TSMC negira navode o istrazi SAD-a zbog poslovanja sa Huawei-jem

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) demantuje izveštaje da američko Ministarstvo trgovine istražuje njihove odnose sa Huawei-jem, nakon što su navodno njihovi čipovi pronađeni u Huawei proizvodima

TSMC negira navode o istrazi SAD-a zbog poslovanja sa Huawei-jem

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) negirao je da SAD istražuje njegove poslovne odnose sa kineskom tehnološkom kompanijom Huawei, nakon izveštaja da su njegovi čipovi pronađeni u proizvodima kompanije sa sedištem u Šenženu. “TSMC je kompanija koja poštuje zakone i posvećeni smo poštovanju svih primenjivih pravila i propisa, uključujući primenjive kontrole izvoza”, rekao je portparol kompanije za CNBC u saopštenju u sredu.

Tehnološka publikacija The Information izvestila je prošle nedelje da Ministarstvo trgovine istražuje da li je TSMC proizvodio AI ili pametne telefonske čipove za Huawei, kršeći američka izvozna pravila. “Proaktivno komuniciramo sa Ministarstvom trgovine SAD u vezi sa pitanjem iz izveštaja. Nismo svesni da je TSMC u ovom trenutku predmet bilo kakve istrage”, dodao je portparol TSMC-a.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Huawei je stavljen na američku trgovinsku crnu listu u maju 2019. zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost. TSMC, koji je najveći svetski proizvođač čipova po ugovoru, rekao je da nije isporučivao čipove Huawei-u od sredine septembra 2020. godine.

Pored ovoga, Reuters je u utorak izvestio da je jedan od TSMC-ovih čipova nedavno pronađen u Huawei proizvodu, što ukazuje na moguće kršenje izvoznih pravila i navelo proizvođača čipova da obavesti Ministarstvo trgovine. Pozivajući se na anonimne izvore, izveštaj tvrdi da je otkriće napravljeno nakon što je tehnološka istraživačka firma TechInsights rastavila Huawei proizvod i pronašla TSMC čip kao deo njegovog multi-čip sistema.

Ovi izveštaji ponovo skreću pažnju na Huawei i njegov pristup naprednoj tehnologiji poluprovodnika otkako je objavio pametni telefon koji sadrži 5G čip, tehnologiju koju su SAD nastojale da ograniče kompaniji, objavljuje CNBC.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi
Obrt na pomolu, Exynos 2500 bi pokretao Galaxy S25 i Galaxy S25 Plus, dok bi samo Ultra varijanta ekskluzivno dobila Snapdragon 8 Elite