Xiaomi upozorava da bi globalna nestašica čipova mogla uticati na povećanje cena telefona

Tržište se trenutno suočava sa većom nestašicom kompjuterskih čipova, uglavnom kao posledica COVID-19 pandemije

Tržište se trenutno suočava sa većom nestašicom kompjuterskih čipova, uglavnom kao posledica COVID-19 pandemije. Zbog ovoga je teško pronaći neke proizvode, kao što su konzole i grafičke karte naredne generacije.Prema navodima Wang Xianga, predsednika kompanije Xiaomi, usled globalne nestašice čipova, neki od proizvoda ove kineske kompanije bi mogli poskupeti.”Nastavićemo da optimizujemo cene naših hardverskih uređaja i da nudimo najbolji odnos cena našim korisnicima. Međutim, ponekada moramo da se odlučimo i na povećanja cena”, ističe Wang.
 
Pogledajte još: Geekbench otkriva Xiaomi Mi 11 Ultra sa Snapdragon 888 čipom i 12GB RAM-a
On ističe da, gledajući aktuelnu situaciju, kompanija oseća pritisak. To znači da Xioami proizvodi, koji su uobičajeno jeftiniji od konkurencije, mogu postati skuplji. Ostaje da se vidi da li će to postati i trend u čitavoj industriji ukoliko se nastavi situacija koja je aktuelna na tržištu.
Ovo je aktuelna tema, kojom smo se nedavno pozabavili u prvom Benchmark podcastu, koji možete pogledati u videu ispod.Izvor: XDA-developers
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi