GTA VI trejler je tu i zvanično nas vraća u Vice City, ali ne pre 2025.

Rockstar Games je konačno objavio zvanični GTA VI trejler koji nas vraća u Vice City postavku, ovog puta i sa ženskim likom, ali igra stiže tek 2025. godine

GTA VI trejler je tu i zvanično nas vraća u Vice City, ali ne pre 2025.

Iako je zvanični GTA VI trejler, možda i najiščekivaniji nastavak kultne Grand Theft Auto gejming franšize, trebalo da izađe danas pre podne, Rockstar Games ga je objavio sinoć oko ponoći. Ovaj potez je napravljen jer je neposredno pre objavljivanja na internet procurio deo trejlera, pa je reakcija izdavača bila objavljivanje kompletne prve video najave nešto ranije od zakazanog termina. Dobra stvar je da je on konačno tu i da nas vraća u Vice City, legendarni grad iz istoimenog naslova s kraja 2002. godine, zasnovan na Majamiju, međutim, otkriva da igra ipak neće stići pre 2025. godine.

Trejler potvrđuje mnoge sitne detalje koji su se polako pojavljivali na društvenim mrežama tokom poslednje dve godine, uključujući, uz muškog, po prvi put u istoriji franšize i ženskog protagonistu Luciju. Elementi priče su očigledno zasnovani na stilu kriminalnog dvojca, nešto poput poznatog filma Boni i Klajd.

Lucija je na početku snimka prikazana u zatvorskom kombinezonu, a posle se u kriminalnim akcijama pojavljuje sa svojim partnerom i dečkom, čije ime i dalje nije zvanično otkriveno, ali se on verovatno zove Džejson, kako je to više puta sugerisano kroz brojna curenja informacija. GTA VI trejler uz to prikazuje i standardni Grand Theft Auto stil sa mnoštvom brzih automobila na ulicama izmišljene verzije Majamija, mnogo nezakonito stečenog novca, oružjem i opštim hedonizmom stanovnika ovog grada.

Grafika je logično posle 21 godine od objavljivanja originalnog GTA Vice City naslova znatno unapređena, ali uprkos tome, nije otkriveno mnogo detalja u snimku koji traje svega minut i 30 sekundi.

Rockstar Games je sa svojom matičnom kompanijom Take-Two (T2) uz GTA VI trejler objavio i zvanično saopštenje za medije sa veoma kratkim opisom same igre.

Grand Theft Auto VI kreće u državu Leonida, dom neonski natopljenih ulica Vice City grada koji će biti i širi od najveće, najimpresivnije evolucije u franšizi do sada“, piše u saopštenju.

Međutim, ono što smo još otkrili na osnovu saopštenja je i to da će igra svakako stići 2025, ali za sada piše da će biti namenjena samo PlayStation 5 i Xbox X/S konzolama, a PC računari uopšte nisu spomenuti.

GTA VI je igra koju ljubitelji franšize čekaju praktično deset godina, još od objavljivanja poslednjeg nastavka GTA „petice“. Izdavač ovog meseca slavi 25. godišnjicu postojanja, a ističe da je bio pionir u žanru video igara otvorenog sveta lansiranjem prvog Grand Theft Auto III naslova 2001. godine.

Sa svakim uzastopnim blokbasterom u serijalu, uključujući sada već dosta stare, ali i dalje veoma popularne nastavke kao što su Grand Theft Auto: Vice City, zatim San Andreas, pa potom i GTA IV i onda i V, serijal je ubedljivo postao jedan od najprodavanijih, najcenjenijih i najuticajnijih proizvoda u čitavoj modernoj gejming industriji, ističe izdavač, a mnogi su usaglašeni sa tom tvrdnjom.

O tome govore i nove rekordne brojke koje je nedavno ostvario GTA V, jer je prodat u više od 190 miliona primeraka od svog lansiranja do danas.

Kako vama izgleda trejler za novi GTA nastavak – pruža li  više ili manje od onoga što ste očekivali od igre?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi