Igra bolja od filma, UE5 daruje Dune igri nesvakidašnje efekte i grafiku

Najnoviji trejler demonstrira vrhunsku UE5 grafiku u Dune igri zahvaljujući Lumen i Nanite tehnologiji, što je pre bilo gotovo neizvodljivo

Igra bolja od filma, UE5 daruje Dune igri nesvakidašnje efekte i grafiku

Kao što je obećao prošle nedelje, Funcom je objavio novi trejler za Dune Awakening igru baziranu na UE5 endžinu, koji će vas ostaviti bez teksta i zadiviti efektima i nivoom grafičkih detalja.  U svom „Direct-like“ obraćanju Joel Bylos, glavni kreativni direktor, govorio je i o pravljenju MMO igre preživljavanja i o saradnji sa Legendary, studijom koji je ekipi dozvolio da posete set sa snimanja prvog filma i čak pozajme određene resurse:

„Dune Awakening je igra preživljavanja na osnovnom nivou i počinje kao tradicionalna igra ovog žanra. Tražite vodu, tražite sklonište. Gde ćete pronaći vodu u pustinji? Hoćete li je uzeti od drugih? Kada govorimo o preživljavanju, počinjemo sa osnovama, a kada preživite dovoljno dugo, vreme je da razmislite o političkom preživljavanju i napretku unutar univerzuma.“

Vrhunska UE5 grafika daje nezaboravnu atmosferu u Dune igri

Radimo sa Legendary studijom od samog početka. Bili su veoma predusetljivi i ljubazni u pogledu deljenja i pozajmljivanja različitih resursa iz filma. Omogućili su nam da vidimo stvari iz filma i da zaista razumemo viziju koju Denis Villeneuve imao za ovaj nesvakidašnji svet i njegove likove, kao i način na koji je izgradio Arrakis. Ali, igra je mnogo kompleksnija, pa moramo da proširimo tu viziju. Imamo sopstvenu armiju konceptualnih umetnika koji neprestano pokreću stvari napred-nazad u saradnji sa Legendary studijom.

Bylos je takođe potvrdio da se Dune Awakening igra razvija uz pomoć Unreal Engine 5.2. Posebno je istakao i pohvalio Lumen i Nanite tehnologije kao ključne za stvaranje prave atmosfere i vrhunske grafičke detalje u igri.

Korišćenje Unreal 5 za kreiranje igre je očigledno jedan od ključnih izbora. Pruža nam fleksibilnost putem Blueprinting sistema i omogućava nam da se bavimo neverovatnim nivoom kvaliteta grafičkih detalja pomoću naprednog sistema renderinga, prenosi wccftech.

“Lumen tehnologija omogućava pravilnu refleksiju svetla i njeno prirodno odbijanje od različite površine i materijale. Ako bih morao da istaknem jednu stvar u igri koja zaista ima koristi od Lumena, to su prostori koje igrači sami kreiraju. U našem slučaju, gradite sobu i postavljate svetlo tako da se prirodno odbija i osvetljava okolinu. Nanite omogućava detaljno prikazivanje tekstura i modela, što doprinosi bogatstvu virtuelnog sveta i da svim čulima potpuno uronite i na pravi način doživite ovu fantastičnu igru.”

Izgleda da Dune Awakening obećava uzbudljivo iskustvo preživljavanja na planeti Arrakis. Ukoliko već to niste učinili, obavezno pogledajte trejler. Jedva čekamo!

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. lepi kokan

    Чек чек, јел ви то алудирате да дина 2 није добар филм ???!
    Ко вас плаћа ???

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi