Counter Strike: Global Offensive ponovo oborio svetski rekord 

Iako je predstavljena 2012. godine, igra Counter Strike: Global Offensive je pre dva dana ponovo oborila rekord po broju aktivnih igrača u jednom trenutku.

Čak 1.320.219 korisnika igralo je online Counter Strike: Global Offensive, što je za 11.256 više u poređenju sa prethodnim rekordom postavljenim pre tri godine. Naslov se prvi put pojavio 1999. godine kao mod za Half-Life, i postao je toliko popularan da je kompanija Valve odmah donela jednu od najboljih odluka u svojoj istoriji: angažovani su saradnici koji su učinili da CS postane samostalno izdanje, piše PC Gamer.

Counter Strike: Global Offensive je najnovija verzija omiljene pucačine iz prvog lica. Njena snaga je u njenoj jednostavnosti – nešto čime se njeni konkurenti ne mogu pohvaliti. Postoji na desetine različitih načina igranja, ali je glavni cilj ostao isti: grupa terorista pokušava da eliminiše pripadnike specijalne jedinice ili da postavi bombu ne neku od dve lokacije. Specijalci nastoje da spreče teroriste u nameri, a pobednik runde je ekipa čiji članovi prežive.

U čemu je tajna popularnosti Counter Strike: Global Offensive?

Sam početak CS: GO nije protekao kako su autori očekivali, pa je tokom prvih godina došlo do određenih promena. Ipak, sadašnjost pokazuje da je igra koja je zamišljena kao pucački obračun manjeg broja umreženih aktera, sada najkompetitivnija FPS igra svih vremena i najpopularnija online igra na Steam platformi.

U eri opšte ekspanzije video igara i ostalih vidova zabave na internetu, Counter Strike: Global Offensive održava popularnost privlačnošću i kvalitetima koji čine bazu fanova masovnom i stabilnom. Uspeh besplatne igre CS: GO može se pripisati intenzivnom i takmičarskom doživljaju igranja, gde članovi tima moraju sarađivati, kako bi ispunili ciljeve i savladali protivnika. Intenzitet igre i njena dramatičnost donosi uzbudljivo iskustvo igračima.

Veličina baze igrača o kojoj govori nadmašen rekord doprinela je kreiranju veoma aktivne zajednice i vrhunskih takmičenja. Fanovi iz čitavog sveta u svakom trenutku traže protivnike i saigrače, pa je njen društveni aspekt značajan koliko i sama igra. Želja gejmera da kontinuirano usavršavaju veštine ih tera da se iznova vraćaju CS: GO, jer svaki meč predstavlja priliku za učenje i napredak.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi