Valve objašnjava zašto nema bojazni za PC gejming

Valve demantuje da PC gejming odumire. U intervjuu za Eurogamer, CEO Gabe Newell navodi razloge za svoja uverenja i podatke koji potvrđuju da je PC kao igračka platforma vrlo vitalan i da predstoji revolucija na tržištu igara, koja će prvo zahvatiti PC segment. Newell tvrdi da ćemo uskoro prestati da na igre gledamo kao f

Valve demantuje da PC gejming odumire. U intervjuu za Eurogamer, CEO Gabe Newell navodi razloge za svoja uverenja i podatke koji potvrđuju da je PC kao igračka platforma vrlo vitalan i da predstoji revolucija na tržištu igara, koja će prvo zahvatiti PC segment. Newell tvrdi da ćemo uskoro prestati da na igre gledamo kao fizičke proizvode, već na neku vrstu servisa, kao što je trenutno slučaj sa muzikom i filmovima, što će usloviti dalju evoluciju igara kroz distribuiranje digitalnog sadržaja. Imajući u vidu da Valve poseduje Steam, trenutno najveći servis za digitalnu distribuciju igara, ovakav stav ne treba da čudi. Newell takođe kaže da su kompanije kao što je Valve, ali i Blizzard, PopCap i GameTap prinuđene da vode rat sa ogromnim PR mašinerijama sa tržišta konzola, umesto da to rade neke druge, veće i uticajnije kompanije sa većim uticajem na globalno tržište. Dodaje da postoji 260 miliona PC igrača koji igrjau igre online, kao i da se svake godine napravi 255 miliona novih računara. Kompletan članak možete pronaći na ovoj stranici.

Izvor: Eurogamer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi