Ugašen Monopoly Market – tržište za trgovinu drogom na dark webu

U međunarodnoj policijskoj akciji SpecTor uhapšeno je blizu 300 ljudi širom sveta zbog sumnje da su na, ilegalnom tržištu Monopoly Market trgovali drogom.

Ugašen Monopoly Market – tržište za trgovinu drogom na dark webu

Uhapšeni su na dark web-u trgovali supstancama poput kokaina i amfetamina, a tokom racija  policajci su zaplenili i 850 kilograma različitih psihoaktivnih supstanci, više od 100 komada vatrenog oružja kao i preko 50 miliona evra u gotovini i kripto valutama, a Monopoly Market je ugašen.

Operaciju je predvodila Evropska policijska služba (Evropol), a uhapšeni dolaze iz zemalja sa čak tri kontinenta: SAD-a, Nemačke, Velike Britanije, Holandije, Austrije, Francuske, Švajcarske, Poljske i Brazila. 

Iz Evropola navode da je ova akcija bila najuspešnija dosad, upoređujući je sa DisrupTor iz 2020. kao i Dark HunTor iz 2021. koje nisu prešle brojku od 200 hapšenja. 

„Ova operacija šalje snažnu poruku kriminalcima na dark webu – međunarodna policija ima sredstva i mogućnost da vas identifikuje i pozove na odgovornost za vaše nezakonite aktivnosti, čak i na dark webu“, piše u saopštenju.

U dodatku se navodi da su mnogi osumnjičeni od ranije bili „mete visokog prioriteta“, te da je međunarodna saradnja ključna za borbu protiv sajber kriminala.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi