E3 sajam igara se vraća 2023. godine

Za javnost će biti otvoren samo 2 dana, ali to je bolje nego nijedan dan.

Ne tako davno, E3 (Electronic Entertainment Expo) bio je sve i svja u svetu digitalne zabave, kako hardvera tako i softvera, što je postalo još značajnije nakon 2017. godine kada je po prvi put postao otvoren za javnost. Međutim, vremena se menjaju, izdavači organizuju sopstvene događaje, pa se postavlja pitanje ima li još uvek mesta za E3 koji se na scenu vraća sledeće godine?
Zvanična objava
U javnost je izašlo zvanično obaveštenje koje govori kako će se ovaj legendarni sajam ponovo održati sledeće, 2023. godine. Nakon što tokom ove godine sajam uopšte nije održan, organizacija pod imenom “Entertainment Software Association” zvanično je objavila kako se “Electronic Entertainment Expo” vraća sledeće godine tokom četiri dana, 13—16. jula, dok će tokom poslednja dva dana biti otvoren za javnost. Mesto održavanja jeste Centar za održavanje konvencija grada Los Anđelesa.
Ove godine E3 otkazan je (čak i njegova onlajn varijanta) jer su organizatori izjavili kako u potpunosti žele da se posvete organizovanju pravog događaja tokom sledeće godine. S tim ciljem ESA je unajmila pomoć od strane kompanije “ReedPop” koja je do sada organizovala veoma popularne događaje slične tematike poput PAX, EGX i Star Wars Celebration. Iskreno, bilo bi lepo videti da E3 povrati makar tračak svoje nekadašnje slave jer je nekako tužno gledati legendarne sajmove kako gube na značaju i polako odlaze u zaborav.
e3ljudi.jpg
Veliki značaj?
Kao što smo već pomenuli, E3 je polako počeo da gubi na značaju onog trenutka kada su 2019. godine giganti poput kompanije Sony otkazali svoje učešće na sajmu i posvetili se organizovanju sopstvenih događaja. Od tada, čini se kao da se neka senka nadvila nad Electronic Entertainment Expo, a ako ćemo iskreno, nije ni ovaj sajam idealan (setimo se samo te iste 2019. godine i puštanja u javnost informacija o više od dve hiljade novinara i drugih zvaničnih posetilaca sajma). No, i pored svega toga, svaki sajam predstavlja jedno posebno iskustvo, a E3 nije izuzetak. Videćemo da li će uspeti da ponovo stane na noge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi