GeForce Now - gejming bez konzole i PC-ja

Video igre su postale, ako ne najpopularniji onda svakako najprofitabilniji vid zabave, što nas je dovelo i do evolucije gejming.... hardvera?

 
Gaming i video igre su odavno postale mainstream i što bi se reklo “i staro i mlado” voli da se makar ponekad opusti uz neku dobru igru. Mnogima je gaming i redovan, čak svakodnevan hobi, a u industriji igara se zahvaljujući toj brojnosti onih koji su za gaming zainteresovani vrte ozbiljne pare – sećam se da je još pre desetak godina gaming industrija pretekla filmsku po ukupnoj zaradi, što je do pre dve decenije bilo apsolutno nezamislivo i verovatno nikome nije ni padalo napamet da je to moguće. U međuvremenu se razlika samo povećavala, pa su video igre ako ne najpopularniji onda svakako najprofitabilniji vid zabave.
Ovakva popularnost je uzrokovala veliku tražnju za gaming hardverom, bilo da je u pitanju PC ili konzole poput Sony Playstationa, Xbox-a ili nekog od Nintendo uređaja. Kada je pre oko godinu dana dobar deo planete bio zatvoren u svojim domovima potražnja je dodatno skočila, za njom i cene, pa je Playstation 5, novi XBox ili neku od iole jačih gaming grafičkih karti bilo skoro nemoguće i nabaviti, a ako vam se i posreći, u svakom slučaju je u pitanju skup sport.
Iako se situacija polako popravlja, deluje da cene gaming PC računara i konzola nikada više neće biti niske, pa je ulaganje u hardver koji može pokretati najnovije igre ipak značajna stavka za dobar deo korisnika.
No, već godinama unazad, kako se razni servisi polako sele u Cloud, se govori i o Cloud gamingu, odnosno mogućnosti da se vaše igre pokreću na nekom udaljenom serveru, a da vi sa bilo kog uređaja, bio to slabiji PC, web browser, tablet, telefon ili TV, možete da igrate tu igru, pri čemu vaš uređaj služi praktično kao ekran, odnosno interfejs za konzumiranje igre.
Kako to izgleda u praksi, prikazujemo vam u novom videu sa našeg YouTube kanala
 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi