Epic je za ekskluzivu prodaje Borderlands 3 i poklon licence za 2K igara platio 146 miliona dolara

Sudski dokumenti otkrivaju da je Epic, ekskluzivu za Borderlands 3 platio znatno više od 100 miliona dolara

 
Epic Games plaća milione da bi nabavio ekskluzivne igre, s vremena na vreme, za svoju prodavnicu. Znamo da je manja igra poput Control na kraju koštala Epic oko 10 miliona dolara, ali šta je sa većom igrom poput – Borderlands 3? Sudski dokumenti otkrivaju da je Epic za ekskluzivnost Borderlands 3 platio znatno više od 100 miliona dolara.
Dokumenti otkriveni tokom suđenja Epic Games v Apple, koje se održava ove nedelje, pokazuju da su Epic Games platili 146 miliona dolara za izlazak Borderlands 3 u Epic Games Store.
 
Pogledajte još: GTA 6 je gotovo spreman, Rockstar Games traži gejm testere
Uvidom u taj trošak,  saznaje se da je 115 miliona dolara bilo za sam Borderlands 3, što uključuje minimalnu garanciju od 80 miliona dolara za prodaju, 15 miliona za marketing i 20 miliona za naknade. Preostalih 31 milion dolara potrošeno je na obezbeđivanje dva 2K naslova koji će se besplatno deliti u Epic Games Store-u. Te dve besplatne igre bile su niko drugi do Borderlands: The Handsome Collection, koja je koštala 11 miliona dolara, i Civilization VI, koja je koštala 20 miliona dolara.
Borderlands 3 na lansiranju je ostvario prihod od preko 100 miliona dolara, a zbog smanjenja prihoda Epic Games Store-a od 12 procenata, Epic je ostvario 9,2 miliona dolara od prodaje tokom početnih rasprodaja.
Izvor: KitGuru
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi