Discord će biti integrisan u Sony Playstation 5 od sledeće godine

U blogu u ponedeljak, Jim Rian, predsednik i izvršni direktor SIE, rekao je da timovi već uveliko rade na povezivanju Discord-a sa PSN-om

 
Sony Interactive Entertainment najavio je novo partnerstvo sa Discordom koje će funkcije komunikacione usluge preneti na PlayStation Network. Očekuje se da će integracija biti dostupna početkom sledeće godine. Vest dolazi nakon što Microsoft navodno nije uspeo da se dogovori o preuzimanju Discord-a.
U blogu u ponedeljak, Jim Rian, predsednik i izvršni direktor SIE, rekao je da timovi već uveliko rade na povezivanju Discord-a sa PSN-om.
„Cilj nam je da približimo iskustva Discord-a i PlayStation-a na konzoli i mobilnom uređaju od početka sledeće godine, omogućavajući prijateljima, grupama i zajednicama da se lakše druže, zabavljaju i komuniciraju dok igraju igre zajedno“, rekao je Rian.
Da bi se integracija dogodila, Rajan je rekao da je SIE uložio manjinsku investiciju u okviru Discord-ove serije H.
Od pokretanja Discord-a 2015. godine, usluga je postala popularno mesto za zajednice da razgovaraju o svojoj zajedničkoj ljubavi prema igrama, filmovima, tehnologiji i svemu među njima. To je preraslo u preferirani način ljudima na računaru da glasovno ćaskaju tokom igranja igara i mesto za kreatore da pokreću kanale za svoje fanove. Nedavno je Discord pokrenuo sopstvene “Feature Channel” kanale nalik na Clubhouse.
 
Pogledajte još: Sony je već prodao 7,8 miliona PlayStation 5 konzola
Iako se očekuje da će Discord-ove funkcije biti integrisane u PlayStation iskustvo, detalji oko toga nisu jasni. Da li će postojati namenska aplikacija za PlayStation? To je nešto što bi mnogi PlayStation fanovi cenili.
Iako PlayStation već ima ugrađenu funkciju glasovnog ćaskanja, ne postoji jednostavan način za razgovor sa ljudima na računaru, osim ako ne koristite ćaskanje u igri, što već nije pouzdano. Dodavanjem Discord-a na PlayStation to bi se moglo rešiti dodavanjem mnogih društvenih karakteristika usluge na PSN. Discord je trenutno dostupan u operativnim sistemima Windows, macOS, Android, iOS, iPadOS, Linux i u veb pregledačima.
Discord trenutno ima oko 140 miliona aktivnih korisnika od decembra 2020. godine, dok PlayStation korisnici imaju milione širom sveta. Uz integrisano iskustvo za koje se očekuje da neće biti predstavljeno do početka sledeće godine, još uvek ima dovoljno vremena da se ispeglaju detalji. Nadamo se da ćemo tačno naučiti kako će sve funkcionisati i mnogo pre toga.
Izvor: XDA-developers 
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi