Velike svetske kompanije postigle dogovor oko patentnih prava

Xiaomi, IP Bridge, Orange i Siemens su objavili da su uspostavili novi inovativni način licenciranja patentnih prava, čime su okončani dugotrajni sporovi.

Efikasni mehanizam omogućiće jednostavniju dodelu patentnih prava za određenu tehnologiju kompaniji Xiaomi. Ovo će za krajnji cilj imati da sve inovacije još brže stignu do korisnika, ali i zaštitu svih proizvođača koji učestvuju u procesu. Za ovaj sporazum zaslužna je i Novus IP, čiji je vlasnik Pol Lin, nekadašnji direktor odeljenja za Xiaomi IP strategiju. Ona je posredovala u dogovoru i pomogla da gore navedene kompanije uspešno i efikasno reše sva otvorena pitanja koja su se ticala licenciranja, piše u zvaničnom saopštenju kompanije Xiaomi.

„Nastavljamo da istražujemo modele licenciranja koji odgovaraju potrebama svih strana kako bismo izbegli sporove koji oduzimaju mnogo vremena i fokusirali se na inovacije“, istakao je Ran Xu, generalni direktor globalnog poslovnog razvoja i strategije IP u okviru Xiaomi grupacije. On je dodao da će se na ovaj način omogućitida svi korisnici Xiaomi uređaja uživaju u najboljim tehnološkim rešenjima 3 različite kompanije.

Takođe, ovaj sporazum pozdravljaju i zvaničnici kompanija IP Bridge, Orange i Simens koja je svetski lider kada je u pitanju takozvana tehnologija sa svrhom.

„Za nas je zaštita inovacija putem patenata od velikog značaja. Veoma pozdravljamo ovaj sporazum, jer on predstavlja rešenje koje je na zadovoljstvo svih strana, što cenimo i poštujemo“, rekao je dr Rudolf Freitag, šef odeljenja za licenciranje i tehnološko ubrzanje u kompaniji Siemens.

„Imali smo zadovoljstvo da sarađujemo sa kompanijama Siemens, IP Bridge i Novus kao posrednikom. Ova licenca predstavlja priznanje inovacija širokog opsega na kojima Orange neprestano radi, dodatno podstiče digitalnu transformaciju i doprinosi otvorenim standardima koji dovode do širokog usvajanja globalnih tehnologija u korist potrošača“, navela je Lise Brillouet, potpredsednica za intelektualnu svojinu i licenciranje u kompaniji Orange.

IP Bridge se fokusira na promovisanje tehnoloških inovacija i saradnje širom sveta. Dodeljivanje patentne licence kompaniji Xiaomi je upravo značajan primer takve saradnje.

„Zahvaljujući Novusu efikasno je postignut dogovor sa čelnicima kompanije Xiaomi. Veoma cenimo iskrenu saradnju kompanija Orange i Siemens tokom celog posla“, rekao je Daisuke Honda, generalni direktor, šef poslovnog odeljenja za licence u firmi IP Bridge.

Izvor: PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi