Lenovo Legion Go konzola bi mogla da stigne ove nedelje sa AMD Ryzen Z1 Extreme procesorom

Već prvog septembra mogli bismo zvanično da vidimo Lenovo Legion Go ručnu konzolu koju će najverovatnije pokretati AMD Ryzen Z1 Extreme procesor

Lenovo Legion Go konzola bi mogla da stigne ove nedelje sa AMD Ryzen Z1 Extreme procesorom

Na internetu su se pojavile praktično kompletne specifikacije za Lenovo Legion Go ručnu konzolu koja bi trebalo da bude objavljena ove nedelje, a u prodaji da se nađe tokom oktobra. Prema njima, izgleda kao da konkurencija u areni prenosivih konzola sve više jača, a o tome govori i najmoćniji AMD Phoenix APU – AMD Ryzen Z1 Extreme koji će navodno pokretati Lenovo konzolu.

Iako su ranije glasine ukazivale da će Lenovo Legion Go pokretati AMD Ryzen 7040 Phoenix, to će izgleda ipak biti AMD Ryzen Z1 Extreme procesor. To znači da će konzola biti opremljena sa osam Zen 4 jezgra i 12 iGPU računarskih jedinica zasnovanim na RDNA3 arhitekturi.

Uz to, konzola će podržavati niži TDP, odnosno potrošnju energije pod maksimalnim opterećenjem, u poređenju sa potrošačkim Phonenix APU-ovima za laptopove.

Lenovo Legion Go može se izgleda pohvaliti i bržom memorijom u odnosu na ROG Ally. On će umesto 16 GB LPDDR5-6400 imati LPDDR5X-7500. Ova nadogradnja trebalo bi pozitivno da utiče na ukupne performanse.

Gejming na ekranu dijagonale od 8,8 inča biće u QHD rezoluciji, sa brzinom osvežavanja od 144 Hz. I to je još jedan segment gde, barem na papru Lenovo Legion Go nadmašuje ROG Ally, piše Windows Report.

Naime, njegova rezolucija od 2560x1600p nadmšuje suparnika koji ima 1920×1080 i to pri brzini osvežavanja od 120 Hz. Ekran je takođe navodno IPS displej sa 97 posto pokrivenosti DCI-P3 raspona boja i maksimalnom osvetljenošću od 500 nita.

Baš da bi zadovoljio snagu većeg ekrana, Lenovo Legion Go navodno ima bateriju kapaciteta 49,2 vat-sati i snage 9000 mAh. Zanimljivo je i da će konzola imati nešto slično Nintendo Switch kontrolerima, odnosno onima koji se mogu odvojiti u svrhu daljinskog igranja.

Kao što su ranije i sugerisale glasine, konzola će biti zasnovana na Windows 11 operativnom sistemu. Uređaj će navodno biti dostupan na tržištu Evropske unije po ceni od 799 evra, dok će u SAD njegova cena biti 799 dolara.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi