, pružio praktičnu vrednost i ponudio lakšu kreativnu zabavu.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi